Ozdravný pobyt Cvikov. Byl jste někdo?

sim244
10. bře 2022

Ahoj,

Syn je pořád nemocný, doktorka mi nabídla tento pobyt. Je to na 6 týdnů, byl jste někdo?

Nedokážu si představit jak tam budu fungovat, dá se tam vyprat? Něco někde nakoupit?
Jak je to s prací v tu chvíli? Přeci jen, je to 6 týdnu na očr, to nedostanu výplatu?

Díky za zkušenosti, vůbec nevim jak tohle funguje.

maminkaha
10. bře 2022

@sim244 Ahoj, při pobytu v lázních nebudeš na OČR, ale na neschopence (pokud je dítěti méně než 6 let, pokud více, omluvenku do práce nedostaneš). Taky se tam můžeš vystřídat s manželem, babičkou.

sim244
autor
10. bře 2022

@maminkaha děkuji za odpověď, nedovedu si to uplně představit no. Ten termín si mohu vybrat, nebo mi bude přidělenej pojišťovnou?

moudivlacek
10. bře 2022

@sim244 kolegyne takto jezdila s detma, pokud je dite do 6 let, vezmes si na sebe klasickou neschopenku, takze nejake penize dostanes, termin co vim si vybrat nemohli, muzes asi treba rict,ze preferujes jaro, ale jelikoz je o ozdravovny velky zajem, je to proste ber nebo nech byt, vetsi deti bud samy, nebo se museji rodice stridat a funguje tam skolka i skola

moudivlacek
10. bře 2022

jeste me napadlo, pokud muzes pracovat castecne z domova, tak s sebou notas a kdyz maji ditka aktivity, tak pracovat, nakoupis, jezdila s nima i sama do bazenu, to neni vezeni, krom procedur, prip skoly mate volne aktivity

sim244
autor
10. bře 2022

Děkuji všem moc za komentáře. Pracuji ja sestra na směny, takže prostě vezmu neschopenku, je mi to jedno, hlavně aby se u malého problém aspoň trochu zlepšil.
Ještě hloupí dotaz, neschopnost si mám zařídit u své doktorky nebo mi ji na místě vystaví jejich lékař?

avestsikova
11. bře 2022

@sim244 nastupuji s dcerou 14.5.. Maminky s mladšími dětmi jsou na nadstandardním pokoji za příplatek (tuším že 1000,-) Pračka, sušička, lednice, mikrovlnka, kuchyňka je tam k dispozici. PN vystavují v léčebně, ale musí vás Dr. rovnou uvést do žádosti o léčebný program pro pojišťovnu a oni vás musí schválit jako doprovod (prý do 6ti let nebývá problém). Schválení pojišťovnou trvalo cca týden. Já si dopředu volala do léčebny abych nahlásila zájem o uvedený termín (únorový bychom nestihly a dubnový kvůli práci nemohu). Květnový termín je prý dost žádaný a letní termíny dávají přednost školákům.

sim244
autor
11. bře 2022

@avestsikova tenhle termín bych taky ráda, tak snad doktorka pohne a klapne to

avestsikova
11. bře 2022

@sim244 držím palce 🙂

sim244
autor
11. bře 2022

@avestsikova volala jste až když jste měla žádost schválenou, nebo dříve?

avestsikova
11. bře 2022

@sim244 už dopředu, nejdříve, abych se poptala co a jak a řekla, že bych ráda určitý termín. S paní z přijímací kanceláře jsme se domluvily, že jak ponesou papíry od Dr na pojišťovnu, dám vědět a ona si tam napíše poznámku k termínu - "rezervaci". Když léčebně přijde schválená žádost, zasílají informace a chtějí obratem potvrdit termín.

sim244
autor
11. bře 2022

@avestsikova já volala a spojovatelka mi řekla, že mám volat až mi přijde potvrzovací sms od pojišťovny. Tak jsem paní na příjem psala email a bez odezvy, tak nevim no. Divné, na každého jinak, to nemám ráda.

avestsikova
11. bře 2022

@sim244 tak to nevím, já hovořila s moc příjemnou paní, co mi vše vysvětlila a veškeré otázky zodpověděla 🤷 ale je pravda, že já to řešila v lednu a už tehdy mi řekla, že květen jde na dračku

sim244
autor
13. bře 2022

@avestsikova můj problém byl, že jsem se nenechala přepojit, psala jsem paní email, protože taky nemohu jiný termín než ten květnový, kvuli práci. Tak zítrs zavolám a nechám se přepojit. 🙂 asi to bude více informovaná osoba než paní spojovatelka.

avestsikova
13. bře 2022

@sim244 minimálně řekne, zda jsou ještě volná místa 😉 mě v tom lednu řekla, ať to rozhodně neodkládám, že je květen velmi žádaný. Ještě že tak, Dr chtěla s vypisováním počkat, myslela že nelze domluvit termín. Ale já už byla maličko informována od imunologa - bývalého primáře této léčebny 😉

sim244
autor
13. bře 2022

@avestsikova já mohu jen květen. Srpen bych mohla, ale budu mít problémy v práci, v září už mi nebude platit žádanka, doufám tedy, že jeden z nich klapne, nemám to jak jinak vymyslet.

sim244
autor
13. bře 2022

@avestsikova neříkali důvod, proč je tak žádaný?

avestsikova
13. bře 2022

@sim244 no předpokládám, že je to z důvodu, že tou dobou už bývá pěkně 🤷

sim244
autor
13. bře 2022

@avestsikova Jasné, asi i proto, že to nesebere prázdniny. Což by mi nevadilo. Tak uvidim zítra 🙂 jinak děkuji za informace 🙂

sim244
autor
14. bře 2022

@avestsikova Tak jsem se dovolala, paní spojovatelka mi řekla, že rezervace nedělají, že mám zavolat, až budu mít potvrzení. Tak jsem se stejně nechala přepojit a paní na příjmu, moc milá, vše vysvětlila a termín zarezervovala. :D takže pokud vše stihnu, tak pojedeme také 14.5 🙂

avestsikova
14. bře 2022

@sim244 Ještě že ta spojovatelka není zeď 😁 tak držím palce ať se vše stihne 🙂

sim244
autor
14. bře 2022

@avestsikova To ano. :D Děkuji, tak se třeba poznáme. 🙂