Odběr krve u 6leté, kolik se toho bere?

zrzulka70
23. kvě 2015

ahoj, ceka nas odber krve na laergologii, kolik se toho asi bere? a jak to vase deti preckaly? ja mam z toho nervy uz ted a to jdeme za 3 tydny🙂

denisala
24. kvě 2015

Ahoj,
myslim, ze zalezi na tom jak celkove vase detatko reaguje na doktory. Jak spolupracuje atd. Muj syn ma sice teprve 19mecicu, ale na odber krve chodil uz od 3 mesicu kvůli zdr.problemum a ten si FAKT s doktorama nerozumi. Ještě nejsme v ordinaci a uz se vzteka nenenene...takze bohužel jeho musí drzet 3 sestřičky a nohy ma zavazane v plince - tim vas nechci nijak trasit - to je proste reakce mého syna na doktory. Ale na alergologii nevim kolik se bere :/ ... preji hodne stesti

lin18
24. kvě 2015

@zrzulka70 existuje umrtvujici krem...pak uz jen odvedes pozornost a dite o nicem nevi

evulina77
24. kvě 2015

pokud je jí šest let, tak to bude v pohodě. Rozhodně je ale důležité vysvětlit, proč se to dělá (že to jde zjistit jen z krve a že jí to pak může pomoci apod.), jak to bude probíhat a nelhat, že to nebolí, ale taky že to není žádná hrůza. A taky ty se uklidni. Naše dcera je velký bolestýnek, ale na odběrech krve už byla a bylo to v pohodě. Pak mi i řekla, že to nebylo tak strašné.

berynka
24. kvě 2015

@zrzulka70 starší dcera na tom byla zrovna minulý týden 😉. Já jí celou dobu tvrdila, že je to asi z prsu, protože jsem to nevěděla... 😅 . Takže než jsme se rozkoukaly, bylo po všem. Bere se toho málo, malá zkumavka, tak je to hned.
Asi je lepší moc na to nekoukat... vypadá to hůř, než to je 🙂.
Když jsme odcházely, tak jsem se jí ptala, jestli jí je dobře. Na nic si nestěžovala, ale asi za čtvrt hodiny, když už jsme byly skoro doma, tak říkala, že je jí slabo a má mžitky. Tak dostala napít, omluvenku na první hodinu a dala nohy nahoru.

pavlapl
24. kvě 2015

Mojí dceři je 8 let a když jí mají brát krev nebo očkovat tak začne hystericky řvát, klepat se, nemůže dýchat a musíme na ní doslova 3 lehnout aby jí mohla doktorka vzít krev. To samé je u zubaře.

diniki
24. kvě 2015

Já jsem se jako malá taky vždycky bála, už jenom proto, že jsem byla měsíc v nemocnici s toxoplasmosou a tam mi dělali odběry denně. Pak jsem nemohla injekční stříkačku ani vidět. Ale co na mě působilo, když sestřička vytáhla tu největší jehlu, kterou v ordinaci našla a pak mi pro porovnání ukázala tu, kterou mi skutečně bude krev odebírat. Byla tak malá, že jsem řvala méně 🙂
Dceři taky narovinu říkám, že to bude trochu bolet, ale když bude statečná, tak dostane tetovačku, nebo něco, co má doktorka pro takové případy připravené (prstýnek apod.). Brečí, ale nejsou to hysterické scény.
Tak ať je to v pohodě.

zrzulka70
autor
24. kvě 2015

Moc diky za odpovedi, no to bude teda 🙂) A teklo to v pohode? nekdo rika ze to musi doslova vymyckavat a asi maji nabirat 4 zkumavky, tak jen doufam ze ne plny 😝 Po odberu se da i omdlit?

console
24. kvě 2015

Ať se předtím opravdu hooodně napije. Jde to pak mnohem lépe.

zrzulka70
autor
24. kvě 2015

Zkusim aby se hodne napila ale jak to tak byva, nebude moc chtit 😒

zrzulka70
autor
24. kvě 2015

Snad se povede, ale jak na potvoru nebude moc chtit. Na allegro neumela ani nadýchat a rvala strachy.