Ostré záchvatové křivky v levém laloku, co to znamená?

sonicata
18. lis 2015

Mám 3 měsíčního nedonošence narodil se o 5 týdnů dříve . Sotva jsem si ho dovezla domů měl takový jakoby záchvat vypadalo to na reflux žaludku bohužel mu byli prokázané ostré záchvatové křivky v levém laloku ale náznak záchvatu už neměl co bere léky na střední stupeň refluxu ! Potřebovala bych vědět co přesně znamenají ty záchvatové křivky a co zhruba bude dál ? A taky by mě zajímalo jestli je něco jako monitor dechu abych stihla přiběhnout když má záchvat existuje něco takového ?

pampalin
21. lis 2015

@sonicata Dobrý večer! Neodpovím ohledně záchvatu, ale monitory dechu samozřejmě existují.

sonicata
autor
22. lis 2015

@pampalin já mám naninku ale já bych chtěla něco co mi odhalí počínající záchvat

pampalin
22. lis 2015

Aha, tak to netuším. Jedině se zeptat lékařů. Moje obě děti měly taky reflux, malej do 11. měsíce a malé je přesně dneska 11 měsíců a už je to v pohodě. Ale ta teda byla zbliťátko, 5, 7 bodyček denně nebylo nic neobvyklého.

sonicata
autor
22. lis 2015

@pampalin nám se bohužel potvrdili i ty záchvatové křivky tak uvidíme co bude dál no :-/

pampalin
22. lis 2015

@sonicata A co to vlastně znamená, ostré záchvatovité křivky?

sonicata
autor
24. lis 2015

No co sjem pochopila tak takové ty výboje do mozku co způsobují epileptické záchvaty ☹

pampalin
24. lis 2015

Aha, tak já myslela, že jde o něco v žaludku. S epilepsií u prcka neporadím, myslím, že neexistuje nic, co by rozpoznalo blížící se epileptický záchvat. Sama jsem epilipsii ale měla zhruba do 17 let a pokud se léky opravdu berou poctivě, eliminují počet záchvatů na miminum. Jinak si myslím, že čím bude prcek větší, tak Vy sama určitě vypozorujete blížící se záchvat. Ale ono se stejně nic moc dělat nedá, spíš jde o to, aby se nedusil a neporanil se při pádu.