Hezké nedělní odpoledne maminky. Potřebuji poradit. Už jsem zoufalá. Dcera 2,5roku, pořád se jí vrací ucpaný nos, dráždivý kašel a teploty okolo 38. Před 14dny měla antibiotika. A už to máme zase. Letošní zimu už po několikáté. Antibiotika jsme měli zatím jen jednou (poprvé). Co mám dělat? U doktorky jsme co měsíc. Na teploty dávám paralen čípek. Na horečky Nurofen. Větrám, vařím čaj s medem a citronem, dávám vitamíny. Mezi virozama se snažíme chodit na procházky, jinam se moc nedostaneme. Nevím, proč se to pořád vrací 🙁 Poradí někdo? Děkuji
@englerova14 Určitě nevadí. Hlavně když někdo něco poradí. Chudáci malý. Taky mi to normální nepřijde. U nás v okolí to tak nikdo nemá. Já už nevím co vymyslet aby se trošku obrnila. Už jsem ji stáhla topení v pokojíčku na 19°C aby se trochu otužila. Doma jinak máme 22°C. Do toho čekáme druhé a nevím co bude. Držte se. Třeba nám někdo poradí. Už aby bylo jaro....
Otuzovat a určitě nechat vyšetřit na ORL nosní mandli. Taky skuste alergologii a imunologie. Nam hodne pomohl Multisanostol sirul.
@zmrzlinka O alergologii právě uvažuji. Už mi to totiž normální nepřipadá. Jinak si myslím, že otužujeme tak akorát. Doma 22°C, na spaní cca 18,19°C. Sprchujeme ,nekoupeme. A snažím se nezavlikat. Na ORL jsme byli protože si dcera stěžovala na bolest ucha a tam nám nic neřekli...
na virózu ATB? :D tak to jí asi napsali pro tvůj pocit, že se proti tomu něco dělá, ale pochybuju ve valný účinky.
pro změnnu můžete zkusit topit víc. já bych v 18° na spaní mrzla a při 19° pokud bych se vyloženě výrazně nehejbala, tak bych za chvíli kašlala taky:D
tak gůgli, co na imunitu. je toho kupa. je ale těžký říct, jo to bude tímhle. imunita je ve střevě, ale souvisí i s očkováním, genama, psychikou.... nenastoupila dcera do školky? pak to bohužel normální docela dost je, i když IMHO ne v pořádku.
@mirgule tam nás objednali, ale až na konec března, no snad neco vykoumají...malý to navíc chytá hned od toho staršího, takže se v tom plácáme jako nudle v bandasce, pořád dokolečka dokola...😑
@mirgule Honzík má právě záněty ouška z těch zadních rým. Ale ORL nic zvláštního nenašel...
@zmrzlinka není Multisanostol vitamínový sirup pro děti? Autorka uvedla, že vitaminy dává, my je také nasazujeme preventivně uz od srpna-duben, ale stejne marodíme...
No, doufám, že si tím vytvoří nějakou imunitu, jinak mě mrskne. Nedokážu si pak představit jak to bude až půjde v září do školky. S manželem máme imunitu dobrou. Nemá po kom by měla být taková háklivka...
Ahoj, bohužel neporadím, máme to jako přes kopírák, s dovolením se přidám a budu sledovat, pokud někdo poradí. Syn 3,5r, mladší 14měs. to chytá také. Také vitamínujeme, procházkujeme, ...zkoušeli jsme Preventan, Imunoglukan, homeopatika Silicieu 15CH a nic. Marodíme takhle od září s tím, že se mu z rýmy už 3x udělal zánět stř.ucha a měl 3x atb. Dr. tvrdí, že je to normální, ORL taky...já si to tedy nemyslím. Pokud někdo ví něco na imunitu, sem s tím 🙂 snad nevadí, že jsem se přidala, jsme už taky zoufalí