Odsávání hlenů z krku. Dělal to někdo?

nnikola24
12. říj 2021

Dobrý den

Mam rok a pul starou dceru .
Přes týden ma kašel a několikrat se dusila až vyzvracela hleny .
Ve čtvrtek jsme měli kontrolu a dr řekla že je to lepší že nikde nic neslyší a leky mame vysadit . Přes víkend se kašel zhoršil a dnes jsme byli znova u dr .
Mam jí davat nurofen a znova ventoliber
Do nosu mam sterimar a odsavam .

Ale dr řekla že tam ma moc hlenu v krku a že jí to mam odsát ale neumím si představit tam strčit hadicku a odsát
Dělal to někdo ?

Nebo nějake jine typy ?
Děkuju

sebinka123
12. říj 2021

A nemyslela, že jí máte odsat hleny z nosiku? Z krku to snad ani doma nejde. To podle mě jen odborníci.

barmil
12. říj 2021

@nnikola24 do krku to teče z nosu. Musíš častěji odsavat nos a brát to i zezadu, nejen to první, co vyletí hned. Chvíli počkej, s hadickou v nose zahybej nahoru, dolů, povytahni, vrat zpět... Měn směr sání atd..

lachipie
12. říj 2021

Přesně jak píše maminka nade mnou, z krku to doma neuděláš, to můžou jen odborníci v nemocnici nebo pokud bys měla zařízení na odvásávání hlenů z krku, ale to mají doma snad jen ti, co mají děti trvale na tracheostomii a ležící. Hleny stékají dozadu do krku, to může kašel zhoršovat. Takže hleny z nosu častěji odsávat, brát i zezadu kam až ti dosáhne odsavačka a třeba dostatečně prostříkat vincentkou, i víckrát, my na zadní rýmu používáme i průplach nosu vincentkou. Dost to sice pak dráždí ke kašli, ale používám teď u syna, má zánět průdušek a vedlejších nosních dutin, je hodně zahleněný a po průplachu vincentkou (ne konvička, rovnou průplach od sterimaru) začne pak dost vykašlávat. Jinak přes den, když neproplachujeme, tak je znát, že odkašlat by potřeboval, ale nejde mu to.

nnikola24
autor
13. říj 2021

@sebinka123 nene jeste jsem se ptala jestli to mysli vazne to strcit do krku a slysel to i pritel

lachipie
13. říj 2021

@nnikola24 do krku to každopádně nestrkat, tím vyvoláš dávivý reflex a holčina se pozvrací nebo jí obyč odsávačkou můžeš v krku i zranit. To bych fakt nedělala.

nnikola24
autor
15. říj 2021

@lachipie
Me to taky přišlo divné ze to mam dělat normalní odsavackou do nosu . A doma jsem si říkala že bych možnà byla raději kdyby nas dala nemocnice a to tu naší fakt nesnáším . Každopádně jsem se to rozhodla nedělat . A odsávam jen nos a už tolik nekašle ☺️