Dobrý deň je tu dáka mamička co odmietla dat spraviť svojmu dietatku tracheostomiu
Pokud se přistupuje k tracheostomii je to z nutných důvodů. Otazkou je, z jaké příčiny se tracheo má dělat. Mimochodem, v akutním ohrožení života se s vámi nikdo bavit nebude a tracheo mu udělají ať chcete nebo ne!
Takto ji měl Maty. Akutní stav, šup a bylo to.
No dcérka má stridor a v Bratislave v nemocnici mi povedali ze z toho vyrastie a v banskej bystrici mi po ujli možnosť tracheostomie AB, sa jej lepšie dychalo do pondelka sa musím rozhodnúť a neviem co mam robiť
@ardnaxela1989 a jak moc těžko se jí s tím dýchá? Zkusila bych zjistit názory dalších lékařů a zvážila, jak moc ji to omezuje, jak moc je to akutní. Jen tak zbuhdarma bych ho asi kvůli malému zlepšení váhala dát.
@malenka3 asi to aj spravím skúsim snou ísť ešte raz do Bratislavy alebo do prahy písala som si z jednou ženou odtiaľto co mala taký istý problém co ja a operovali jej dieťatko v Prahe a je to také ze som ňou pravidelne v nemocnici prídeme domou a o týždeň utekám zas do nemocnice
Chtěla bych v tomto případě názor vícero dr. Pokud vás domů pouští, evidentně to není akutní. Ani tracheo by mohla pomoct, otázka ale je, jak velké zúžení v dýchacích cestách je. Maty má pierre robinovu sekvenci, musím říct, že po tracheostmii hodně ožil. Bylo vidět velké zlepšení celkového stavu. Teď ji už nemá.
Tomu moc nerozumím. O vykonání lékařského zákroku by měl rozhodnout lékař - posoudit nutnost, rizika a další okolnosti a neházet takové důležité rozhodnutí na matku pacienta. Ta by měla být seznámena s výkonem a odsouhlasit jeho provedení poté, co má dostatek informací.
@hankaviki já bych to neviděla jako házení rozhodnutí na matku. Ona je zákonný zástupce - zjevně se nejedná o život zachraňující zákrok, má jistě svá rizika a omezení, tudíž lékař je povinen seznámit ji s informacemi, ale souhlas s tím musí dát rodič. A pokud se různí lékaři liší ve svých názorech na to, jestli to je nebo není třeba, pak má rodič možnost zjistit si víc informací a rozhodnout se. Já bych za to tedy byla ráda, než aby něco mému dítěti udělali, protože to doktoři řekli a já se pak dozvěděla od jiných, že to vlastně nebylo tak úplně nutný.
@malenka3 no je to pre mňa ťažké rozhodovanie sa bola som už viacerých nemocniciach nue len v Bratislave len tu v banskej bystrici mi dali možnosť urobiť tracheostomiu je pravda ze sa jej ťažko dýcha ale bojím sa jej to dat spraviť co ak sa to naozaj časom úpravy
@ardnaxela1989 pokud se to upraví, kanyla se jednoduše zruší. Není to nic, co by nešlo zase vyndat. Klidně se pteh, Maty tracheostmii měl rok.
Doufám, že ne.