Jsem už bezradnná. Mam syna 5 měsíců. Zacali jsem cvicit vojtovu metodu pro asymetrickou polohu, predelikci hlavicky, svalovy tonus a opožděné vzpřimování. S touto metodou nejsem ztotožněná. Cvik mi nejde provádět, ale snažím se bojovat dál, ale bezúspěchu. Další problém máme s kyclí-špatná pohyblivost. Poslední dobou mi syn přijde jiný-vyplazuje jazyk, strašně se kroutí, při usínání se přehazuje rychle hlavičkou ze strany na stranu. Přijde mi, že věci, které se naučil, teď neumí. Problémy s pasením koníčku jsem měli od začátku, ale ted leží jako žába, nebo vydrží chvilku. Ráda bych se podělila o vaše zkušenosti a rady.
porod i tehu bez problému...jen ke konci vyšší tlak...jj byli sme na neurologii a různé vyšetření kvuli refluxu...z neurologii nic nenašli..jen doporučili reha...dnes kontrola kyčlí a jsou uplně v pořádku..tak sem ráda...
Ahoj, to házení hlavičkou měla malá okolo tohoto věku před usínáním taky - uklidňovala se tak před spaním. Pak jezdila nahoru dolů a teď už usíná normálně. Takže to nemusí nic být. To samé platí o tom jazyku a kroucení, miminko si prostě zkouší svaly, pokud je tedy jinak v pořádku. Sofi nejdřív vyplazovala jazyk, pak prskala, pak kvílela, pak vřeštěla, pak teda konečně začala žvatlat, pak žvatlat přestala a začala mlaskat.. teď vtahuje rty dovnitř, a pak udělá jakoby pusinku a žvatlá čím dál tím víc. Takže pokud je opravdu jinak vcelku v pořádku, tak bych se neznepokojovala - ale smozřejmě to při vyšetřeních řekni.
@jjolly - tak cvičte to co máte, a i když ti to moc nejde. A nemůže s malým cvičit tatínek? Kamarádka to takhle taky udělala, nemohla vidět, jak u toho prďolka pláče, tak začal cvičit taťka a šlo to.
A opravdu vytrvejte, ono to půjde. A ty ostatní věci, pokud se nedají do normálu, tak bych si vyžádala nějaká speciální vyšetření. Ony děti dělají lecos, dcera se třeba převrátila ze zad na bříško celkem asi 4x a pak už nikdy více a je naprosto zdravá, teď mi tady běhá po bytě jako srnka... Jazyk taky pořád vystrkovala s pusinky, ale to přešlo samo.
@helcenka...o víkendu to zkusí tatínek...a v po na reha si to nechám ukázat znovu a poradit, co delat ,kdyz sebou takhle mele..asymetrie-ze jedna strana je tela je slabenejsí, hrozny skolioze patere, kdyby se necvicilo...ruka, oci jsou super a fixace a jemnou motoriku ma pry uplne super tak 6 mesíc..spíš si myslím, ze asi zkousí co vsechno jde...to kroucí pri tom cvicení, ze se tocí se stranu na stranu.-nejspís nelíbí a nedelam spatne..vcera se pretacil na brisko sám..jinak na bok se ted pretácí pořád..tak myslím, ze to bude ok
Vojtovka vyžaduje hlavně důslednost, jinak nebude mít žádný efekt. Syn ale bude mít možná i jiný problém, na jakých vyšetřeních jste byli? Co porod a těhotenství? Jestli o tom chceš povídat tady, OK, jestli ne, napiš IP.