Dobry den,
byly jsem na pulrocne prohlidce se synem a dost ma sokovali jeho miery. Mame 74 cm, 8,8 kg a obvod hlavy 46,6 cm. Sme uplne na hranici grafu okrem vahy. Boli sme u neurologicky ale s jinou vecou a ta vubec obvod hlavy neresila. Mam sa obavat? Doktor rekl ze je velky. Pri narozeni 52 cm, 4 kg a obvod jlavy 36,5 cm. Mate nekdo zkusenost ze ma dite tak velku hlavu? Dakujem
@liana2552 Moje dítě 3,5kg, 53 cm, v té době již na světě 3 měsíce (narozené předčasně) a hlava 38 cm. Řešilo se to kontrolním ultrazvukem ještě do 2,5l, protože mu pomalu srůstala fontanela. Závěr velká hlava, což vidím i na manželovi i tchýni. Výhoda ušetřili jsme za dětskou helmu na kolo, protože jsme rovnou kupovali dospelackou a ta vydržela dlouho, protože mu potom už hlava moc rychle nerostla.
Je velký celkove no, dcera má tyhle míry v 15 měsících (akorat o kilo víc) ale výšku a obvod hlavy stejny. Zas je drobná. Mě ta hlava nepřijde nějak velká v poměru ke zbytku těla. Mas proste velký dítě.
Nemyslim si, že má veľkú hlavu ale primeranú k telu , môj sa narodil 48cm a 2.8kg a až v roku mal také miery ako tvoj teraz a dr nič neriešila.
Maly měl ještě větší v pul roce - 47,8cm, je stále nad 90. Percentilem, doktorka ho poslala na sono a dal
jenom sleduje, ze mu hlava neroste skokové 🙂
U kamarádky syn to taky tak měl, poslali je pro jistotu na ultrazvuk a neurologii a vše bylo v pořádku - škoda, že paní doktorka neviděla tatínka, ten má taky obrovskou hlavu, tak se nebylo čemu divit. 😁