Ženy, dceru čeká na přelomu září/října operace refluxu močovodu. Bude jí tou dobou 8.-9.měsíců a já si vůbec nedovedu představit, jak to taková malá kuřátka vůbec můžou zvládat. Takové děti už nejsou jen na mléce. Jak se řeší příkrmy? Maminky si nosí vlastní? Předpokládám, že tamnější jídlo tak malá miminka nejí. A jak se vám děti dařilo zabavit? Čeká nás hospitalizace cca 10dní. Nejspíš bude muset mít přivázané ručičky a nožičky, aby si nevytrhla hadičky, nevím. :( Prosím, kdo má už nějakou operaci s dítkem podobného věku a hospitalizaci za sebou, podělte se semnou o své pocity, rady. Budu hrozně moc vděčná. Děkuju.
Syn byl hospitalizován kvůli něčemu jinému kratší dobu, bez operace, bylo mu 6 měsíců, ale chodilo to takto: Jídlo jsem měla vlastní, k dispozici byla kuchyňka s mikrovlnkou, konvicí apod. Na jednolůžkovém pokoji jsme měli vlastní sociální zázemí, vestavěnou vanu atd. Hračky vlastní, jeho nejoblíbenější. Tehdy se jen plazil, takže na zem sem si vzala hrací deku. Na patře byla i dětská herna. Když byla dlouhá chvíle, chodili jsme po chodbě a ukazovala jsem mu obrázky a tak. To si určitě poradíš podle aktuálního stavu miminka, který se bude lepšit 😊 Jinak bych se informovala v konkrétní nemocnici i na konkrétní postup. Určitě to zvládnete.
@mik3shka tak ja ma zkusenost z FN Motol. Male byl v tu dobu rok a potom znovu ve 2 letech.
Operace samotna probehla, nasledne lekar rozhodne jestli ditko nechaji dospat a nebo ho zacnou budit. To pry zalezi na prubehu operace. Pokud ho nechaji dospat jede na ARo, pokud ho budi jde na JIP. Presne ti reknou v kolik muzes prijit. Ja s malou na Jip mohla byt od cca 7 do 20. Detem primo po probuzeni po operaci davali lizatko, kdyz mela hlad napit nemohla, to az potom k veceru dostala polevku a piti. nam vozili na pokoj pro rodice. Dite, kdyz mohlo jist tak dostavalo jidlo k posteli. V roce normalne nabizi Hipp sklenicky, nebo i sladke presnidavky. Dle veku i rohlik, banan atd. Sestricky byly zlate, kdykoliv dite melo jlad, davali i mliko, nebo i sklenicky znovu. Pokud je to mozne, muzes si dat i "svoje" svacinky atd. Jidla bych se fakt nebala, to bylo v pohode. Mala na JIP byla 6 dni, zpocatku taky privazana, mela epidural i na bolest, ale velmi rychle pochopila, ze musi lezet a nezlobit. Hodne jsme si hraly s albi tuzkou, zviratkove knizky, zvuky, nazvy atd. Potom s panenkou, no a nakonec hodiny si skladala cecka, co tam prodavali. Proste blbost, ale ji to v tom leze se zvysenou hlavou proste hrozne bavilo, nemela tendence to pozirat. Proste cokoliv, co ji udrzelo v relativnim klidu je hrozna dracice. Mela jsem z toho velky strach, ale probehlo to lepe nez jsem cekala. Na noc ji vzdy privazovali, ani neprotestovala. Kdyz tam ty mimina moc brecela a nesla utisit, tak jim neco na zklidneni davali, toho jsem byla svedkem. Ale holcicka byla po vaznem urazu malicka rocni a hrozne ji ten plac pritezoval. Zbytecne to nedelali. Nevim jak jinde, ale v teto detske nemocnici se k tem detem i rodicum chovali uzasne. Doktor na malou promluvil a ona ho proste hltala, jsem nechapala🙃. Neboj se toho, bude to dobry. Dite to da, ale pro tebe to bude vic narocny hlavne psychicky. Po celodennim sezeni na JIP jsem byla totalne vyrizena, ale samotnou bych ji tam nenechala.
Děkuji moc za zkušenosti, jak si tak pročítám různé diskuze, ty děti jsou TAK úžasné a krásně to zvládají! Opravdu pro maminky je to nejhorší. Na JIP s ní asi také nebudu moct být mimo “návštěvní” hodiny. Nevím, jak to zvládneme. Jsou ji 4 měsíce a je zvyklá se mnou spát a držet se semnou za ruku. Bude se mi to ní odcházet hrozně těžko. Operace jako takové se nebojím, jsme v péči nejlepšího doktora a malá to krásně zvládne, těším se, že bude zdravá! 🥰 Ale celý ten pobyt, odloučení, přivazování...ona i hrozně špatně snáší pláč jiných dětí a předpokládám, že na pokoji nebudeme sami.....z toho všeho mám úplně nevolnosti a hrůzu.
@mik3shka vis co na Jip jsou v Motole max 2 deti, a cast tydne tam byla i sama a na normalnim pokoj jsme byli tyden samotne, takze pohoda a to nebyl nadstandart nic. Privazovani neni nutne, ale tim ze mala je dracice tak jsem byla klidnejsi, ze si nevyrve kanyly nebo epidural.. ale neni to tak, ze by se nemohla pohnout, je to celkem na volno🙂 a deti holt obcas breci, ale ty sestricky se jim.max venuji a ty tam s ni budes moci vetsinu dne urcite byt, pokud to jeji zd.stav dovoli coz asi jo..my mely to same, mala usinala jen u prsa telo na telo🙂 dodneska chce drzet kolem pasu, kdyz jde spat..to zvladnete, hlavne, ze je jeji stav resitelny. Ja tam potkala x maminek, co tam travi x mesicu v roce a bohuzel konec to neprinasi, takze tyhle resitelny operace jsou neprijemne, ale vetsinou jednorazove to bude dobry😉
@mik3shka s hospitalizací neporadím. Ale co se týká jídla,tak co vím,tak takhle malým dětem dávají skleničky. Je to pro nemocnici nejjednodušší.
Přeju hodně štěstí, ať máte pobyt co nejkratší 🍀