Obrovské krční mandle. Zkušenost, když se nebude operovat?

jjaanca
18. bře 2020

Syn má krční mandle které mu vyplňují celý krk. Bohužel vzhledem k nynější situaci je zrušená operace (zmenšení) a nemáme žádný termín - budeme průběžně volat do nemocnice kdy začnou zase operovat. Jde o to, že syn se v noci dusí a nemůže spát. Máte někdo zkušenost jak to může dopadnout když se nebude operovat? Mám strach že se mi jednou prostě udusí. Za poslední měsíc se mu zvětšili takže pořád rostou. ☹

ivis_b
18. bře 2020

@jjaanca asi bych se nenechala odbýt, pokud se to takhle zhoršuje, tak bych doktory bombardovala žádostí o operaci. Nebo zkus jiné pracoviště, tam třeba budou vstřícnější.

jjaanca
autor
18. bře 2020

@ivis_b No tak teď plánované operace nedělají asi nikde. V Preze na Karláku kam máme jít prej mají prostě zavřený operační sál.... no nevím jak pak řeší třeba zranění. Máme si prý zavolat za týden, ale já si myslím že to neklapne. Opatření proti koronaviru stále přitvrzují tak asi sál neotevřou.

ivis_b
18. bře 2020

@jjaanca plánované operace, co se dají odložit, to ne, ale pokud se kvůli tomu v noci dusí, tak to může být akutní, ne?

jjaanca
autor
18. bře 2020

@ivis_b Říkali jsme doktorce že se dusí. ☹

sspeed_cs
18. bře 2020

nechcem do toho kecat kedze lekar nie som. ale ked byva obdobie nejakych viroz na jesen alebo na jar, tak mavam opuchnutu jednu mandlu o velkosti vlasaku a na dotyk je trochu bolestiva. pomaha mi na to odvar z koprivy, pijem 1l denne a za 2-3 dni mam po probleme. tak medzi bombardovanim lekarov mozes skusit toto. mozno to aspon trochu pomoze

jjaanca
autor
18. bře 2020

U syna to s virozou nesouvisí. Bere Aerius na splasknutí a už nefunguje. Zkusím ten odvar, za to nic nedám. Ale myslím že to do něj nedostanu. On se napije pouze vody, nekdy džusu.

ivis_b
18. bře 2020

@jjaanca Tak proto bych zkusila ještě jiného doktora, aby posoudil, jestli to je věc, která počká na to, až se začne normálně operovat (což může trvat měsíce).