Operace strabismu u 18měsíčního dítěte, jak to probíhá?

tadeasek3
29. črc 2015

Zdravím vespolek. Moje otázka a můj problém.
Syn šilhá už od narození a tak jsme dostali v půl roce doporučení a začaly hledat očního lékaře. První lékař nic nechtěl řešit do 3,5 let a jen kapat nějaké pochybné kapky z lékárny. Takže jsme se dostaly do Motolské nemocnice, kde nám hned při první návštěvě doktorka řekla, ze je nutná operace obou očí , aby se šilhavost nezhoršovala a že brýle zatím nepomůžou. Synovi v době operace bude 18 měsíců a je to operace v celkové anestezii. Bojím se a skoro nic není na internetu. Nebyla jste některá na takové operaci s takhle malým prckem a jak to probíhá? Diky moc za jakoukoliv zkušenost.
A druha otázka: mezitim jsme dostali lepicí okluzory. Katastrofa... Je mu 8.8 rok a proste je nechce a nenechá si ho přilepený. jak to udělat, aby si ho nesundával. Má je střídat jen na dvě hoďky denně. Nemate zkusenost a radu.
Diky moc 🙂

nadja73
29. črc 2015

@tadeasek3 Ja jsem podle fotek taky silhala takhle brzy, ale me operovali az v cca 4. letech. Jenze ja mam to oko jeste ke vsemu tupozrake. Jedine, co si z te operace pamatuju, ze mi pred zakrokem ostrihali rasy, coz uz myslim dneska detem nedelaji. Jak to proiha dneska u takhle malych deti Ti vazne neumim rict, u me to bylo za hlubokeho socialismu a dnesni medicina je mnohem dal. Urcite se operace podari a ver mi, ze tento handycap je hodne neprijemny a omezujici, takze chtejte, at lekari udelaji pro Tadeaska to nejlepsi a at se tato vada nevrati. Hodne stesti !

lucaaak
29. črc 2015

Dceri byl strabismus a tupozrakost lecen od 4 let, brylemi s okluzorem, nepouzivali jsme lepici, ale plsteny, ktery se nasadi na bryle, objednala jsem na netu. Dcera byla nadsena, mela ruzovy s trpytivym motylkem, pro kluky byly piratske obrazky apod. I kdyz vas syn je jeste malinky, tomu to bude asi jeste jedno. Nicmene tupozrakost a s ni i silhani byla behem necelych dvou let uplne vylecena, nyni uz nosi jen brylky, oko ji uz neutika. Leceni probihalo na ortopcii, kam nadale dochazime na kontroly. Primarka rikala, ze operace je krajni reseni, pokud neuspeje bezna lecba. Nechodili jsme ani na specialni cviceni s ockem, dcera proste porad nosila brylky s okluzorem a diky tomu je kazde malovani, navlikani perlicek apod. trenink, slabsi nezakryte ocko se stale posiluje. Dcery tupozrakost byla silna, bohuzel jak presne to jiz nevim. Samozrejme je mi jasne, ze kazda vada muze mit sva specifika, ale asi bych si jeste overila, zda je opravdu nutne operovat tak malinke dite. Snad moje zkusenost bude aspon trochu k necemu. Kazdopadne drzim palce, at vam vse dobre dopadne! 🙂

syslounek
20. bře 2021

Dobrý den, mohla bych se Vás zeptat, jak probíhá operace strabismus? Dcera už je teda tříletá, ale teď nás to právě čeká. Děkuji.