Obřízka
Prosím půjdu se synem (7let) na úplnou obřízku.
Byl jste někdo? Jako dlouho po zákroku je dítě doma.
Než bude moct do školky, než se to zahojí.
Jdeme si s manželem sednout a naplánovat směny v práci. Tak abychom přibližně věděli jak 😉
Vím, že záleží jak se to bude hojit, chci jen představu
Týden? Tři? Četla jsem, že se to hojí kolem 3 týdnu tak jestli je tedy dobré aby celé tři týdny byl v klidu?
Na jako dlouho mi dá doktorka osetrovacku? Na těch 9dni?
Děkuji
@zelenaesmolda a když je za zdravotních důvodu????!!! Nejde mu přetáhnout, vůbec, překrývá močovou trubici, má problémy s močením tak mám čekat několik let, aby se sám rozhodl ????!!!! Nechat ho trápit!!
@zelenaesmolda a neni ti to uz nekdy blby? Jako vzdy mluvis o tom na co se nikdo neptal a jeste u toho jsi hnusna.
@ladyhacek uplne neodpovim na otazku ale zajimalo by me proc jste volili klasickou obrizku (klidne do zpravy) my jdeme do nemocnice pristi tyden. Na predoperacni vysetreni a konzultace chodil manzel takze ja s dr nikdy nemluvila ale mam za to ze mlademu delat obrizku nebudou. Ze to jen nariznou 😬
@sasui1 má tam jizvu, byla nám doporučená úplná obřízka od urologa. Do nemocnice teprve pojedeme a oni rozhodnou o částečné či úplné, ale na konzultaci doporučila úplnou.
Naše dětská mě informovala, že zákrok třeba nebude nutný a bude stačit jen "obtočení" uvolnění. Možná to nastřižení. Ale bohužel v jeho případě to nejde.
Vybavuji si, že jsme takhle šli kolem 10 km s klukem, co mu to chození moc nešlo - a byl tuším týden po obřízce. Tzn. týden po už bude moci bez tělocviku klidně do školy - ať se zase spolužáci moc neptají to bude myslím i lepší.
@ladyhacek přesně, já se s naším malým taky chystám, protože od narození jsme s tím taky nemohli hnout, má jen malou dírku na čůrání a víc se ta potvora nehne, tak to chci taky vyřešit dokud je malý, protože to nikam nevede a věřím, že dospělému chlapovi nebo puberťákovi by se to pak řešilo hůř. Ať Vám to dobře dopadne a malého nic nebolí💗
@zelenaesmolda ty fakt nejsi normální
Doporučila bych ještě konzultaci u dětského chirurga Libora Janečka. On tu předkožku skoro vždycky zachrání. Ale je samozřejmě možné, že tohle bude třeba ten extrémní případ, kdy obřízka nutná je.
@zelenaesmolda nikdo tady nemusi o svych duvodech psat nic, ani tobe neco vysvetlovat. Otazka byla polozena jasne, jdou na zakrok a chteji vedet jak dlouho trva rekonvalescence. Nediskutuje se tu o tom, jestli se na zakrok pujde a z jakych duvodu, takze jsi s tim zcela mimo. A i kdyby o tom diskuze byla, ty neurcujes jake duvody jsou nebo nejsou na facku plosne pro cele lidstvo.
Hnusny je na tom to, ze zpochybnujes zakladatelcino rozhodnuti a to ze jedna v nejlepsim zajmu ditete. I presto, ze o tom nic nevis a nikdo se te na nazor neptal.
@mysh_me děkuji hezky psané.
@zelenaesmolda A není jedno proč??? Je to každého věc i kdyby to bylo z náboženského nebo estetického důvodu. Některá rozhodnutí jsou těžká i bez rejpaní ostatních.
@2hanah malému taky nesla vůbec přetáhnout, malá dírka akorát na čůrání jinak nic. Nevim jak máš starého klucinu, ale synovi kolem 5teho roku se to zlepšilo, mazali jsme 2x denně pinďa mastí, a sám každý den zkoušel vždycky k trochu více. Teď už to přetáhne krásné celé. Takže nehaž flintu do žita možná ještě povolí
Počítala bych 2-3 týdny. My teda máme za sebou jen "povolení" pomocí pinzety, kdy urolog jen jakoby předkožku "odstipaval". Ale týden trvalo, než byl malý schopný si zajít například na WC bez bolesti. U tohoto bych počítala tak dva týdny určitě
@nijij děkuji za zprávu♥️, kéž by, ale moc tomu nevěřím, mazali jsme od miminka a snažili se trénovat a nic, ani o milimetr, má tam takovou blbou tenkou blánu té předkožky a ani se to nehne, partner s tím taky jako dítě měl problémy a teď skoro ve čtyřiceti taky, tak to chci malému vyřešit a ušetřit ho pak problémů v dospělosti, no uvidíme, nechce se mi do toho, ale myslím, že nás to nemine.
Ahoj, obnovuji diskuzi. Syn-9 let jde na plánovanou obřízku, zajímalo by mě jak dlouho bude trvat hojení. Máte zkušenosti?
taky bych zkoušela najít odborníka, co to zvládne bez obřízky. A k dotazu, spíš si to zkus možná vyhledat v angličtině, tady asi moc lidí zkušenost nemá.
@suzanna123 mame za sebou vsechny mozne lecby a nic jineho uz nam nezbylo.
Neni uplna obrizka neco co by si mel pak rozhodnout sam v dospelosti?