Ahoj holky, mam 3 tyzdne stareho chlapca, je plne kojeny, od zaciatku ho kojim na poziadanie a pije casto. Posledne dni zacal mat asi problemy s refluxom - obcas aj ublinkava, ale myslim si podla toho co som si nacitala, ze ho hlavne pali zaha.. Ked je hore, chce stale pit, zaspi mi iba u prsa a musim ho cely cas drzat na rukach v zvysenej polohe, inak ked ho polozim sa hned zobudi a krici. Ked nepije tak hned krivi tvaricku, vyplazuje jazyk a prska, ako keby sa chcel toho palenia zbavit a kruti sa, je vidiet ze ho to boli.. To robi aj zo spanku, nez ho to prebudi. Zaroven si ale myslim ze neni uplne najstastnejsie riesenie ze to stale zapija, lebo pak zas blinka a pali ho to pak este viac. Mate nejaku radu, neexistuje nejaky liek alebo nieco co by mu zmiernilo to palenie? Ako mu pomoct? :( Alebo myslite ze to je niecim inym? Diky za kazdu radu..
@terezapetrova pribera, ale ako vravim, neznesie vobec byt polozeny vodorovne, hned sa zacne krutit a prskat, aj ked ho spiaceho polozim.. Uz druhu noc spi len na mojich rukach, nepride mi to moc normalne :/ toto ma len par dni zatial ale vidim jak sa trapi, no neviem ci je to na pohotovost, resp ci nam tam nejak pomozu..
@bbubble nemyslela jsem to zle, jen proste mimimka jsou nespokojena z mnoha důvodu a mnohé z mnoha důvodu nejsou schopna spát v noci v postýlce, ze to není tak výjimečně. To ze to není napr reflux samozřejmě nikdo od compu nepotvrdi ani nevyvrati takže asi bych jela v po k pediatre a pokud se ti během víkendu nebude hodně zdát tak bych na pohotovost napřed volala. Do postýlky bych možná dala polohovací klín, drzim palce a hodně sil ono 6ti neděli je vždycky náročné.
@bbubble tak jak na tom jste? 🙂
@bbubble tak blinka většina miminek, neznamená to, ze mají reflux, nebo ze je páli zaha. Moc si nacitas ;) tak pokud to bude fakt extra radit se DR. Přibírá na váze?