Ahoj holky mate někdo zkušenost s touto nemoci? Naše půlroční holcicka ji podle
Doktora má a dostala ze zacatku ventolin.. + ecobec což nepomahalo a teď dostala seretide a také nevidím zlepšení. Při výdechu sípe a piska. Nic jiného ji není sem tam zakasle a slyšíte ze polkne hleny ale teplotu nic nemá. Jak dlouho muže trvat to pískání? Děkuji
Malý měl ve 2,5 měsících.Jezdilimjsme na kontroly na pohotovost každý den(bylo to přes Silvestr),dostával ventolin na střídačku s myslím atrovent se to jmenovalo, antibiotika...zvládl to za týden uplne v pohodě...
@rezena12 pokud lékař diagnostikoval obstrukční bronchitidu, pak tam při poslechu tyto projevy slyšel. Jinak by nepsal Ventolin a následně Seretide, což jsou léky určené k roztahování dýchacích cest, kterými bez toho neproudí dostatek vzduchu, což se projevuje právě zmíněnými projevy. U syna to zpočátku vždy slyšela jen MUDr. při poslechu, ale protože se nehledala příčina hned, začalo se to zhoršovat a pak už sípoty a chrčení bylo slyšet i bez stetoskopu.
@rezena12 aha, tak pokud ses ptala na příznaky alergie, tak já popisovala pouze problémy s tím dýcháním 🙈 Alergie se mu projevovaly (a projevují) různě, od pouhé psychické nepohody, plačtivosti, přes horší spánek, papulózní exantém, rýmy, záněty v očích, časté nemocnosti, po průjmy, kolikové ataky, astmatické záchvaty, neustále zvýšenou teplotu, atd. Toto má každý jedinec fakt jiné, i já sama reaguji jinak než děti. A navíc se to v průběhu života mění.
Při jednorázové obstrukční bronchitidě bych to nějak nehrotila, ale pokud by se to opakovalo, tak bych fakt zbystřila a začala hledat spouštěč.
@rezena12 kdy přesně se mu na medikaci ulevilo, ti nedokážu říct, už je to několik let. Ale na Ventolinu byl od toho konce druhého měsíce zhruba do dvou let a Seretide měl od čtvrtého měsíce také zhruba do dvou let. Pak už jsme měli vychytaný jídelníček a potíže ustoupily. Ale jak říkám, u něj to bylo o astmatu z alergií a léků se zbavil díky tvrdé dietě. Držím palce, ať to u prcka je jednorázový problém a nevyklube se z toho nic vážnějšího.
My sme dnes tiez presne odisli s rovnakou diagnozou so 4 mesacnou dcerou :( nasadili nam atrovent a ventolin striedat kazdu hodinu 🫣 pride mi to strasne vela na take male miminko ale tak snad jej to skoro zaberie. Tiez len sem tam zakasle a trosicku chrci, no znie to len ako keby mala ucpany nos, nie je to silne chrcanie. Drzim palce nech ste coskoro tiez zdravi!
Ano, mám, bohužel. Jednalo se o astma alergického původu - spouštěčem byla alergie na mléčnou bílkovinu a v rámci příkrmů pak na xy dalších surovin. Syn užíval současně Seretide, Ventolin a antihistaminika. Ale jediné, co pomohlo a astma uspalo, byla eliminační dieta. Už několik let má léky na astma jen v pohotovostním balíčku.