Opakované laryngitidy u předškoláka

benesovm
8. lis 2018

Ahoj maminky, mám tady takový problém. Syn 4,5 roku trpí na časté laryngitidy, co začal chodit do školky. Vydrží tam tak 2 dny a poté hned laryngitida. Doma zůstane 3 týdny a poté zase vydrží 2 dny a zase to samé nanovo. Zkoušíme inhalace, léky na kašel, homeopatika ale pořád se to vrací a nejvíce mi vadí to, že nakazí mladšího bratra 1,5 roku, který již kvůli tomu musel brát atb protože mu na virózu nasedla bakterie a usadila se v dutinách. Máte nějaké tipy, rady jak tyto problémy zmírnit, nebo to prostě samo odezní vyšším věkem dítěte? Všichni mi říkají, že okolo 6 let laryngitidy obvykle mizí. Díky moc za jakékoliv rady. Přeji všem hezký den Martina

klea81
8. lis 2018

Imunita sídlí z 80% ve střevě, tam bych začala. Tedy řešit příčinu (stravu) ne až následky. Musí vůbec chodit do školky, když jsi doma?

sahrazad1
8. lis 2018

@benesovm zkuste vysadir vejce, mléko

benesovm
autor
9. lis 2018

@klea81 Chodit by ani nemusel, ale chci aby si alespoň trochu zvykal na kolektiv. Má totiž ADHD a doma už se příšerně nudí jak je veliký. No on když byl doma, tak neměl ani rýmu a nic. Je to těmi školkovými viry a z velké části i psychikou.

rexiana
9. lis 2018

@benesovm mně bylo řečeno od alergoložky,že kolem 10 roku by to mělo ustat.Je pravda,že se to o dost zlepšilo,teď mu bylo 10 a zatím ji měl letos jen 1,tak uvidíme,ale on ji má vždy od podzima do začátku léta.

klea81
9. lis 2018

@benesovm ano, stres oslabuje.

benesovm
autor
10. lis 2018

@rexiana no právě, on ji měl prvně jako 8 měsíční a potom ve 2 letech. Loni měl chodit do školky, ale také pořád marodil a my ho nechali třičtvrtě roku doma, protože jsme měli ještě malé miminko, které jsme museli naočkovat a po tu dobu ani rýma, teplota nic a to jsme chodili i mezi děti a pořád lítal venku a letos je to hrůza. Od září ji měl již 3x vždy je skoro 4 týdny doma a potom 2 dny ve školce a zase znovu. Spíš mě mrzí, že to zatím vždy od něj ten mladší chytil je mu 1,5 roku a už musel chudák brát antibiotika, protože z toho měl zánět dutin. A také proto, že si tímto způsobem stejně nemůže na kolektiv zvyknout, když je tam jen tak 3x do měsíce a pak to od něj chytneme všichni tak nevím jestli mi ta školka za toto stojí

benesovm
autor
10. lis 2018

@klea81 ano, myslím si, že to bude tak 50 na 50 psychika a dětské viry a bakterie, ale je to opravdu škoda, ve školce se mu líbí, jen se mu po mně stýská a nechce tam být beze mne a vidím, že mu to prospívá, ale aby kvůli tomu musel ten mladší syn brát neustále antibiotika, tak to mi za to nestojí ho tam dávat na pár dní v měsíci

xxx3d
10. lis 2018

@benesovm ahoj, přečetla jsem zběžně tvoje reakce a chápu, že ho chceš dávat do kolektivu, nicméně s ohledem na mladšího sourozence, který to pak odnáší, co třeba zvolit nějakou dětskou skupinu na cca 4 hodiny, namísto školky, kde je těch dětí přece jen víc, než ve školičkách.

rexiana
10. lis 2018

@benesovm U nás to chytnu vždy od něj já a končím na atb.Žádná sranda,ale jinak ta častá nemocnost ze školky je běžná starší syn neměl Larigytydu a byl ve školce taky stále nemocný skončilo to až ve škole.

billi
10. lis 2018

Takto letos jede mladší syn. Od začátku října měl laryngitidu už 3x. Aktuálně chci zkusit bez spaní ve školce. Ale on jede týden ve školce, laryngitida a týden doma (dala bych i dřív, ale chci, aby se doléčil).
Na imunitu dávám probiotika a rybí tuk. Tím se mu proti loňsku zlepšil zdravotní stav o hodně.
Podobnou situaci jsem řešila v době, kdy byl mladšímu 1 a 2 roky a měla jsem staršího, co chtěl do školky. Nakonec starší syn do školky chodil jen přes jaro. Zbytek roku jsme platili a byl doma. On byl totiž i zdravý, ale mladší syn z toho měl opakovaně zápaly plic, záněty středního ucha a opakované ATB (počet psát nebudu, ale je to až alarmující).

benesovm
autor
12. lis 2018

@billi no právě já se jen teď modlím, aby ten mladší nemusel zase po měsíci brát znovu antibiotika. Minule od něho chytil zánět dutin a já také a teď zase marodíme všichni, tak to snad bude lepší

benesovm
autor
12. lis 2018

@xxx3d bydlím na malé vsi, takže nějakou školičku tady v okolí nemám, ale už jsem o tom taky uvažovala. On ve školce také nespí, ale přeci jen je tam skoro 28 dětí a to je opravdu hodně

pebi
16. led 2019

Dobrý den, zkuste Oroxid, je to úplná novinka na trhu, pro děti ve variantě Oroxid Sensitive, existuje roztok na vyplachování pusinky, nebo ke kloktání při bolestech v krku a také sprej, pokud to neumí. Je to přírodní přípravek bez jakékoli chemie a bez alkoholu. Ničí bakterie, viry, plísně i kvasinky, výborný jako podpůrná léčba při angínách, čepech, zánětech mandlí, odstraňuje zápach, který bývá častým doprovodným příznakem.