Ahoj mám prosbu. Dcera 3 roky po příchodu dělala scény až se počítala na chodbičce, ujely ji po tom nohy a udeřila se do hlavy jen to zadanelo. Ihned zacla hrozně řvát. Teď sen tváří normálně a ji. Jsem ve středu, jestli se jí nemohlo něco stát, jestli nemám radši volat na pohotovost, doktor už neordinuje ted. Stalo se to někomu z vás? Spadla na zadek a že zadku na záda a svitla se do hlavy, jako když uklouznutí na ledu.
Pokud by se mi dítě bouchlo do hlavy, určitě bych ji nechala zkontrolovat v nemocnici.
Dcera (teď 2,5r)v té době 2 roky mi preletela postýlku a spadla obličejem na podlahu. Máme jen beton a lino. Bylo to v 19:30 večer. Nechala jsem 2 hodiny vzhůru a pak dala spát s tím, že mám každé 2 hodiny budit do plného vědomí. Boule jako hrom, druhý den modřina, třetí den nic.
Jen hlídej, aby se nemotala, nezvracela atd.
Bude to dobrý, děti jsou strašně gumový
@miba10 teď ji broskev a blbne s mladší. Na hlavě zatím nic nemá, pořád to kontroluju. To byl fofr ani jsem, se nestihla otocit
Pokud hned plakala a je v pohodě, sleduj zorničky, ideálně i v noci ji probuď každé tři hodiny a posviť do očí. Takto 48 hodin. Pokud bys sledovala nějakou abnormalitu, okamžitě vyražte.
V nemocnici s ní nic neudělají, pokud zorničky reagují a je v pohodě, pošlou vás domů.
Děkuji všem, za rady. Jsem, z toho psychicky úplně vyplesknuta
Napiš mi kdyžtak SZ, můžu popsat vlastní zkušenost.
Jestli nebyla v bezvedomi, nezvracela, nekrvaci a chova se normalne, tak by to melo byt dobre. Ale pro jistotu si muzete zavolat na pohotovost a prinejmensim se zeptat.
Myslím,že je lepší raději dite vzít a zajet na kontrolu k lekari i kdyby jen dětský a ne psát dotaz sem.My Vaše dítě nevidíme 😟😟
Má bouli nebo modřínu?
Pokud začala plakat, tak by to mělo být ok, kdyby neplakala, je zle. Pokud jí, měla by být ok. Nedávej ji teď spinkat a pozoruj její chování, kdyby se Ti něco nezdálo, okamžitě na pohotovost. Pokud by začala zvracet, okamžitě na pohotovost. Pokud by byla dezorientovaná, okamžik na pohotovost.
Pokud plakala a teď je ok, zda se, že vše je v pořádku. Je třeba i dnes hlídat, zda není spící, když bude spinkat v noci, kontrolovat, zda vše je ok a normální jako obvykle.
To bych se ujezdila, kdybych mela s kazdym padem jet do spitalu. A syn by po tech rentgenech svitil jak zarovka. Do zhruba 1,5 roku spadl na hlavu asi milionkrat, mel na hlave vecne bouli a modrinu, chvili nikde neposedel. Jednou ten pad byl bohuzel horsi, takze uz vim, co je ok a co ne. Pokud spadla, bez prodlevy zacala plakat, pak se utisila a ted normalne funguje, bude dobra. Sleduj ji, kdyby ti prislo, ze se mota, byla plactiva, spava, nejedla, tak jo, nech ji zkontrolovat. Jinak je to zbytecne.
@ivis_b
@priefi děkuji za rady. Ano řvala ihned a vnitra mě do náruče. Pak ještě chvíli vyvádeoa a teď je už v klidu a ji oběd. Párkrát jsem už s ní na pohotovosti dřív byla, ale naposled už na mě byli docela hnusní že otravuju. A jen fakt, že bych nad tím mávla rukou ale ona to fakt byla, slupka. Tváří se normálně, stalo se to před zhruba půl hodinou.
Děkuji všem za radu. Budu v pohotovosti. Malá se zatím chová standardně a má zájem o věci okolo. Kdyby něco, musíme hned jet. Akorát toho pocitu viny, že jsem neschopná Bobka, co ji měla včas chytit, nebo tak něco už se nezbavím.
@olga_ mě holka spadla asi v roce z jídelní židle, ve stoje, takže relativně z výšky. Přes telefon mi jen řekli sledovat ospalost/malatnost/případně zvracení a jestli se dá ve spánku probudit. Jako lajk si myslím, že by člověk podle zornicek poznal stejně kulový, jestli by nebyly úplně mimo, kor v noci
Uff náš druhorozej se druhým týdnem staví na nohy a kdybyste viděly holky ty tlamy co hází, ze začátku padal jak prkno to byl děs, teď už lepší ale kdybych měla s každým pádem na hlavu letět nebo volat tak nedělám nic jinýho. Podle mě z vlastní vejšky by se snad nic stát nemělo. Horší by byl pád na nějakou ostrou hranu 👍
@te_reza Asi tak - taky mi vyletěl ze židličky. Holt jsme zrušili odjezd na chalupu a pozorovali 2 hodiny, zda je ok. A židličku jsme zrušili - má svou pidi na zemi a u toho pidistolek a sice mi teď s jídlem běhá po kuchyni, ale nevylézá ze židličky a dobrý.
Jinak obecně - pokud dítě není v bezvědomí, nejsou problémy, nic, tak se neřeší. Pokud se rozjíždí zorničky, volá se okamžitě záchranka. Pokud zvrací či něco podobného, tak pohotovost.
Pocurala*