Ahoj,syn má oboustrannou dilataci ledvin.Nevim teda přesně kolikátý stupeň,to v papírech není,musím se zeptat.Byl předán na nefrologii na pozorování,budou mu 3mesice, máte s tím některá prosím zkušenost? Mám informace od doktorky co dělat,co hlídat,jak se to může a nemusí vyvíjet,ale zajímá mě osobní zkušenost. Děkuji
@denisq já nestresuju,ale prostě ten strach tam je a zajímám se jaký byl nebo je reálný průběh nee jen v číslech a procentech... zjistili to až po narození, často se to zjistí už v průběhu těhotenství.Tak člověk prostě chce vědět co a jak... doktoři mě samozřejmě informovali,ale reálná zkušenost je taky přínosná děkuji 😊
@vaseli16 Zkušenost taková. Syn, 4 roky, sledován od narození jednou za 6 měsíců na nefrologii. Od tří let už jen jednou ročně. Mladší, rok a půl sledovány jednou za 6 měsíců . Ani jeden neměli nikdy žádný zánět ani nic, co by s diletaci souviselo. Ono pokud se to nezhoršuje a nemáte žádné problémy, tak se s tím nic nedělá. Pakliže by problémy byly, tak se to řeší "operativně", což ti doktorka určitě řekla jak jsi psala 😊 Takže zatím nestresuj, užívej mimco a nepřemýšlej nad tím. 😊