Dobrý den, malá dnes objevila tuzkovou baterku. Na baterce byl nějaký "plastový" obal barevný s napisama a značkou. Malá baterku zřejmě cucala a ten obal plastový zřejmě odloupla zoubkem. Vyjde to normálně ven bez nějakých komplikací pokud by to opravdu snědla? A vadí nějak to cucani/olizování baterky? Děkuju za odpovědi
@palja zda se bez potíží i jedla, pila, teď spí, cuca dudak.. tak snad
@vlasticka5 tak to bude ok. Ale chce to opravdu dávat pozor.
Teď jsem se dívala na ten obal, myslím, že když baterie nebyla vyteklá, tak že to nic neudělá a ten obal normálně vykadí. Holky snědly kde co, kus plastu, papíru, dokonce i náplast co měla na prstu a tak jak to snědla, tak to celé do dvou dnů vyšlo ven.
@palja jen má bílý mapovity jazyk ale rostou ji zuby.. tak to asi bude k zubům že?
@vlasticka5 když holkám rostly zuby, tak jazyk měly růžový. Nemůže to mít z té baterie, z té barvy? Nebo i z té kyseliny? Já nejsem dr, jen píšu, jaké mám zkušenosti já. Pokud se ti něco nezdá, tak bych zajela k dr nebo aspoň zavolala na ru toxikologickou linku. Ta kyselina může naleptat i ten jazyk. A viděla jsem, co to udělalo u otce.
@vlasticka5 obal nevím. Ale olizování baterky může vadit. Může se tam uvolňovat ta kyselina a způsobit vážné problémy. Můj otec olizoval baterku a napuchl mu ret, že měl pysky jak kačena celý den. Musel jet k dr a ta mu píchla nějaké léky. Ta kyselina může naleptat i sliznice.