zdravím,
mám doma měsíční holčičku-od narození má zadní rýmu (polevila-odsáváme a kapeme),ted poslední týden začala skoro po každém jídle blinkat,víc mě ale trápí že si třeba i 3x za pul hodky po jídle odříhne,ale jakmile ji položím začne se kroutit a plakat,následne zhruba 2hodiny odříhává (cca 7x) než usne.proč tolik krká,nemá někdo zkušenost co s tím?
@marleytodd a ty plně kojis? Pokud ano je možné, ze mas spatnou techniku nebo malé nevyhovuje poloha nahlta se vzduchu a pak ji to tíži a musí to ven. Pri saní by neměla mlaskat mela by jsi slyšet jen polykání. Jestli jste na UM tak tam je to složitější, je potřeba hlídat aby v savicce nebyl vzduch a mimco nehltalo, nemlaskalo a proste nijak do sebe vzduch pri jídle nesalo. Me mala ze zacatku (jsme na UM) odkrkavala nějak podobně než jsem to vychytala
@marleytodd zkus si nechat zkontrolovat techniku kojení od laktační poradkyně. Občas bývají i v mateřských centrech, třeba tam mají kurzy pro těhotně nebo něco, Nebo mají laktační poradkyni třeba v porodnici. Nebo jsou na netu. Poradím stránky o kojení, mě hodně na začátku pomohly, kojeni.net. Taky třeba pomůže nechávat odříhnout během jídla, třeba když budeš střídat prso, dát odříhnout a pak dál pokračovat v kojení. a zkus se podívat na reflux u miminek. Nemusíte ho mít, ale budou tam rady jak mimča nosit a polohovat a podobně a to by vám mohlo taky pomoci.
Zkus jí kapat místo kapek z lékárny do nosu mateřské mlíčko, je to univerzální lék na všechno pro prťavky...
Jo a ještě mě napadlo kvůli té rýmě, zkus aspoň na čas omezit u sebe mléčné výrobky, zahleňují a můžou to dělat i u malé.
@monikagurthova ona hodně hltá a mladká taky....jinak je na UM tak budu hlídat a kontrolovat díky 🙂
@marleytodd a nemáš na UM taky problem s kakanim? Mala se mi tu od noci kroutí a ted vykakala malý tuhý bobek....je ji 5 týdnu a od čtvrtka je na UM ja proste uz nemám ☹
@monikagurthova ted už problém s prdíkama nemá...to měla když jsme začínali s UM ....a přešlo to
@marleytodd no prdiky jsou v pohodě my mame problem s kakanim protože z ni jsou tuhé bobky a nemůže je chudinka vytlačit. Ale dneska mi říkal doktor ze je to taky tim ze si musí zvyknout na UM vždyť ji nemá jeste ani tyden
@monikagurthova ahaaa...tak v tom případě my máme taky tuhý bobky a moc ji bolí bříško,možná to bude i ta příčina toho že začala tak moc krkat
@marleytodd Tak ja na to přišla vcera jsem mezi jídlem nabízela fenyklový čaj vypila asi 70 ml a uz vecer se krasne pokakala a dneska rano taky uz 2x
a kolik je holčičce? Měsíční dítě asi čaj nemůže?
Elišce je 5 týdnu dávám ji fenyklový čaj který je od ukončeného jednoho tydne. Je na prdiky a je fakt ze mi třeba po hodině hledá, mléko odstrčila (jen jsem to zkoušela) ale čaj si vezme takze ma žízeň...plus dneska krasne 2x kakala žádné hrudky a prdiky krasne odchazi. Fenyklový čaj doporučil doktor na prdiky, a pokud ma Eli žízeň tak nevim, proc ji držet od pití. Některá miminka na UM žízeň mají některá ne. To je individuální, kdyby to sama nechtěla, nedávám. To mas jako co doktor to názor jeden ti rekne čaj ne jeden čaj jo....ja dávám na dvě pocity a hlavne co mi říkala máma me i segre (obě na UM od narozeni) čaj davala prave na hovinka a pohoda. Takze dej na pocity a na potřeby miminka
🙂 a jak ten čaj vypadá?a jak často ho dávat?před každým jídlem,1x za den??a kolik?
@marleytodd ja kojim a také občas malému dávám fenyklový caj🙂 ted mám z dm a ten je od 2 týdne ale jinak jsou od 1 týdne🙂)) a většinou kdxz jsou miminka na UM tak se jim dává čaj na pití, ptz UM nefunguje jako mateřské mléko.... 🙂))
A jinak k tomu UM prý nutrilon zpusobuje často zácpy, já malému musela dávat jeden den UM dala jsem mu 1,5 dávky nutrilonu a ranp uz to mel tužší.... :-//
@marleytodd Ja mam granulovany od Sunarku granulovany. Malé ho dávám pokud začne hucet mezi krmenim. Ona se mi přihlásí sama ze ma žízeň. Denně mi vytáhne cca 75 ml čaje jelikož po UM je opravdu žízeň. A hovinka mame ted ukázková zkus to.
@marleytodd Jo a krimi kolik to je individuální podle toho kolik si mimisek rekne.
takže spíše po jídle dávat čajík?dávkování granulovaného je asi na obale čaje?a kolik zhruba ml na jednu dávku?protože mám strach že když jí dám třeba 80ml čaje tak to klidně celé vypije :D
@marleytodd ten co mam ja je 2 lžičky do 100 ml vody. Připravuji vždy celých 100 ml a mala pomalu za den upiji. Je to tak dávat po jídle třeba cca hodinu nabídnout. Nebi když se mezi hodky začne dožadovat mléka. Ja držím rozestup od jídel 3-4 hodiny pokud se mi dožaduje cca po hodině dam cajik a mala se napije a spinka dal
a krknout po čaji?omlouvám se že se tak ptám :D mám první...
@marleytodd v pohodě ja taky 🙂 tohle jsem si musela odchytat 🙂 no hele mala mi po něm odkrkne ale ne vždy. To uvidíš
@marleytodd ahojky. Nám tohle taky malý dělá, máme dva měsíce.... Od začátku hodně ublinkava, někdy hodí i pěknou šavlí:-// a to i přesto že si odrihne tak stejně Blinka... Me to dělá většinou když hodně hlta, tak jak u toho polyká vzduch tak pak krka a ublinkava... Takže si myslím že to je spolykanym vzduchem.... Ale teda netrvá to 2 hodiny:-// tak to nevím....jsem ti moc neporadila:D vid?