Ohluchnutí. Máte zkušenost?

barulina
21. říj 2022

Zdravím, někdo zkušenost. Dcera během noci ohluchla na jedno ucho a to 100%. Zároveň má za uchem velký otok, a zarudlé. Crp není zvysene, ct lokální ok. Vyloučen zánět lebky. Nesetkal se s tím nekdo?

j.a.n.i
21. říj 2022

@barulina Setkal u dospeleho, nevi se proc, ale leci se to v nemocnici kapackami, jde o cas, cim driv se zacne s lecbou, tim je sance na navrat sluchu. Akorát u toho tedy nebyl zadny otok. A jestli je to ono, tak ten cas je fakt dulezity, po 24 hodinach je uz sanve dost mala.

barulina
autor
21. říj 2022

@j.a.n.i leží v nemocnici od včera. A neví co jí je. Teď měla magnet, tak čekáme na vysledky

l01991
21. říj 2022

Držim palce ať je brzo v pořádku

novamamina
21. říj 2022

To je šílený. Dej vědět. To člověka nenapadne co se může stát 😵

janinasm
21. říj 2022

Jak je na tom malá? Víte už neco?držte se!

barulina
autor
21. říj 2022

@janinasm tak magnet dobrý, bez nálezu. V pondělí ji ještě čekají nějaká velká vyšetření, v nějaké komoře a také vyšetření zvukového nervu. Předběžná diagnóza je Náhlá hluchota. Stává se to dospělým, u dětí to neznají. Ale prý to není vyloučeno. Je to stavy kdy je nutná hospitalizace a léčba. Může se opakovat. V současné chvíli mi nikdo není schopný říct, zda se jí sluch vrátí, případně v kolika procentech. A vrací se to. Víc nevím. Ani zda je to autoimunitní, má totiž Vitiligo, tak jestli jí to nějak se zhoršilo. Všechny výsledky zatím dobře, nebo čím to vzniklo. Nemocnici už dnes snáší hůře. Ale ví, proč tam je m, tak se snaží.

barulina
autor
21. říj 2022

Má kortikosteroidy, analgetika a antibiotika

j.a.n.i
23. říj 2022

@barulina Tak u nas to meli oba rodiče, tata se dostal do nemocnice na kapacky asi behem 5 hodin od zjištění a vratil se mu sluch skoro 100%, u mamy nejdriv zkouseli neco jineho a bohužel je tam ta ztrata trvala, resp. asi 5% zbytky. Ale tedy nezopakovalo se to ani jednomu.

barulina
autor
24. říj 2022

@j.a.n.i Majdus byla hospitalizována v den zjištění. Hned nasazena léčba. Dnes kontrolní vyšetření, pouze minimální zlepšení. Hypertenzní komora ji dělá zlé. Nevím. Dr neví.

anduska.x
24. říj 2022

Teda to je hrozné, moc držím palce, aby se to dalo do pořádku! Držte se 🍀🍀🍀🍀

j.a.n.i
24. říj 2022

@barulina To mi přijde ještě brzo na zlepšení, pokud je to to samé, u táty byl myslím nějaký posun asi po týdnu.

barulina
autor
24. říj 2022

@j.a.n.i Dr neví co to je. Náhlá porucha sluchu je známá u dospělých. U dětí ne. Prostě musíme počkat. Pro mě je celkem důležité že magnet dopadl dobře. Bála jsem se tumoru. Uvidíme no. Už je to na nervy šílené, jak pro mě, tak pro ni

sebestka
25. říj 2022

@barulina Bože můj..moc držím pěsti

veruuu_kubesovic
25. říj 2022

@barulina
stalo se mojí ségře, když ji bylo tak 14let, najednou byla úplně hluchá na jedno ucho, příčina neznámá...

zelenaesmolda
25. říj 2022

@barulina
asi blby dotaz ale nemuze tam mit treba spunt z usniho mazu?

leymea
25. říj 2022

@zelenaesmolda to by neprisla uplne o sluch (spis by bylo ucho zalehle) a hlavne by na to prisli hned.

@barulina drzim palce 🍀🍀🍀 by me nenapadlo, ze se to muze stat u dospeleho, natoz u ditete. Hrozny.

galatea_a
25. říj 2022

@veruuu_kubesovic A spravilo se jí to?

veruuu_kubesovic
25. říj 2022

@galatea_a
Bohuzel ne, na to jedno ucho neslyší a pamatuji si, že když to tehdy tvrdila mamce, byl to šok...

galatea_a
25. říj 2022

@veruuu_kubesovic Tak to je mi líto.

leymea
25. říj 2022
barulina
autor
25. říj 2022
barulina
autor
25. říj 2022

@barulina Majdus stále bez výrazného zlepšení. Dr. Mají další variantu po infu co jsem jim dnes sdělila, já to sice říkala hned při příjmu, nicméně, byl to takový hukot, že to asi zapomněli. Ale Majda má logopedickou vaduy rovněž dle specky fono vadu. Nikoho ale nenapadlo mě poslat s ní na ORL. Problém má takový, že splatné mluví i přes snahu logopedie, a fono vada taková, že nedokáže správně slyšet slovo a napsat ho. Jenže to všichni nějak házeli směr ta speciální poradna. Nikoho nenapadlo že by mohla mít problém se sluchem, na ni totiž není nic poznat. Takže dnes jak jsem odcházela, tak ošetřující Dr šel za docentem a budou řešit. Tak jsem zvědavá

barulina
autor
25. říj 2022

@j.a.n.i no Majda tu jedinou léčbu dostala hned co zjistili že neslysi. Je to od ct a výrazně zlepšení teda není. No uvidime

luciina
25. říj 2022

@barulina taky znám, ale u dospělého. Taťka náhle přestal slyšet na jedno ucho, když jsme si zrovna povídali a byl to infarkt ucha. Léčbu nějakou měl, nepomohla. Do té doby se sluchem ani jiným něčím neměl problém. Druhé ucho naprosto v pohodě. Zvykl si poměrně rychle, ale na řízení zpočátku nadával než si navykl odkud houká sanita atd.. U dětí tedy nevím jestli to může nastat, ale držím palce ať se to zlepší.

asongforfay
25. říj 2022

U dítěte nevím, ale kamarádka přestala slyšet na jedno ucho, po všemožných procedurách ucho funguje asi na 40 procent...kéž se malé ouško zlepší 🍀

sayast
28. říj 2022

@barulina ahoj, co mala? Je nejake zlepšení? Je to strasna situace. Jak to mala nese?

barulina
autor
28. říj 2022

@sayast ahoj, díky za zeptají. Majda je od včera doma. Těžká hluchota, zřejmě již nezvratná. Nicméně po sérii vyšetření, je to buď vrozená vada, nebo už kdysi získaná úrazem. Akorad jak se s tím naučila žít, tak to nešlo poznat. A teď byla nachlazená a zelehl ji i poslední zbytek kterým trochu slyšela.

sebestka
28. říj 2022

@barulina Počkej, ale v jednom uchu, ne? 🙏

zelenaesmolda
28. říj 2022

@luciina
infarkt ucha?to jsem v zivote neslysela

barulina
autor
28. říj 2022

@sebestka jj, naštěstí pouze jedno