Opar u dítěte a kojení. Jak zabránit přenosu?

guliii
12. čer 2020

Ahoj. Malému je 11 měsíců a je kojený. Teď se pereme s šestou nemocí a k tomu se mu na puse udělal opar. Nechce moc jíst tak to doháníme kojením. Trochu se bojím toho, aby se mi opar od malého nepřinesl na bradavku. Mohl by se vracet, když bych chtěla kojit další dítě. Jak by se přenosu dalo zabránit? Můžu odstříkávat, ale teď v horečkách malého kojení uklidňuje. Tak nevím.

dosjan
12. čer 2020

@guliii Ahoj, co treba zkusit kloboucky na kojeni? Daji se po pouziti vyvarit... Pokud je maly tedy bude akceptovat...At je mu brzy lepe!

malytlustyhroch
12. čer 2020

A ty sama si opar jeste nemela? Bych myslela, ze jestli jo, tak bys ho uz od ditete chytit nemela ne? Stejne jako u nestovic/pasoveho oparu. Ale ruku do ohne za to nedam. Doktora ses ptala?

guliii
autor
13. čer 2020

No u doktora jsme byli, ale to ještě neměl opar. A včera už neordinoval. Já jsem opar asi nikdy neměla, netrpím na ně, ale manžel ano. Tak v tom bude malý po něm. Kloboucky mě taky napadali, ale doma je nemám. Tak asi budu muset počkat do pondělí a koupit je. Zatím nemá puchyrky tak by neměl být tak nakažlivý. Ale co vím tak se dá nakazit ta část těla kde ještě opar nebyl. Tak nevím jestli budu odolná proti oparu i na prsou. Kamarádka taky v životě neměla opar na puse, ale jen tam dole jo. No zítra to bude 4 den nemoci a už mi připadá brouček trochu lepší, tak se budu modlit ať je nejhorší za náma.

leilinka1234
13. čer 2020

Opar je infekční hned od začátku (ještě není ani viditelný), takže pokud má dítě opar už viditelný a tys to neutnula včas, tak už je to případně stejně jedno. Já bych kojila dál bez kloboučků. Po kojení prsa umýt a hotovo.

krupka3
13. čer 2020

Normalne koj, opar na prsu se ti s nejvetsi pravdepodobnosti neudela. Pro dobry pocit si muzes prsa po kojeni treba desinfikovat lihem, ale jak psano vys, opar je infekcni od chvile, kdy jeste ani neni videt, takze kdybys ho mela dostat, nejspis uz ho budes mit.

guliii
autor
13. čer 2020

Děkuji za rady budu tedy kojit dál. A prsa si omyju pro lepší pocit.