Pád dítěte na beton. Jet k dr. či nejet?

jennalora
5. črc 2021

Zdravím Vás
Stala se mi nemilá zkušenost s ročním neposedou. Měla jsem malou v náručí,ale vyklouzla mi z mokrých rukou přímo na beton. Řev jak krava,ale žádný otok , boule prostě nic. A po poradě s Dr. jsem na vahách. Jet či nejet? Máte některá zkušenost

nikoulinka
5. črc 2021

@jennalora nám takhle spadl malý z pračky na dlažbu, doma. Bylo nam řečeno, že pokud brekot ustal, dítě nejeví žádné známky například ospalosti, není apaticke, jevi se normálně, muzene být v klidu 🙂

jennalora
autor
5. črc 2021

@nikoulinka no malá rvala pak přestala a chová se normálně...

martinap90
5. črc 2021

@jennalora a já zase mám zkušenost takovou, ze dobra kamaradka hned nejela a jela až o několik hodin později, kdy se z ničeho nic malemu spustila krev z nosu. V nemocnici ji teda dali dost za vycineni, ze nejela hned. Já bych jela...

zuzroko
5. črc 2021

@martinap90 my jeli a dostali jsme v nemocnici sprdnuto co tam děláme kdyze nejevi zadne znamky podezdreni, ze by se mohlo neco stat, bylo pred dopo spankem a byla unavena a mela jsem proste strach ji dat spat 🤷🏻‍♀️

pampeliska1313
5. črc 2021

Pokud nejeví známky apatie, chová se normálně apod. jak se tu píše, nejela bych. Pokud ale máte nepříjemný pocit, strach (přece jen nevíme jestli nespadla na hlavu, z jaký výšky a tak), tak bych jela jen pro uklidnění, s tím že můžou být nepříjemní, že jste tam třeba zbytečně.)

jennalora
autor
5. črc 2021

Mile dámy nemá vůbec žádnou bouli nic a spadla asi ze 75 cm....přijde mi že se chová normálně a zorničky jsou také ok

pampeliska1313
5. črc 2021

@jennalora tak buďte v klidu.)

novamamina
5. črc 2021

A to já bych jela. Nikdy jsem se nesetkala s protivným doktorem, natož aby mi vynadal. Za to že ji nekdo prohlédne nic nedáš. Nicméně si taky myslím že ji nic nebude. Ale pro svůj klid bych jela.

geilinka
5. črc 2021

Syn mi v necelem roce vypadl z kocarku kdyz se mi zasekla predni kolecka mezi autobus a obrubnik...tehdy poprve mi bylo doporucene udelat ,,krizocou zkousku,, az se dite uklidni taķ levy loket zkusit k pravemu kolinku a opacne samozrejme opatrne kdyz nezacne plakat tak ok kdyz je nejaky problem tak se rozbreci ....je fakt ze kdyz jsem to pozdeji zkusila po padu triletaka tak se rozbrecel zacal byt spavy a nakonec zvracet - otres mozku dg na pohotovosti kam prizvali i neurologa

leymea
5. črc 2021

@jennalora a to spadla na hlavu nebo jak?

jako_mala_holka
Autor odpověď smazal
Zobraz
jako_mala_holka
5. črc 2021

Radši bych jela

jennalora
autor
5. črc 2021

Drcla hlavou o beton....jinak padala spíš na bok a přitom trošičku zaklonila hlavu ... Já právě po poradě s Dr nevím no

jennalora
autor
5. črc 2021

A je stejná jako byla před pádem.... akční a aktivní

izzylka
5. črc 2021

@jennalora myslím, že bude ok. Malé děti jsou docela gumové. Těch ošklivých pádů bude ještě hodně 🙂 jak se píše výše, pokud nezvrací, není spavá a "jiná" , tak ok.....jen bych ji pro jistotu nedávala pár hodin spát a pozorovala...😊

leymea
5. črc 2021

@jennalora ja bych asi nejela, ale rozhodnout se musis ty, ty jsi ten pad videla. Co poradil lekar? My nikdy nikam takhle nejeli, ale jednou mi syn v 11 mesicich vypadl z postylky (vrchem), nastesti jsem to videla, spadl sikovne, ze se v letu pretocil na brisko a ani se nebouchl do hlavy. Jenze mi to tentokrat opravdu nedalo a radeji jsem zavolala pediatre, ta nas hned poslala na chirurgii. Takze jsem s nim jela. Kdybych ten pad nevidela tak bez premysleni ihned jedeme. Mala nema bouli, netece ji krev, zornicky reaguji, je akcni, hraje si, asi bych nejela, ale zalezi na Tobe. Ale kdyby mi lekar rekl at radeji jedeme tak pro klid duse bych jela

bigbig
5. črc 2021

Nám na neurologii po pádu syna řekli že je důležité hlídat : 1. Jestli neztratil vědomí, 2.že nezvracel, 3.jestli nejsou rozšířené zorničky, 4.jestli se nemotá nebo nemá problémy s rovnováhou, 5.jestli není víc spavý. A prý důležité jsou hlavně první 4 hodiny. Pokud po 4h vše ok, můžeš si vcelku oddychnout, ale stále hlídat následujících 24h.

orisek56
5. črc 2021

Jednoduchá rada, co mi opakovali v nemocnici několikrát. Pokud spadne z výšky menší než ono samo, tak to bývá většinou úplně v pořádku. Nesmí u toho praštit do ostře hrany. My posledně jeli, ale nám už dcera spadla z 2 metrů s rozrizla si po cestě čelo o plech.Take byla v pořádku ale ta už šla automaticky na RTG. Dřív byly pády jen z výšky jako ona a to i u starší, tak jsem si musela RTG vydupat.

cilkat
5. črc 2021

Ono pokud dítě vyklouzne z ruky stojícímu (nevravorajicimu) rodiči, obvykle fakt spíš klouže, než padá... Takže ten pád je většinou celkem zbrzdeny různě po cestě. Takže pokud jste ještě nevyrazili a stále se chová normálně, myslím, že jste si ušetřili zbytečnou cestu 😉 .

martinap90
5. črc 2021

@zuzroko to je stejne ale binec, ze? Ze je to v každé nemocnici jinak...pak maminky nemají být zmatené.

zuzroko
5. črc 2021

@martinap90 no je to strasny. Hlavne me to zaskocilo, ze nam bylo receno co tam vubec delame. Pak ma clovek strach jet a muze to byt neco vaznejsiho, po takovem pristupu.