Od ledna 5x nemocná. Stáhnout ze školky nebo přetrpět?

jarpa111
26. dub 2023

Hezky den, chtela bych znam nazor nekoho salsiho. Dcera 6let, predskolak, letos ve skolce poprve. Do prosince to slo, ale od ledna jedeme jednu nemoc za druhou. Nastesti jen virozy, bez atb, ale chytneme to i my a mladsi dcera. Napadlo nas s manzelem, proste posledni dva mesice uz dceru do skolky nedat a nastartovat imunitu. Mame v planu co nejdriv, az bude tepleji odjet minimalne na 14 dni k mori, k Polsku, abychom se nadychali morskeho vzduchu.
Myslite, ze je dobre si dat pauzu od vecneho marodeni a skupiny deti nebo naopak prezit?🤷‍♀️
Dcera ma odklad, takze si predskolni rok zopakuje znova, kdyby nekdo rikal, ze je to povinne. Diky za nazory.

nazka
26. dub 2023

@jarpa111 dejte ji vitamíny na imunitu a do školky dál. Jinak vám takhle bude narodit ve škole. . Je fajn, že máte ještě příští rok na tohle. Klidně ji nech třeba týden doma po nemoci navíc, aby se uzdravila úplně, ale na 2 měsíce to nemá smysl.
Ona se potřebuje promořit těma dětskýma nemocema a bude to pak dobrý. Mně starší dcera přestala být nemocná až teď, jako předškolák. Takže vlastně až 4.rokem ve školce. A dokonce nechytne ani kašel od mladší, když spolu jsou furt.
Je to na prd, taky se mi to nelíbí, ale tak to bohužel funguje.

pajusz
26. dub 2023

@jarpa111 normálně si tělo zvyká 🤷‍♀️ nemá pořádnou imunitu no. Z kolektivu bych ji nebrala, nic to neřeší.. Teď bude už zase líp až se otepli. To počasí stojí za prd. Kluk chodí od ledna a taky je min týden v měsíci doma, posledně 14 dnů prez velikonoce a teď už zase kasle🤷‍♀️ posilovat imunitu a nechat vystonat jinou radu nemám.

veruuu_kubesovic
26. dub 2023

@jarpa111
Deti ve školce bývají často nemocné, dcera šla do školky až v 5letech a jak chodila půl roku než začal tehdy covid, byla neustále nemocná, syn začal chodit ve 3letech a první rok školky byl věčně doma, jenže já ho nechala s každou rýmou doma...a to byla ta chyba, co jsem viděla u ostatních děti v jakém stavu chodí do školky...
Nechat 2 mesice doma, jako argument, že má odklad? Na to se promoreni v kolektivu neptá...

mamikry
26. dub 2023

@jarpa111 Naprosto normalni. Syn je uz skolak a je na hromadce co 14 dni. Do toho skolkove bacily od mladsiho a uz se vezeme vsichni. Radi toho ted hodne a myslim, ze se to da chytit kdekoli, takze bych ve skolce nechala.

lauriak
26. dub 2023

Vydrzte, teraz sa to uz zlepsi ked pride teplo 😉 Inak nic si tymi dvoma mesiacmi neporiesite, dalsi rok vas to pocka. Aj keby si ju dala rovno do skoly tak bude choroby nosit odtial. Skor posilovat imunitu - vitaminy, von za kazdeho pocasia, vela ovocia a zeleniny, neprekurovat doma ☺️

krisstina93
26. dub 2023

Ať to dochodi, tahle zima je na nemoci strašná, musí se promorit. 5x nemoc za 4 měsíce je ještě luxus :D my mame každý týden něco.

journals
26. dub 2023

Tohle je ještě takový lepší průměr. Dítě si tím musí projít. Jestli to teď přerušíte, bála bych se, že to od září za půl roku pojedete znovu

janikas85
26. dub 2023

Teď už bych ji nechala chodit do školky....nemocí už moc nebude. Za mě dávat vitamíny a probiotika

marketa1218
26. dub 2023

@jarpa111 Nechte jí, ať si vytvoří imunitu, je to naprosto normální pokud je tam první rok.

jarpa111
autor
26. dub 2023

@krisstina93 no nemoc takova, ze je minimalne 14 dni doma😂😀 za duben tam zatim byla 4 dny🥴🥴

vikinkav
26. dub 2023

@jarpa111 tak dejte na svuj pocit, ale bez setkani se s nemoci si tu imunitu tezko utvori. Pokud je to uz neunosne, nechte ji doma, ale co mam zkusenost tak s prichodem hezkeho pocasi nemoci jak mavnutim kouzelneho proutku zmizely. Uz se modlim aby to prislo, mam takhle doma 3 marody 😕

veve559
26. dub 2023

Syn (3r) chodi od prosince do detske skupiny. Jen brezen odchodil cely. Jinak v prosinci dve virozy, odchodil 3dny, leden byl jeden tyden ve skupine, unor dva tydny a ted duben opet jen tri dny. Jinak porad nejaka viroza nebo nachlazeni. Skolne nas stoji kazdy mesic 4200kc plus jidlo. Si uz delame srandu, ze mame nejdražší skolku v CR😁 bohuzel ale je to normální. Buduje si imunitu a ja jen doufam, ze od zari bude chodit do statni skolky a ze uz tech nemoci nebude tolik. Do toho jsem nyni ve 33tt a vsechno od nej chytam 😒

areh
26. dub 2023

Já ještě dodám, že když to chytne mladší,tak to může být ku prospěchu 🙂 mladší mi chodí do dětské skupinky a skoro nemocný není (od ledna byl doma asi 14 dní). Vším si prošel, když starší brácha začal chodit do školky. Ono to příští rok bude lepší 🙂

dendulevrtule
26. dub 2023

Ja te zklamu ale jestli si myslis ze tohle se nejak zlepsi,tak bohuzel.Musi získat imunitu a tu získá prodelanim vsech tech rymycek atd.Ano je to na palici.Mladsi dcera chodi druhy rok do skolky a za leden odchodila 4 dny,za únor 5 dnů,za brezen 9 dnů a pak jsme v rámci zachováni sveho dusevniho zdravi prestala počítat.Vsude je to aktualne stejne😔