Dobrý večer , už nevím si rady synovi často teče krev z nosu buď z ničeho nic a nebo teď hodně při rýmě .Do nosu když mu strikneme aby se mu líp dýchalo tak pak válí krev , jak mu můžu pomoct .Smrkat se boji jen se pak utíra aby znova se to nezpustilo .Čím to může být to krvácení ? Syn má 7 let .Na nic si neztezuje nic ho neboli.
@ivkasolavova Taky jsem to měla jako dítě a občas mám i v dospělosti. Trošku pomůže ascorutin. Když je to hodně často, na orl žilku vypálí. Pomáhá smrkat jen jemně, ne na sílu. Ale spouští se mi to třeba i samo v noci. Spreje na rýmu používám jen s kyselinou hyaluronovou. Klasické mi hrozně vysušují sliznice, které pak o to víc krvácí.
Ještě nebývá od věci zkontrolovat množství železa- může to být i příznak chudokrevnosti. Ale jinak "to tak občas někdo má ".
@petulkadodo a jak se jmenují spreje prosím ,nevíte ?
@ivkasolavova Já používám při rýmě Olynth HA
Jako dítě jsem to měla stejné a dost dlouho, z ničeho nic se mi pustila krev, venku ve škole i když jsem nesmrkala a to někdy i každý den. Dokonce se mi stalo že jsem ji nešla dost dlouho zastavit. Ale přestalo to jak jsem dospěla. Teď se mi pustí krev tak jednou za několik let.
Zpravidla je to o stavu cév. Mně nepomohlo nikdy nic, až v dospělosti vypálení cév. Synovi pomohla pravidelná suplementace aceroly a D3 s MK-7. Jo a nevím, co malému dáváš za kapky do nosu, ale třeba po Olynthu se mi vždy spouštěla krev z nosu, totéž pak synovi, takže tomu se doma vyhýbáme. Nutné je také vysvětlit důsledky dloubání v nose, jakmile má někdo cévky náchylné k praskání, tak dloubání prostě povede ke krvácení.
V dětství sem byla 2x na vypalování nosu..od té doby klid
Řešila bych příčinu.
Tímhle často trpí anemické děti. Koupila bych železo v tabletách. Nejlépe se vstřebává v dopoledních hodinách.
Náš 7 letý syn na to trpí od 2 let. Krev má v pořádku, tlak taky,… zkoušeli jsme všechno možné od ascorutinu až po návštěvu bylinkářky a nic nepomohlo. 2 x mu to na ORL vypalovali a jednou mu to teklo tak hodně, takže jsme s ním letěli do nemocnice. Tam mu to nějakou jakoby svářečkou zatavili nebo jak to tenkrát bylo. Zlobí ho to ale sem tam pořád no 🫤
U nas pomohl ascorutin a masticka Emofix. Na zpevneni cev by mela byt snad i citronova stava. ORL se zatim vyhybame
Já to tak měla celé dětství. Zkoušeli jsme kde co - ascorutin, leptání nosu. Jediný účinný byl kanavit, který rychle dokázal zastavit krvácení, ale preventivně nepomohlo nic. Mám to v dospělosti. Většinou je to způsobené při přechodu mezi teplotními rozdíly (např. ze venkovní zimy do teplého domu), nebo když je vysoký tlak.