Dobrý den všem maminky (možná i tatínkové),
jsem tu nová, ale ráda bych se Vás zeptala, zda nemáte zkušenost s opravou kazů na mléčných zubech v Motole u zhruba dvouletého dítěte. Dceři jsou 2 roky a 2 měsíce, našla jsem ji kazy, jdeme nejdřív ke své zubařce, ale pochybuji, že si dcera vůbec nechá sáhnout do pusy, možná bude problém se vůbec i přiblížit k doktorce, nevím proč, ale od 10 měsíců se začala šíleně bát všech doktorů (přitom žádný důvod nemá, pediatr úžasný, zubařka milonká...), takže kolikrát vidí jen chodbu s vícero dveřmi a řev, skoro záchvat paniky, zkusila jsem snad všechno - vysvětlit, odvádět pozornost, všechno, co mě jen napadlo... ale bez úspěchu. Paní zubařka říkala, že to zkusíme, ale když to nepůjde, pošle nás do Motola, kde mají možnost rajského plynu... Máte, prosím, někdo zkušenosti, jaký je tam personál, jaký mají přístup k takovým dětem, jak to vůbec probíhá pomůže ten plyn, nebo jsou další možnosti, když nepomůže a případně odhad finanční stránky? Mám z toho strach, mrzí mě, že vůbec kazy má a hanbou bych se propadla, že jsem jí asi špatně čistila zuby, ale bohužel se ta situace stala a teď ji chci řešit, abych to nepokazila ještě víc... děkuji za odpovědi a vstřícnost. Hezký den.
Jsou i soukrome kliniky,kde umozni rajsky plyn nebo analgosedaci ci mily pristup. Jestli jste z Prahy,zkus hledat...
Mého osmiletého syna z Motola vyhnali s tím, že rajský plyn pouze pro děti do šesti let. To teda není váš případ. Tak jsem hledala kliniku a byli jsme v Senyum clinic (Praha). Skvělý přístup k dětem. Vytržení dvou zubů na žádánku a rajský plyn doplatek 2000 Kč a rozhodně to stálo za to. Zákrok proběhl bez problému. Takže doporučuji dále.
@bstajerova v Motole zkušenosti nemám, jen mám pocit že to tam hradí pojišťovna pro děti, ale bude dlouhá čekačka. Pak ještě snad nějaká klinika/nemocnice v Kateřinkách nebo tak něco,tam snad taky na pojišťovnu .Já byla s dcerou v Mladé Boleslavi ve foxdentu. Tam se to sice platí ale pro mě lepší než Praha. A rajským plynem úplně úžasný, dělají tam i celkovou narkozu a dokonce i dospělým... Přístup tam úplně super,dcera se tam postupně přestala bát (ale už byla starší).
NE. Dcera ma famozniho zubare, nebala se, chodila tam rada. Bohuzel jsme potrebovali akutni osetreni a nemel kapacitu nas vzit, tak jsme se vydali na pohotovost do Motola. Neprijemna doktorka bez spetky empatie, nepozdravila, stekla na ni (bylo ji 6 tehdy asi 6) at si sedne do kresla a otevre pusu, dcera vyvalene oci udelala jak bylo receno, doktorka rekla hm a zub hned vytrhla. Byl to mlecny, takze rozhodnuti asi spravne, ale pristup strasny. Zadne varovani, nic. Dcera uplne bleda, udelalo se ji z toho spatne, ale to uz nas vystrcila na chodbu
Od te doby ma ze zubare strach. Vzdycky rika. ze vi, ze jdeme k tomu nasemu, ze vi, ze se nema ceho bat, ale ze si nemuze pomoct a uplne se klepe...
Ale byla to pohotovost no, mozna to bylo tim...
Pripadne zkuste soukrome kliniky, kde delaji deti, rajsky plyn take pouzivaji ...