holky moje 3tydenni holčička ma docela velke opruzeniny co pomaha? mam moznost mit ondrejovku pomaha?dik za rady
@moniquegr vyzkoušej a uvidíš, každému miminku vyhovuje něco jiného. Synovi zabírala v podstatě jedině ondřejova mast, dceři to zase opruzeniny zhoršovalo a používali jsme bepanthen a kalciovou mast - ty jí vyhovovaly.
ja prave zkousela sudokrem rybilku a jeste cosik a ted to ma jak rak rudy 🙂
Já mám tuhle zkusenost - dokud to bylo jen trochu zarudlé, pomohl bepanthen a sudocream. V momente, kdy uz to bylo drsnejsi - i treba takove pupinky apod, pak uz pomahl jen imazol - ma v sobe nejake antibiotikum nebo neco podobneho...
imazol, trvalo tak 4 dny, než se to zlepšilo
@moniquegr udělejte si silný výluh z černého čaje a místa postižená opruzeninou jím často potírejte, omývejte, prdelku hodně větrejte, a nepoužívejte vlhčené ubrousky, umývejte jen obyčejnou vodou, ten černý čaj je fakt zázrak a k tomu je to stoprocentně přírodní 😉 hodně štěstí 😉
dr. predepsala imazol caj nepomohl :( tak uvidime 😒
zkuste vyměnit plenky -> dcerka po návratu z porodnice, kde používala plenky Panda, začala být opruzená vyzkoušeli jsme během 2 týdnů asi 6 typů mastiček a poté mě napadlo, že by to mohlo být plenkou... Po návratu domů jsem dávala pampersky, kvůli kterým se oprudila! lékarnice říkala že tam přidávají chlor a ten může dráždit citlivé děti - opět jsem si koupila Pandy a opruzení je pryč 😉
Měsíčková mast
Weleda-krém na opruzeniny,pro mě a nejen mě,to byla vždy jistota 🙂 Jinak každé mimi samozřejmě reaguje jinak,někomu stačí i Rybilka,u nás bez odezvy,Weledu mám odzkoušenou,i když je dražší,vydrží veeelmi dlouho a komu jsem poradila,jen chválil 😉
Infadolan, imazol, nekdy pomuze sudocream pokud to jakoby mokva..
pythiol mast smrdi jako černá mast ale zabira okamžitě pak jako prevenci používám sudocream.Pythiol je když už je to pořádně opruzený nepoužívam ho pořád.
Někomu jo, jinému sudocreme, rybilka, bepanhen, imazol..chce to zkoušet a těžko říct co sedne