Syn mel od narozeni hydrokelu na varleti, rok se cekalo, zda se vstreba sama, ale nevstrebala, takze musi na operaci :( Ma tu nekdo zkusenost s touto operaci u rocniho ditete? Zajima me zejmena obdobi rekonvalescence- ma byt 8 tydnu klidovy rezim, ale to si nedovedu predstavit jak udelame, syn je nerizena strela...
Nesmí běhat, plavat, jezdit na kole, zvedat těžké věci.
@lucie_j To mi je jasne, ze nebude lezet 8 tydnu v posteli, ale uz jen to behani...tomu proste nezamezim
@nikolaamiminko Syn byl v roce a 1/4 dělali mu pupeční a hydrokélu.Zotavil se dobře a rychle. Po týdnu vyndali stehy.Nebylo to nic strašného.Jediný co bylo hrozný, tak to hladovění od půlnoci, pak šel na sál až kolem 9h.A po výkonu nesměl ještě 2 hodiny nic.Chudák měl šílenou žízeň a nechápal proč mu nedám.Držím palce.Děti to snáší líp než dospěláci a rychle se hojí.
Synovi to operovali na dvakrát. Jednu a druhou stranu asi v roce a 4 měsících, po šesti týdnech druhou stranu. Nejhorší bylo opravdu to hladovění. Jinak to snášel dobře. Po narkóze ležel a odpočíval, druhý den už na tom byl lépe. V klidu vydržel tak první dva až tři dny. Potom už probíhal, slezal a vylezal na gauč, chodil ven (ne mezi děti, abych neriskovala nemoc). Hojil se velice dobře. Deset měsíců po zákroku už mu vlastně mizí i jizvy. Operovali ho ve FTN, byla jsem kromě sálu pořád s nim. S anestezioložkou jsme konzultovaly možnosti analgetik. Nastoupili jsme v neděli, v pondělí zákrok, v úterý domů.
Ahoj, syn byl na operaci v roce. V té době lezl hlavně po čtyřech, vstával a chodil kolem nábytku, neustále padal. Dle dr.jsou tyto "aktivity", kterých je sám schopen v pořádku a neměly by hojení nijak ohrozit. V našem případě probíhala rekonvalescence velmi dobře, žádné komplikace nenastaly a to byl Honzík v té době opravdu mimořádně plný energie.
Dekuju moc za odpovedi ;) tak uvidime jak zvladne to hladoveni, ale pokud je to od pulnoci a operace bude rano (coz nevim) tak by to nemelo snad byt tak hrozne. Syn ma mliko kolem 19:30 vecer a pak az ca 7 rano, snad bude operace brzo
Ještě tedy, já jsem si nepřála, aby mu při zákroku přetáhli předkožku. Dělají to totiž automaticky. Musela jsem to uvést už při nástupu do nemocnice a přežít všechny nesouhlasné pohledy a pokyvování hlavou. Mám ale ve svém okolí hned několik zkušeností s tímto zákrokem a ani v jednom případě to nic dobrého nepřineslo. Samozřejmě záleží na tom, jaký k tomu máte sama postoj 🙂 Jsou i případy, kde se to obešlo bez bolesti a komplikací, takže určitě nechci strašit. Jen informovat, protože vím, že vám o tom, že toto provedli řeknou až je hotovo. Alespoň tady (Havířov, fakultka Ova) je to běžná praxe.
@stramplicka Teda, musim rict, ze me to vubec nenapadlo, a popravde jsem se o toto tema moc nezajimala, hlavne moc nechapu, proc by mu meli pretahovat predkozku, kdyz penis s tim celym nema nic spolecneho, riznou v trisle a vysajou tekutinu...ale urcite se zeptam pediatra at poradi! Dekuju za info
@nikolaamiminko s tím mlékem jsme to měli podobně. Ve dvě ráno mohl ještě mléko a budila jsem ho na něj, jinak by byl ráno řev. Jednou sel jako prvni, to bylo idealni. Pak jako treti, to uz se dost dozadoval jidla. Po operaci měl kanylu, na krytí jsme využili pokožku a ustrihli špičku, aby si to nevyrval. Vecer jsem to vždy nechala vyndat, vypadal dobře a po lehké debatě se sestrami mi vyšli vstříc a vyndali to. Mela jsem strach, aby si za to v noci neskubnul. Jinak musim zatukat, udělali to dobře a od te doby jsme bez problémů.
@nikolaamiminko Synovi to řízli někde v úrovni kde končí spodní prádlo je tam ta rýha a v té to řízli.Není to pak vůbec vidět👍
syn to měl operované 2x,nejdrřív roce a pul pak orok později že se mu vak udělala i na druhé straně,zákork byl jednodenní,doma byl už druhý den uplně v pohodě,po pár dnech fungoval normáně,hrál si,těch 8 týdnu je spíše pro náročné aktivity,ale to u dětí kolem dvou let moc ani není,spíš neplavat nekoupat
Tak mame po operaci, pisu zkusenost, kdyby to nekdo v budoucnu hledal. Operace probehla ve FTN, nastup jsme meli v utery ve 13 (s nami nastupovalo jeste cca 10 deti), takze to bylo celkem na dlouho (ca hodinu a pul cekani), prijali nas na pokoj (dopredu jsem chtela soukromy pokoj, akorat wc a sprcha na chodbe, stalo to 300/noc, a jsem za to desne rada, nedovedu si predstavit ze rusime a jsme ruseni dalsimi 4mi rvoucimi detmi), v to utery se nic moc nedelo, zadne extra vysetreni (jen u prijmu syna prohledli a namalovali mu na stehno lihovkou sipku, na ktere strane je ta kyla), mohl jist a pit normalne, posledni mliko mohlo byt ve 2 rano (syn ale vypil sve vecerni mlicko v 19 a vytuhl, a nebudila jsem ho), ve stredu nas vzbudili v 6 rano a mohl caj (vypil mi 180), operace byla v 10, v 9 mu prisli dat premedikaci (nevim co to bylo) ale pry ho to uklidni, noo tak u nas ho to totalne rozdivocelo, byl uplne sjetej, a trochu agresivni, a mel uz fakt velkej hlad. V 10 mi ho odnesli ( na sal se nesmi), lehce po 11 mi ho prinesli, jeste takovyho oblbnutyho z narkozy, plakal, ale jeste usnul asi na hodinu, no a po tom chudinka proplakal cely den, byl zmateny a hladovy, este 2 hodiny po zakroku jaem mu nemohla dat ani napit, po 2h mohl caj, v 17 dovolili polovicni davku mlika a v 18 povolili 6 piskotu, chudacek, byl uplne vyrizenej, nesl to fakt spatne, chtel se jen nosit (coz normalne nikdy nechce) a usnul jen v naruci. V 19 uz jsme mu mohli dat celou davku mlika. Ve ctvrtek mohl mliko normalne, ale mohl jen tekutou stravu. V 11 nas pustili domu. Kontrola a vytazeni stehu po tydnu, ale ten tyden musi mit klid na luzku (pry nema ani chodit) - kvuli otoku, no jsme doma 2 den a zatim se namho dari drzet na gauci u pohadek, mobilu, hracek, ale je to narocne, je mu uz ocividne dobre a chce dovadet, tak uvidime jak to pujde dal. Takze kdyz to vezmu kolem a kolem, nejhorsi byl ten den operace a to hladoveni a to, ze nevedel co se s nim deje.
Syn měl ve 2,5 letech tříselnou, ale rozuměj, že klidový režim neznamená, že bude 8 týdnů ležet. Nesmí b