Očkování Hexavakcínou, když dítě bere aktuálně Ventolin a Ecobec. Co myslíte?

rezena12
1. únor 2024

Ahoj holky mala má obstrukční bronchitidu bere ventolin a ecobec, v úterý nás chce doktor naockovat hexou druhou.. co myslíte? Mužů ji nechat.

jaja01k
1. únor 2024

@rezena12 Naše doktorka by dítě s btonchitidou neočkovala.

rezena12
autor
1. únor 2024

@jaja01k on si mysli ze bude v úterý už ok. Už ji to posouval a ona má pravé nějaký zánět na který bere ten ecobec a bude ho brát teď minimálně měsíc

martt
1. únor 2024

@rezena12 Kluky doktorka vždy očkovala až těch cca 14 dní po nemoci. Pokud u vás ta nemoc ještě probíhá za sebe bych očkovat nedavala. U mladšího jsme Hexu odkládali tuším 2× MMR(doufám , že to píšu spravně) vakcínu 4× právě kvůli nemoci.

jaja01k
1. únor 2024

@rezena12 Jestli má zánět, na který bude měsíc brát léky, tak těžko bude v úterý ok. Já bych očkovat nenechala. Teď má navíc oslabenou imunitu a zrovna je sezóna respiračních nemocí, všude samá chřipka, covid… Mám dítě, které mělo obstrukční bronchitidu opakovaně, jednou to skončilo hospitalizací, tak vím, co to je a jak dlouho trvá se z toho dostat. Ne, fakt bych na tvém místě teď očkovat nenechala.

rezena12
autor
1. únor 2024

@jaja01k a prosimte co jste na to braly vy?

krisstina93
1. únor 2024

Já bych očkování posunula, proč spěchat a riskovat komplikace?

atomix
1. únor 2024

Tady je zase spousta odborníků... Proč nedůvěřujete svému lékaři?

horalka30
1. únor 2024

@rezena12 také bych nenechala, i naše Dr. Vždy počkala až bude dítě úplně zdravé

drakenn
1. únor 2024

@atomix protože existují i lékaři, kterým na svých pacientech zas tak nezáleží!

suzanna123
1. únor 2024

@rezena12 my jsme odkládali několikrát a i doktorka nechtěla očkovat, pokud dítě nebylo 100% v pořádku

gruyerre
1. únor 2024

@rezena12 to se asi zbláznil, ne? Fakt bych teda nemocný dítě nedala naočkovat.

jana_zofie
1. únor 2024

@atomix protoze vim o lekarce, ktera byla schopna nutit do ockovani i kdyz melo dite teplotu, protoze mela zrovna pocit, ze uz to odlozili (proste byla casteji nemocna, no...) a uz ji proste nejak "nezapadla" nebo ja nevim. Nikdy bych nezpochybnovala usudek lekare, kdyby mi lekari nedali duvod pristupovat ke vsemu v ramci hesla "duveruj ale proveruj".

michaela666
1. únor 2024

Dvakrát jsem odkládala očkování kvůli obyčejnému nachlazení a doktorka se mnou naprosto souhlasila. Pokud není zdravá, tak ji žádný zodpovědný lékař očkovat nebude, protože si nevezme na triko zbytečné nežádoucí účinky a komplikace.

lokesa
1. únor 2024

@rezena12 Jsem totální proočko (obě děti mají všechny nepovinné, starší letos uz i chřipku 👊), ale pokud má dítě víc než rýmu, tak bych čekala 14 dní po doléčení. Naše mimino teď mělo covid a po něm budu čekat měsíc.

martt
1. únor 2024

@atomix Ja ze svých zkušeností lékařům už 100% nevěřím. Jasně máme tu dobre lékaře , ale najdou se mezi nima i taci , kterým je jedno co pacient a naočkuji klidně i nemocné dítě a je jim to jedno , že to dítko může mít komplikace.

suzanna123
1. únor 2024

@martt přesně - jsou dobří doktoři a jsou špatní doktoři a já nebudu apriori někomu absolutně věřit, protože doktor. Jsou doktoři, kterým věřím a snažím se, abych měla jen takové doktory - ale to jsou doktoři, kteří si moji důvěru získali, i třeba tím, že se mnou komunikují, vysvětlují a nemají problém s tím, když se ptám nebo mám názor.
@atomix