Obstrukční bronchitida u miminka. Máte zkušenost?

rezena12
9. únor 2024

Ahoj holky mate někdo zkušenost s touto nemoci? Naše půlroční holcicka ji podle
Doktora má a dostala ze zacatku ventolin.. + ecobec což nepomahalo a teď dostala seretide a také nevidím zlepšení. Při výdechu sípe a piska. Nic jiného ji není sem tam zakasle a slyšíte ze polkne hleny ale teplotu nic nemá. Jak dlouho muže trvat to pískání? Děkuji

miryp
9. únor 2024

Ano, mám, bohužel. Jednalo se o astma alergického původu - spouštěčem byla alergie na mléčnou bílkovinu a v rámci příkrmů pak na xy dalších surovin. Syn užíval současně Seretide, Ventolin a antihistaminika. Ale jediné, co pomohlo a astma uspalo, byla eliminační dieta. Už několik let má léky na astma jen v pohotovostním balíčku.

palja
9. únor 2024

@rezena12 dceři na to dr dala ventoliber, ale měla při obstrukční bronchitidě příznaky astmatu. Chodili jsme na kontroly každé 4 dny. Po tom ventoliberu se to výrazně zlepšilo.

rezena12
autor
9. únor 2024

@miryp a kdy se to u vas objevilo v kolika měsících?

rezena12
autor
9. únor 2024

@miryp a jaký měl příznaky?

miryp
9. únor 2024

@rezena12 obstrukční bronchitidy začal mít ve druhém měsíci a projevovaly se kašlem doprovázeným sípoty a chrčením na poslechu.

rezena12
autor
9. únor 2024

@miryp tak to máme něco jiného ale moc děkuji!

lufinka90
9. únor 2024

Malý měl ve 2,5 měsících.Jezdilimjsme na kontroly na pohotovost každý den(bylo to přes Silvestr),dostával ventolin na střídačku s myslím atrovent se to jmenovalo, antibiotika...zvládl to za týden uplne v pohodě...

rezena12
autor
9. únor 2024

@lufinka90 a pískal při výdechu? To je jediný co Kaja má jinak by to člověk ani nepoznal

lufinka90
9. únor 2024

@rezena12 jo trochu jo,ale zabral mu ten ventolin na to skoro hned

miryp
9. únor 2024

@rezena12 pokud lékař diagnostikoval obstrukční bronchitidu, pak tam při poslechu tyto projevy slyšel. Jinak by nepsal Ventolin a následně Seretide, což jsou léky určené k roztahování dýchacích cest, kterými bez toho neproudí dostatek vzduchu, což se projevuje právě zmíněnými projevy. U syna to zpočátku vždy slyšela jen MUDr. při poslechu, ale protože se nehledala příčina hned, začalo se to zhoršovat a pak už sípoty a chrčení bylo slyšet i bez stetoskopu.

rezena12
autor
9. únor 2024

@miryp jasně to sice máme se nemame alergii na kravskou bílkoviny to jsem myslela 😊

miryp
9. únor 2024

@rezena12 aha, tak pokud ses ptala na příznaky alergie, tak já popisovala pouze problémy s tím dýcháním 🙈 Alergie se mu projevovaly (a projevují) různě, od pouhé psychické nepohody, plačtivosti, přes horší spánek, papulózní exantém, rýmy, záněty v očích, časté nemocnosti, po průjmy, kolikové ataky, astmatické záchvaty, neustále zvýšenou teplotu, atd. Toto má každý jedinec fakt jiné, i já sama reaguji jinak než děti. A navíc se to v průběhu života mění.
Při jednorázové obstrukční bronchitidě bych to nějak nehrotila, ale pokud by se to opakovalo, tak bych fakt zbystřila a začala hledat spouštěč.

rezena12
autor
9. únor 2024

@miryp já ti moc děkuji za vysvětlení skvělý! Jsi hodna 😊 Nene máme pravé první bronchitidu ale spis mě zajímalo kdy zabere třeba ten seretide a začne to pískání přecházet

miryp
9. únor 2024

@rezena12 kdy přesně se mu na medikaci ulevilo, ti nedokážu říct, už je to několik let. Ale na Ventolinu byl od toho konce druhého měsíce zhruba do dvou let a Seretide měl od čtvrtého měsíce také zhruba do dvou let. Pak už jsme měli vychytaný jídelníček a potíže ustoupily. Ale jak říkám, u něj to bylo o astmatu z alergií a léků se zbavil díky tvrdé dietě. Držím palce, ať to u prcka je jednorázový problém a nevyklube se z toho nic vážnějšího.

mathija
9. únor 2024

My sme dnes tiez presne odisli s rovnakou diagnozou so 4 mesacnou dcerou :( nasadili nam atrovent a ventolin striedat kazdu hodinu 🫣 pride mi to strasne vela na take male miminko ale tak snad jej to skoro zaberie. Tiez len sem tam zakasle a trosicku chrci, no znie to len ako keby mala ucpany nos, nie je to silne chrcanie. Drzim palce nech ste coskoro tiez zdravi!