Ahojda holky.
prosím o radu máte někdo zkušenosti u opakovanych zanětu moč, cest u maleho dítěte? pokaždý nás pošlou dom z ATB, a žádný podrobný vyšetření už jsem z toho fakt hotová nevím jak mám postupovat :( nebo jestli něco dělám špatně ? nechápu co jí to furt vyvolává :( prosím poradte
pije si hezky i ten sirup mám a ty utěráčky musím teda omezit na minimum a za to vyšetření díky zažádám si o něj protože jsem se dočetla že muže mít i nakou vývojovou vadu právě proto se divím že jí ještě žádný neudělali
a snažím se jí učit na nočník,ale to je asi běh na dlouhou trat
No je pravda, ze me udivuje, ze ji neposlali na vysetreni! To se obvykle dela... Mikce je dost narocna, urcite bych zacala vysetrenim u nefrologa, ten se podiva ultrazvukem a teprve on muze poslat na dalsi vysetreni jako je mikce. A nebyly jste v nemocnici s dcerou kdyz mela zanet?
Mala ma vrozenou vadu, tak mi rikali, ze do 2-3 let by byla hospotalizovana v tak malem veku, kdyby dostala zanet...
ne v nemocnici nebyla pokaždé jen ATB a hotovo případ vyšetřen
a do nefrologické poradny chodíme kontrolujou moč,ale žádný speciální vyšetření neproběhlo
tak si o něj budu muset asik říct nebo já nevím
Dcera měla zánět močových cest když jí bylo 8 měsíců, zjistili to na pohotovosti v nemocnici, nenechali si nás tam, dostala ATB. Naštěstí se to neopakovalo. Ubrousky jsme používali normálně, po stolici je lepší osprchovat a nedoporučuje se večerní koupání ale radši sprcha. Dávala bych jí probiotika a brusinky pro děti. A když se to opakuje tak určitě trvej na vyšetření. A taky dbát aby někde neprochladla.
@cernoskaa musí mít dost tekutin, dávat brusinky (dobrý je Uroval sirup), vždy sprchovat po kakání, nepoužívat zvlhčené ubrousky nebo fakt minimálně. Udělat se může sono ledvin a mikční cystouretrografie.