Odmietnutie tracheostomie

ardnaxela1989
15. čer 2019

Dobrý deň je tu dáka mamička co odmietla dat spraviť svojmu dietatku tracheostomiu

hankaviki
15. čer 2019

Doufám, že ne.

petrusew
15. čer 2019

Pokud se přistupuje k tracheostomii je to z nutných důvodů. Otazkou je, z jaké příčiny se tracheo má dělat. Mimochodem, v akutním ohrožení života se s vámi nikdo bavit nebude a tracheo mu udělají ať chcete nebo ne!

petrusew
15. čer 2019

Takto ji měl Maty. Akutní stav, šup a bylo to.

ardnaxela1989
autor
15. čer 2019

No dcérka má stridor a v Bratislave v nemocnici mi povedali ze z toho vyrastie a v banskej bystrici mi po ujli možnosť tracheostomie AB, sa jej lepšie dychalo do pondelka sa musím rozhodnúť a neviem co mam robiť

malenka3
15. čer 2019

@ardnaxela1989 a jak moc těžko se jí s tím dýchá? Zkusila bych zjistit názory dalších lékařů a zvážila, jak moc ji to omezuje, jak moc je to akutní. Jen tak zbuhdarma bych ho asi kvůli malému zlepšení váhala dát.

ardnaxela1989
autor
15. čer 2019

@malenka3 asi to aj spravím skúsim snou ísť ešte raz do Bratislavy alebo do prahy písala som si z jednou ženou odtiaľto co mala taký istý problém co ja a operovali jej dieťatko v Prahe a je to také ze som ňou pravidelne v nemocnici prídeme domou a o týždeň utekám zas do nemocnice

petrusew
15. čer 2019

Chtěla bych v tomto případě názor vícero dr. Pokud vás domů pouští, evidentně to není akutní. Ani tracheo by mohla pomoct, otázka ale je, jak velké zúžení v dýchacích cestách je. Maty má pierre robinovu sekvenci, musím říct, že po tracheostmii hodně ožil. Bylo vidět velké zlepšení celkového stavu. Teď ji už nemá.

hankaviki
15. čer 2019

Tomu moc nerozumím. O vykonání lékařského zákroku by měl rozhodnout lékař - posoudit nutnost, rizika a další okolnosti a neházet takové důležité rozhodnutí na matku pacienta. Ta by měla být seznámena s výkonem a odsouhlasit jeho provedení poté, co má dostatek informací.

malenka3
15. čer 2019

@hankaviki já bych to neviděla jako házení rozhodnutí na matku. Ona je zákonný zástupce - zjevně se nejedná o život zachraňující zákrok, má jistě svá rizika a omezení, tudíž lékař je povinen seznámit ji s informacemi, ale souhlas s tím musí dát rodič. A pokud se různí lékaři liší ve svých názorech na to, jestli to je nebo není třeba, pak má rodič možnost zjistit si víc informací a rozhodnout se. Já bych za to tedy byla ráda, než aby něco mému dítěti udělali, protože to doktoři řekli a já se pak dozvěděla od jiných, že to vlastně nebylo tak úplně nutný.

ardnaxela1989
autor
15. čer 2019

@malenka3 no je to pre mňa ťažké rozhodovanie sa bola som už viacerých nemocniciach nue len v Bratislave len tu v banskej bystrici mi dali možnosť urobiť tracheostomiu je pravda ze sa jej ťažko dýcha ale bojím sa jej to dat spraviť co ak sa to naozaj časom úpravy

petrusew
15. čer 2019

@ardnaxela1989 pokud se to upraví, kanyla se jednoduše zruší. Není to nic, co by nešlo zase vyndat. Klidně se pteh, Maty tracheostmii měl rok.