Opruzeniny pod krkem, co krvácí. Co zabírá?

chnachna
30. kvě 2022

Dobrý den, prosím o radu, nevíte co zabírá a jak správně ošetřit krvácející opruzeninu pod krkem u miminka?

Používala jsem nejdřív Sudokrem který že začátku zabíral, pak to zase chvíli bylo dobré, pak to začalo mokvat, tak jsem to zasypával pudrem a nakonec mi Dr. Napsala imazol který vůbec nepomáhá.

Už nevím co s tím a dnes to má mokvající a udělala se mu tam krvácející ranka. Tu jsem ošetřila dezinfekci a nechala zaschnout a pak zase namazala imazolem, což nebude nejspíš zabírat.

Máte prosím někdo podobnou zkušenost a co na to?

Děkuji moc 🙂

apacheee
AMBASADORKA
30. kvě 2022

Najdi si info o protikvasinkové dietě a ta vás toho spolehlivě zbaví. Každopádně tohle se nesmí promazávat, naopak je potřeba vysušit - takže můžeš použít třeba sudocream, nebo ještě lépe, kupobyčejnou zinkovou mastičku v lékárně a mazej několikrát denně tím.

veroniqess
30. kvě 2022

Syn neměl takhle moc, ale trochu přeci jen ve vedrech, namazala jsem Welledou na opruzeniny s měsíčkem a bylo vyřešeno do druhého dne. Na opruzeniny nikde bych už nedala nic jiného.

klokanka31
30. kvě 2022

@chnachna Být tebou tak znova za doktorkou ať napíše něco jiného,tohle nevypadá vůbec hezky

chnachna
autor
30. kvě 2022

@klokanka31 ano, snažím se dovolat na kožní kam mě doktorka poslala po tom co jsem jí řekla že imazol nezabírá. :( Doufám že tam mi pomohou víc. Teď hledám lepší dočasně řešení abych malému alespoň trošku ulevila 🙂

emillyhk
30. kvě 2022

Teda to vypadá nehezky, zašla bych co nejdřív na kožní. Jinak synovi Sudocrem až tak nevyhovoval, za nás lepší Aviril (mast, ne pudr). Důležité je najít správou rovnováhu při vysušení toho opruzení. Synovi bohužel občas praská pokožka v místě, kde se piňda napojuje na pytlík. Mažeme framikoinem a jako prevenci Infadolan. Je to v podstatě vazelína, chrání pokožku nejen před dalšími prasklinami, ale i před opruzeninou. Ať je brzy líp 🍀

chnachna
autor
30. kvě 2022

@apacheee děkuji, podívám se na to

michaela666
30. kvě 2022

Zkusila bych obyčejnou zinkovou mast z lékárny. Nám v kombinaci s bylinným odvarem pomohla vždy.
Na opruzeniny je skvělý řepík, měsíček a slezový květ.

zmrzlinka
30. kvě 2022

@chnachna a co genciana ?Tu stě nezkoušeli?

misadan11
30. kvě 2022

@chnachna mala kdyz mela takovy hnusny mokvajici cosi kolem kanyly, tak jednou to vyresil La roche cicaplast a po druhy hemagel.. jinak bych mozna zkusila aj repik...potupkat a susit a vetrat vetrat (vim, je to tezky..taky jsem mela bezkrky miminko🙂)

sirinfirst
30. kvě 2022

Má tam kvasinku, musíš to vysušit, zinkovka ideál a pak se zbavit té kvasinky. Gencianka funguje, ale pokud je kojené, bude to chtít dietu, jinak se bude vracet.

chnachna
autor
30. kvě 2022

@sirinfirst děkuji, gencianku jsem ještě nezkusila, vyzkouším 🙂 naštěstí jsem se konečně dovolala na kožní, takže tam pádím s malým hned zítra ráno 🙂 je mi Bobka moc líto. Snažím se aby obě děti byli v pořádku a spokojené a takto to dopadne :/

aselluska
30. kvě 2022

@chnachna kvasinka. Bohužel některé děti se tím trápí, dokud jim nenaroste krk. Jestli to je srozumitelný. Zlepší to i vzduch, který se tam teď nedostane.

tynka9
30. kvě 2022

@emillyhk Promiň, neudržím se - framykoin je antibiotická mast, která se užívá při bakteriálních infekcích. Takovým užíváním sem tam někdy na běžná poranění si zaděláváme na pěkný průšvih do budoucna, protože bakterie už na nej začínají být pěkně rezistentní. Zkus najít něco jiného - ať už bepanthen, holtovu mast, sudokrém…. Vždyť toho je mraky.

emillyhk
30. kvě 2022

@tynka9 OK, děkuju za tip. Tím, že nám to předepsal pediatr jsem to brala tak, že je to proto, aby se do ranky nedostala infekce z pokakané plenky. Zkusím ten Infadolan, jako prevence funguje. Bohužel Sudocrem, apod. to vždycky vysuší a pak mu to právě praskne (namazal mu to o víkendu manžel na radu dědečka 🤦‍♀️). A je fajn, že jsi se "neudržela" 😊