Synovi (čerstvě 5 let) našel zubař 4 kazy na stoličkách.Pred půl rokem nic a najednou tohle.A to čistíme jak diví.Dva jsou menší,dva větší. Byli jsme u dvou zubaru,oba ho odmítli ošetřit,že sice syn drží,ale je vidět,že se boji a nechtějí mu způsobit trauma.Odeslali nás do Motola na celkovou anestezii.Tam nás vyhodili,že nesplňuje požadavek 5 kazů na CA.Udelali by mu to případně v analgosedaci,ale čekací doba je pry až třičtvrtě roku.Mate nějaký tip na kliniku,kdy by mu zoubky ošetřili?Myslíte,že by byla lepší analgosedace nebo opravdu CA?
Ty jejich cekacky opravdu nechapu. To maji 20 operaci denne ze nemuzou spravit 5 kazu? Jeste kdyz tady se hraje na cas
Syn 5 měl taky najednou tři kazy, nejdříve mu doktor udělal jeden, aby toho na něj nebylo moc, měl skvělý přístup, popisoval mu jak vysaje červíky a malý byl moc statečný, na druhém sezení udělal ty další dva a malý se tam skoro těšil (i na tu hračku, co měl pak slíbenou).
Bez jakéhokoliv umrtvování.
A taky tam šli beze mě, ona když je ta maminka poblíž, je snadnější dělat scény.
@hanka_12345 To jsem právě říkala,že tam nemůžeme nechat ty kazy několik měsíců 🤦
@uzivatelkapetra Já jsem zubari volala,jak jsme dopadli v Motole a že bych chtěla,aby to udělal on,že to nějak zvládneme,ale on to odmítl,že si na to netroufa.A to má ve svém popisu specializaci na dětské pacienty 🤦On tam se synem chodí tatínek.
zkus se zeptat tady https://www.pekarek.dental/sluzby/detska-stomat...
Pokud vím, klinika Radno v centru Prahy bere pacienty na tyto zákroky a čekací doba by nemusela být tak dlouhá.
u nás to samé, syn ted bude mít 4 roky. ve třech letech měl malou teccku na zadní stoličce, za půl roku kazy prakticky na všech stolickách. Našli jsme si kliniku v brně jdeme za měsíc už na zákrok.
U nas taky hruza, synovi nevylezl jeden zub,ma tam videt jen tu plošku, ma 6 let.
Byl taky neosetritelnej takze sem s nim byla asi 5x u zubare a zkousel se rtg kterej se dodneska nepodaril. Ale vidim ze dela pokroky tak doufam ze priste uz se necha... a kdyby to bylo naprd tak pujde na trhani a to bude taky vejvar. Nastesti kaz jeste nemel. To si nedovedu predstavit
@milusina se zubama si zažíváme s dcerou od narození... Nechápu čistím taky jak dívá. Ale k dotazu, my máme svého soukromého zubaře, který ji dával vždy analgosedaci, cca v 5 letech ale přestala zabírat. Nespolupracuje, řve, držím ji na lehátku já, zubař i sestra, ale jen u injekce, pak už je jak beránek. Naštěstí má s nama trpělivost, ale jako je to darda. Ta analgosedace nás stála pokaždé 2000,250 Kč injekce a 800 Kč oprava. A pokaždé udělal jen jeden kaz, maximálně dva, protože pak to přestane působit. Ještě že teď v 7 už se nechá preprat a uplatit.