Chci se zeptat od kdy davate cipky pri teplote. Merim v konecniku (maly ma 8mesicu) a ma 38,5 tak pul stupne odecitam takze ma ve skutecnosti 38. Tak tedy az namerim v zadecku 39 ,tak to bude mit 38,5 a podle tabulek horecka,tak dat citek ???? mozna si nekdo reknete blbost,ale doktorka dokaze nekdy pekne zblbnout.Ddiky moc
Já dávám, až když je po odečtu vyšší než 38 (na teploměru tedy 38,6 a více). Do té doby se snažím lékům vyvarovat, prý se nemá hned teplota srážet a tělíčko má tak šanci začít bojovat a vytvářet protilátky. Ale ruka mi často cuká, že bych dala něco hned a ulevila mu tak. Hodně je to i o tom, jak to člověk vidí - když dítě nese příznaky nemoci (kašle, smrká, je unavené, kňourá atp.) a je pravděpodobné, že lehne, tak bych dala něco i dřív třeba... Naposledy měl 38,2 po odečtu, ale naprosto v pohodě, tak jsem nedala a byla jsem ráda - měl to jen z únavy a za dvě hodiny už byl bez teploty.
Zdravím, já začínám teplotu srážet, jakmile naměřím 38 stupňů a výše. Používám čípky (Panadol a Nurofen na střídačku).
já přes všeobecná doporučení dávám už od takových 37,8 -38 (takže v zadečku 38,3-38,5), když vidím, že ta teplota prostě bude vysoká a během 10 minut poletí nahoru. Když už je po nemoci a jen sem tam to vyskočí už do těch 38,3-38,5 nedávám, protože to většinou víc neleze a ten interval, kdy má mezi 37 a těch 38 je třeba i 5-6 hodin. Protože u těch dětí to vyleze hrozně rychle a pak seto hůř sráží, kor třeba v noci. 2x jsme zkusila nedávat, když mě přesvědčovali, že tím prodlužuju nemoc a že těklo se nemůže tak bránit...a obvyklé připomínky a v obou případech se dceří nemoc táhla místo týdne 14 dnů nebo se za 3 dny po uzdravení vrátila. A i naposled , kdy jsme byli s malou na Bulovce na infekčním nám dr. řkala, že už od 38 dávat antipyretika.