Obřízka. Jak dlouho se hojí?

ladyhacek
25. dub 2022

Obřízka
Prosím půjdu se synem (7let) na úplnou obřízku.
Byl jste někdo? Jako dlouho po zákroku je dítě doma.
Než bude moct do školky, než se to zahojí.
Jdeme si s manželem sednout a naplánovat směny v práci. Tak abychom přibližně věděli jak 😉
Vím, že záleží jak se to bude hojit, chci jen představu
Týden? Tři? Četla jsem, že se to hojí kolem 3 týdnu tak jestli je tedy dobré aby celé tři týdny byl v klidu?
Na jako dlouho mi dá doktorka osetrovacku? Na těch 9dni?
Děkuji

zelenaesmolda
25. dub 2022

Neni uplna obrizka neco co by si mel pak rozhodnout sam v dospelosti?

ladyhacek
autor
25. dub 2022

@zelenaesmolda a když je za zdravotních důvodu????!!! Nejde mu přetáhnout, vůbec, překrývá močovou trubici, má problémy s močením tak mám čekat několik let, aby se sám rozhodl ????!!!! Nechat ho trápit!!

mysh_me
25. dub 2022

@zelenaesmolda a neni ti to uz nekdy blby? Jako vzdy mluvis o tom na co se nikdo neptal a jeste u toho jsi hnusna.

sasui1
25. dub 2022

@ladyhacek uplne neodpovim na otazku ale zajimalo by me proc jste volili klasickou obrizku (klidne do zpravy) my jdeme do nemocnice pristi tyden. Na predoperacni vysetreni a konzultace chodil manzel takze ja s dr nikdy nemluvila ale mam za to ze mlademu delat obrizku nebudou. Ze to jen nariznou 😬

ladyhacek
autor
25. dub 2022

@sasui1 má tam jizvu, byla nám doporučená úplná obřízka od urologa. Do nemocnice teprve pojedeme a oni rozhodnou o částečné či úplné, ale na konzultaci doporučila úplnou.
Naše dětská mě informovala, že zákrok třeba nebude nutný a bude stačit jen "obtočení" uvolnění. Možná to nastřižení. Ale bohužel v jeho případě to nejde.

merope
25. dub 2022

Vybavuji si, že jsme takhle šli kolem 10 km s klukem, co mu to chození moc nešlo - a byl tuším týden po obřízce. Tzn. týden po už bude moci bez tělocviku klidně do školy - ať se zase spolužáci moc neptají to bude myslím i lepší.

ladyhacek
autor
25. dub 2022

@merope on chodí ještě si školky a vždy jsou 2hod venku a litá, asi přes bolest by neběhal, ale ...

tahejhula
25. dub 2022

@ladyhacek zkusila bych konzultaci jinde, jsou i zákroky, které zachovají alespoň velkou část prepucia. Je to velmi citlivá část těla. Pak už to nepůjde vrátit. Taky jsme si zkusili, věř mi.

merope
25. dub 2022

@ladyhacek Sorry, přečetla jsem 7 let a nedočetla 🙂. To bych asi zkusila nechat doma těch cca 14 dní. Teda pokud si dokážete naplánovat směny tak, že ho můžete nechat doma - nebo ho dát pak třeba jen na pár dní v týdnu.

sasui1
25. dub 2022

@ladyhacek dekuji za odpoved. Sama jsem zvedava co nas ceka...ale doufam ze uz to budeme mit za sebou. Meli jsme jit pred 6tydny a pro nemoc odlozeno 😬tak snad to napodruhe vyjde

2hanah
25. dub 2022

@ladyhacek přesně, já se s naším malým taky chystám, protože od narození jsme s tím taky nemohli hnout, má jen malou dírku na čůrání a víc se ta potvora nehne, tak to chci taky vyřešit dokud je malý, protože to nikam nevede a věřím, že dospělému chlapovi nebo puberťákovi by se to pak řešilo hůř. Ať Vám to dobře dopadne a malého nic nebolí💗

2hanah
Autor odpověď smazal
Zobraz
bara88
25. dub 2022

@zelenaesmolda ty fakt nejsi normální

zelenaesmolda
26. dub 2022

@ladyhacek
o zdravotnich duvodech jsi nic v uvodnim prispevku nepsala tak nevim proc vyskakujes jako cert z krabicky

@mysh_me
co je na tom hnusneho zeptat se jestli by si to nemel rozhodnout sam v dospelosti?Je to nevratny zasah,spousta lidi to dela z nabozenskych duvodu treba coz je proste na facku.

