Prosim jak je to s davkovanim a stridanim techto dvou leku? Pry je to dle tabulky na krabicce poddavkovane?jak to tedy pocitat a stridat..a co je nejlepsi na teploty...sirup,cipky....?
když je opravdu nejhůř, střídám paralen (panadol) a nurofen po 3 hodinách.
@fujarka22 cipky, sirup dceri drazdil zaludek a zvracela, coz teda v horeckach nicemu nepomuze.
Cipek jde zavest i ve spanku a dobre se vstrebava. A k tomu obklady studene, nebo kdyz to snese, tak zabal, nebo sprcha.
A stridala jsem po 3/4hod. Jinak jsem mela na vysoke horecky od pediatra predepsany i diazepam.
@fujarka22 Doporučené dávkování dodržuji, někdy dam i méně. Ale pri teplotě 38 a víc měřeno v podpaží. Střídám to cca po 4 hodinach nebo i víc.
My jedině čípky.
Nurofen sirup - přepočítat davku na kg, ne dle věku. Střídat pokud horecky nad 38.5 vyletnou driv než po doporučunych 6h, lze po 4h, jen u paracetamolu je nutné dodrzet max denní davku, nelze ji prekrocit, je pak toxicky. Když horecky neklesaji, tak vlaznou sprchu, zabal
@fujarka22 já se lekum snažím všeobecně vyhnout, ale když už mají děti nad 38,5 tak pak srazim. Jde o to jak jsou děti velké a jak snáší třeba ten sirup. Mě po něm dcera zvrací jako blázen, takže ji to dávám stále oboje v cipkach.
Stridam jak píšeš Nurofen s Panadolem a rozestupy 4 hodiny. Pokud jsou horečky vysoké tak Stridam po 3-3,5 hodinách a srazim zabalama