Operace strabismus/šilhání. Má někdo zkušenost v dětské fakultní nemocnici Brno?

trolik
12. říj 2021

Ahoj,Máte někdo za sebou operaci v Dětská fakultní nemocnice Brno?Potrebovala bych vědět jak to tam chodí .Synovy je 6 a já už nesmím spát s ním v pokoji.Mám zamluveny pokoj na ubytovně jsme z Jihlavy a myslím ze je fakt malej aby tam byl sám.Zajímá mě jak to tam děti zvládají nebo jaké jsou sestry atd.Jestli jste tam někdo byl tak napište prosím jestli jste byli s prckem nebo byl sam

cuuza
12. říj 2021

Malej má právo na nonstop přítomnost zákonného zástupce, jenom od šesti let už lůžko neproplácí pojišťovna. Takže klidně můžeš strávit noc u nej třeba na židli.

alilali
12. říj 2021

Ty tam s ním být můžeš 🙂 jen si to sama zaplatíš, a to je tedy jedno zda platíš ubytování mimo nebo v nemocnici. A ano, mě přijde také malý. Já bych tak se svým synem byla.

trolik
autor
12. říj 2021

@cuuza koupila jsem si pro tuto příležitost samonafukovaci karimatku.Nechci tam ale dělat zbytečně haló budou tam na pokoji i jiné děti asi bych měla Fandovi víc věřit že tu noc beze mě zvládne kdyby ne tak si ustelu vedle jeho postele.Uvidíme třeba tam nebudu jediná s karimatkou…zase nechci být v pokoji s dětmi jediná maminka aby to ostatním nebylo lito

cuuza
12. říj 2021

@trolik Nebo naopak motivuješ ostatní mámy, aby byly se svými dětmi. Rozhodně bych se neřídila ostatními, aby jim to nebylo líto, pak bude líto tobě, že jsi tam nebyla.
Naopak můžeš třeba všem přečíst pohadku…

lenerka1
12. říj 2021

Každé dítě je jiné, některé to zvládá a ani přítomnost maminky nevyžaduje, jiné bude nejisté, bude se bát, špatně spát, bude se mu stýskat, což se na rekonvalescenci určitě dobře nepodepíše. Já znám své děti a samotné bych je nenechala, i kdyby jim bylo třeba 15 a o mou přítomnost by stáli. Kdy už konečně i zdravotníci pochopí, že rodiče na pokoji s dětmi nejsou obtížný hmyz, ale super pomoc i pro personál - podají dítěti lék, změří teplotu místo sestry, pomůžou s jídlem, zabaví děti třeba jak už tu padlo tím čtením pohádek.

trolik
autor
12. říj 2021

@cuuza jo to mě taky napadlo ze jim něco přečtu nebo si zahrajeme nějakou hru

jirovapa
12. říj 2021

@trolik v Brně na očním oddělení jsme s dcerou byla ohledně operace katarakty a maminky docházely večer po usnutí prcka a přicházely ráno na 7h. Je to menší oddělení a nemají volné postele pro maminky. Neviděla jsem, že by nějaký prcek za tu dobu co jsem tam byla měl nějaký problém (byli jsme tam 14dní + další 3dny na vyndání stehů). Moje dcera je ještě malá a operace katarakty je náročnější, takže jsem s ní byla na pokoji těch prvních 14 dní a ty 3 dny mi na noc sestřičky daly přistýlku. A shodou okolností jsem taky z Jihlavy. 🙂 Operace šilhání a poté cvičení nás ještě čeká. Více info se dozvíme na kontrole v prosinci.

trolik
autor
13. říj 2021

@jirovapa dekuji tak nějak jsem si to představovala akorát se bojím ze usnu dřív než dítě.

jirovapa
13. říj 2021

@trolik tak vás sestřičky vzbudí, aby jste se taky pohodlně vyspala. Personál je tam příjemný a vše bylo bez problémů. Držím palce 🍀🙂.