gruyerre
26. dub 2022

Doporučila bych ještě konzultaci u dětského chirurga Libora Janečka. On tu předkožku skoro vždycky zachrání. Ale je samozřejmě možné, že tohle bude třeba ten extrémní případ, kdy obřízka nutná je.

tahejhula
26. dub 2022

@gruyerre jo, přesně toho jsem myslela.

mysh_me
26. dub 2022

@zelenaesmolda nikdo tady nemusi o svych duvodech psat nic, ani tobe neco vysvetlovat. Otazka byla polozena jasne, jdou na zakrok a chteji vedet jak dlouho trva rekonvalescence. Nediskutuje se tu o tom, jestli se na zakrok pujde a z jakych duvodu, takze jsi s tim zcela mimo. A i kdyby o tom diskuze byla, ty neurcujes jake duvody jsou nebo nejsou na facku plosne pro cele lidstvo.
Hnusny je na tom to, ze zpochybnujes zakladatelcino rozhodnuti a to ze jedna v nejlepsim zajmu ditete. I presto, ze o tom nic nevis a nikdo se te na nazor neptal.

ladyhacek
autor
26. dub 2022

@mysh_me děkuji hezky psané.
@zelenaesmolda A není jedno proč??? Je to každého věc i kdyby to bylo z náboženského nebo estetického důvodu. Některá rozhodnutí jsou těžká i bez rejpaní ostatních.

ladyhacek
autor
10. kvě 2022

@gruyerre předkožka je zjizvená, byli jsme u dvou odborníků. Oba nezávisle na sobě řekli to samé.
Předkožka je tedy spojená, srostlá z pindikem.
Ale děkuji.

nijij
10. kvě 2022

@2hanah malému taky nesla vůbec přetáhnout, malá dírka akorát na čůrání jinak nic. Nevim jak máš starého klucinu, ale synovi kolem 5teho roku se to zlepšilo, mazali jsme 2x denně pinďa mastí, a sám každý den zkoušel vždycky k trochu více. Teď už to přetáhne krásné celé. Takže nehaž flintu do žita možná ještě povolí

nikoulinka
10. kvě 2022

Počítala bych 2-3 týdny. My teda máme za sebou jen "povolení" pomocí pinzety, kdy urolog jen jakoby předkožku "odstipaval". Ale týden trvalo, než byl malý schopný si zajít například na WC bez bolesti. U tohoto bych počítala tak dva týdny určitě

2hanah
10. kvě 2022

@nijij děkuji za zprávu♥️, kéž by, ale moc tomu nevěřím, mazali jsme od miminka a snažili se trénovat a nic, ani o milimetr, má tam takovou blbou tenkou blánu té předkožky a ani se to nehne, partner s tím taky jako dítě měl problémy a teď skoro ve čtyřiceti taky, tak to chci malému vyřešit a ušetřit ho pak problémů v dospělosti, no uvidíme, nechce se mi do toho, ale myslím, že nás to nemine.

serenna30
16. říj 2023

Ahoj, obnovuji diskuzi. Syn-9 let jde na plánovanou obřízku, zajímalo by mě jak dlouho bude trvat hojení. Máte zkušenosti?

ladyhacek
autor
17. říj 2023

@serenna30 syn tak 1-2 týdny, třetí týden měl být ještě v klidu, ale hojilo se to dobře. Myslím, že první týden a pak celkem ok. Jinak chodil normálně jen to bylo citlivé

serenna30
17. říj 2023

@ladyhacek ahoj, diky za info. Za jak dlouho po zakroku zacal chodit do skoly? No mam strach, hlavne aby jsme to uz meli za sebou.

ladyhacek
autor
18. říj 2023

@serenna30 my ho nechali doma myslím 3 týdny, ale on ještě chodil do školky, byl těsně před nástupem do školy, tak kvůli klidovému režimu byl doma déle, JInak do školy by šel dřív jen asi bez TV, ale když bude ok tak klidně po týdnu - 10 dnech bych ho pustila

serenna30
24. říj 2023

@ladyhacek a cim jste to pak mazali?

suzanna123
24. říj 2023

taky bych zkoušela najít odborníka, co to zvládne bez obřízky. A k dotazu, spíš si to zkus možná vyhledat v angličtině, tady asi moc lidí zkušenost nemá.

serenna30
24. říj 2023

@suzanna123 mame za sebou vsechny mozne lecby a nic jineho uz nam nezbylo.

ladyhacek
autor
24. říj 2023

@serenna30 po operaci ničím, možná pár dní měsíčkový mastí, ale vůbec si nevzpomínam