Odsávačka a rýma. Jak poznám, že miminko už rýmu nemá?

23. led 2022

Pardon, mám asi hloupej dotaz :D jak poznám, že miminko už nemá rýmu? Predtim chrcelo a bylo mi to jasný, ale tedka už nechrci, nechrápe, ale když mu vystriknu nos physiomerem, stejně vždycky rýmu odsaju. Manžel se prave ptal, jestli není možný, že rýmu nemá, že ale ten sprej vždycky něco rozpustí a to vytáhnu. Já si zase myslím, že kdyby rýma přešla úplně, tak prostě nevytáhnu nic, nebo jen malinko. Díky!:D

tasimia
24. led 2022

U malé jsem to poznala tak, ze ji teklo z nosu, měla hnis v očích a špatně se jí dýchalo, hlavně se vztekala, že nemůže mít dudlík, protože ji nešlo dýchat nosem.
Každopádně manžel může mít pravdu, záleží co odsajes. Pokud je toho hodně, zřejmě má rýmu. Každopádně i já když nemám rymu, občas něco vysmrkam.

emillyhk
24. led 2022

Já myslím, že bys měla poznat, jestli je to rýma (jako opravdu rýma) nebo physiomer s troškou rýmy... A asi i záleží, jak dlouho (kolik dní) už má drobek rýmu. U nás je to po dvou třech dnech už obvykle dobrý, ale na noc ještě pár dní pokračujeme v odsávání. Do týdne je vždycky klid. Náš malý měl vždycky spíš zadní rýmu, teď naposledy mu "normálně" teklo z nosu, takže řídká, ale podle množství v odsávačce bylo jasné, že to rýma je. Když už jsem odsála jen trošku vody, tak to byl prostě jen ten physiomer, takže to beru tak, že už je po rýmě.

merope
24. led 2022

Tak on může mít taky ucpané dutiny, rozpustíš to kapkama a pak odsaješ, bez rozpuštění bys neodsála, ale bylo by to mnohem horší. Pokud to není jen voda, ale prostě "chuchvalce", tak určitě odsávat.

iris92
24. led 2022

Ono hlavne zalezi jestli je to odsavani jeste nutne. Muzes klidne uz jenom proplachovat nos (morskou vodou se to dela i preventivne) a neni potreba odsavat jestli dycha normalne.

autor
24. led 2022

Tři týdny.Týden necelý s Physiomerem predtim sterimar. Zadní rýma. Jako v odsávačce je vidět, že rýma je.. samozřejmě že kdyby toho bylo malinko, nebo jen voda, neřeším. Jediný co je dobrý miminko už v podstatě nechrci… týden jsem zkoušela proste jen odsat na noc a predtim proplachnout a nic, další týden teda zvlhcovac vzduchu a nasivin..predtim sterimar a odsat a teď tohle. Táhne se to dlouho ale podle doktorky víc udělat nejde.. teď to teprve vypadá ze by to ale opravdu mohlo končit třeba do týdne.. když už aspoň nechrci