Hezký večer, chci se zeptat, jestli tu náhodou někdo nemáte zkušenost s tím, že vašemu dítěti občas ujelo očko směrem ven. A tím myslím u dětí nad 1,5 roku Našemu 18 mes občas takhle očko ujede, ale jen když se zadívá do blba, jinak ne. Nesilha, nemhouri oci, nenaklání hlavu..... Byli jsme na základním vyšetření, to dopadlo dobře, ale jsme pozvany ještě na další..... Tak si říkám, jestli tu má někdo dítě, kterému se oči zafixovali třeba až ve dvou letech? Děkuju!
@areh a co vám na ocnim řekli?
Synovi taky trochu ujíždí oko při pohledu do strany a našli mu rozdíl v dioptriích.
@adelazla a vy jste postoupili to vyšetření plusoptixem nebo ještě nějaká jiná?
Podle plusoptixu má oči naprosto bez vad, jsou tam prý velké odchylky a navíc se hodnotí jenom pohled dopředu, což je při šilhání pouze při pohledu do strany docela k ničemu. Tohle odhalila až oční doktorka při klasickém vyšetření s rozkapáním
@adelazla Můžu se zeptat, jak starý byl syn, když jste ho nechávali vyšetřit a jak to rozkapani a následné vyšetření probihalo? Děkuji!
Byly mu 2 roky a 3 měsíce. Věděl, že kapičky budou pálit, seděl na mně, sestřička mu přidržela hlavu a doktorka kápla. Sice se cukal, ale ani nepípnul. Pak klasika, koukal do přístrojů, zkoušel ukazovat, na kterou stranu je otočené E (to vůbec nespolupracoval, v listopadu jdeme na opakování) a pak mu doktorka koukala do očí s baterkou. Já jsem z toho asi měla větší trauma, než on.
Byla jsem se synem kolem roku a půl se stejným problémem u oční a do půl roku (možná dřív) se to samo srovnalo. Byli jsme ještě na kontrole, a všechno dobrý 😉