Opruzenina - MUDr., pohotovost, nikdo nic neřeší - jsem zoufalá😞

edit17
14. srp 2022

Zdravím vás všechny.
V utery se moje 1,5 leta dcera cachtala v bazenu v koupaci plince- byli jsme v bazenu u znamych.
Vse bylo ok.
Ve stredu rano měla pipinku lehce zarudlou.
Na prebalovani pouzivame bepanthen. A plenky znacky dada.
Nikdy jame nemeli problem.
Ted jsme dostali balik pampersek.

Ve ctvrtek uz mela po cele pipince vridky.
Byla prakticky neprebalitelna a mela zvysenou teplotu.
Ihned jsem ji vzala k mudr.
Ta mi rekla ze je to alergicka reakce na plenu at se vratime k dada plenam.
A mazu malou imazolem.
To jsem udelala v sobotu uz byla opruzena silene moc otok, krik po každem curani.

Podotykam doma bez plen, zadne vlhcene ubrousky myjeme pod vodou.

V sobotu pohotovost horecky 39.
Udelali ji crp test. Hodnota 2,7.

Mala rozkrok uplne rudy kratery nenecha na sebe sahnout pani doktorka rika ze se to zlepsi napsala mast s kortikoidem a ze mam davat nurofen na teplotu co 3 hodiny.

Noc proplakala zadne zlepseni nevidim teploty neklesaji.

Vypada jako kdyz je totalne zanedbana...volala sem na dve pohotovosti vsude me odbili ze masticka co mame je max co pro namuzou delat.

Mam strach jestli nema zanet z vody.
Stav se stale zhorsuje

Jsem zoufala jak male muzu pomoct co mam delat prijde mi ze nam nechce nikdo pomoct diky za jakoukoliv radu..

zuzkasim
14. srp 2022

Je mi moc líto tvé holčičky, ale asi je potřeba vydržet, zatím mi to přijde brzy. Dávala bych Nurofen, ten je i proti bolesti, dost pít, k horečkám, opravdu jen opláchnout vodou. Na opruzeniny se dělají koupele tuším z řepíku, vygoogli, udělat odvar a když tak oplachovat jím. Ono to nezmizí den ze dne☹ Snad to bude zítra už pomalounku lepší.

leniczka23
14. srp 2022

Já doporučím koupat v řepíku a mast pořídit ichtamolovou. Jinak je to opravdu na dyl.to.hojeni, vydrž ještě den dva a pokud neuvidíš zlepšení tak znovu k Dr.

martt
14. srp 2022

@edit17 Na teplotu pokud nemá studené ruce. Tak dobrý je namočený kapesník do studené vody s octem. Dej ji to do ručiček bud ať si to drží nebo ji je trochu do toho kapesníku zabal. Opruzeniny zkus omývat odvarem z řepiku. Synovi jsem v tom koupali piňdu když ho měl hodně opruzeny a chytal se mu zánět. To nám poradila přímo doktorka.

cuuza
14. srp 2022

Klidně ať chodí čůrat do sprchy, oplachovat řepíkem, omezit sladké, přidala bych hylak a dávat nurofen.

Chudinka malá...

makkyv
14. srp 2022

@edit17 Malá měla dá se říct to stejné, absolutně nic nepomohlo, doktorka říkala pokud se to nezlepší tak na gyndu.. naštěstí dobrý.. koupala jsem ji jen v řepíku, mazala imazolem.. pleny jen na noc.. a musím zaťukat asi po 3 dnech to zmizelo.. a to vypadalo opravdu strašně, ani jsem ji nemohla umýt vodou jak mi plakala.. teď vše v pořádku… tak zkusit to🤗 drzim palce🍀

azanka
14. srp 2022

U nás zázračně zabral řepík, koupání (u nás teda pindíka) několikrát denně. Během dvou dnů byl úplně v pořádku.

jako_mala_holka
14. srp 2022

Odvar z řepíku a masticka Vitella ictamo, je vyborna, dcera měla kdysi dlouho fakt hnusnou opruzeninu v podpaží, nic na to nezabiralo, až tahle masticka pomohla... Taky jsem to dvakrát řešila u dr, nakonec jsem si poradila sama a od té doby dobrý... Pampersky zahodit, nejhorší plenky, u nás byl taky problém, jako s jedinyma plenkama snad 🙄 Určitě se to brzy spraví, držím palce

krisstina93
14. srp 2022

Ja koupala v heřmánku, u syna to taky udělaly pampersky, ty už mi nesmí přes práh, u dcery za to mohl průjem ke covidu. Tak sem koupala v tom heřmánku, mazali sme imazolem a za pár dní to bylo lepší. Ono to zlepseni nepřijde hned no.

jane46
14. srp 2022

Taky radim repik ci hermanek... Sedaci koupele treba v lavoru, na oplachovani... Chudinka mala 🥺

janik01
14. srp 2022

@edit17 vždy po umytí v řepíkové koupeli důkladně vysušit, používaly jsme s dcerou i opatrně fén. Zbytečně nepoužívat mýdla a pod. Pak lehce namazat a co nejvíce větrat. Za pár dní by to mělo být v pořádku.

katule1990
14. srp 2022

@edit17 Krome toho, co psaly holky, tak pozor, Nurofen se muze davat nejdrive po 6 hodinach, kdyz to nestaci, tak po 3 hodinach stridat s Paralenem nebo Panadolem.

jjasmina
15. srp 2022

Zkusila bych taktez ten heřmanek, žádnou plenku a mazat Bepanthenem.Ono asi opravdu nic jineho nepomuže