Novorozenecké akné. Jak zmírnit?

sima_k
7. srp 2024

Moje šestitýdenní holčička má takhle hodně novorozenecké akné a už se to rozlezlo i po ručičkách :( nemá někdo tip čím to aspoň zmírnit? Potírala jsem černým čajem, ale přijde mi to i tak den ode dne horší..

barasapo
7. srp 2024

@sima_k Syn to měl taky. Zkoušela jsem toho hodně, mastičky, nivea krém, mateřské mléko. Nevím, jestli něco z toho zabralo, ale do konce šestinedělí to bylo pryč 😊.

janickaslepicka
7. srp 2024

@sima_k odvar z řepíku a někde jsem slyšela, že to mateřské mléko pomáhá, ale nezkoušela jsem. Malý to měl málo a pomáhal mu ten odvar.

misha31
7. srp 2024

Neni to projev nejake alergie? Se mi to zda moc

18moniik
7. srp 2024

Naše malá to má taky. Teď se ji to začíná rozšiřovat na hrudnicek. Je ji 6 tydnů. Mazu to zinkovou mastí, která mi byla doporučena, tak uvidíme.

sima_k
autor
7. srp 2024

@misha31 taky se mi to zda hodne, ale doktorka rekla, ze akne no 🤷🏼‍♀️ kazdopadne v patek jdeme znovu, tak s ni proberu i to zhorseni

sima_k
autor
7. srp 2024

@18moniik a taky az takhle hodne? Zinkovou mast taky zkusim 🙂

zmrzlinka
7. srp 2024

Můžeš zkusit slabý černý čaj uvařit a potupkavat.

alianan
7. srp 2024

@sima_k Moje děti to měly stejné, také tahle hodně rozlezlé. Doktorka radila černý čaj, ale musí to odeznít samo, není to ze dne na den, trvalo to celkem dlouho.

j.a.n.i
7. srp 2024

@sima_k Nám pomohl ten černý čaj.

xleni
7. srp 2024

@sima_k davala jsem bepanthen sensiderm krém, ale asi pořádně pomohl az čas.

18moniik
7. srp 2024

@sima_k tak moc to nemá. má to zatím jen v místě výstřihu na hrudníku a na tvářičkách

slunea
7. srp 2024

Nejstarší syn měl taky hodně, po sedmém týdnu to samo zmizelo. Ale objevily se další problémy (průjmy, ekzém), nakonec jsem zjistila, že má alergii na bílkovinu kravského mléka. Dcerce se taky ve 2-3 týdnech pár pupinků začalo objevovat, ve stejné době se začaly objevovat i hleny ve stolici, vysadila jsem mléčné výrobky a pupínky zmizely. Taky měla ABKM. U nejmladšího jsem měla vysazené mléko od porodnice, ale pupínky měl taky, i když méně, u něj ty alergie byly brutal, vadilo mu skoro vše, pupínky mu nakonec dělaly oleje a vadily mu dlouho...

sima_k
autor
8. srp 2024

Dekuju moc vsem za zpravy. Zitra proberu s doktorkou a zkusim i eliminacni dietu, protoze priznaku abkm mame bohuzel vic

sima_k
autor
8. srp 2024

@slunea a prosim po jake dobe po nasazeni diety se zacaly priznaky abkm zlepsovat?

slunea
10. srp 2024

@sima_k v řádu dnů. Vycházelo mi to tak, že co jsem jeden den snědla, syn dostal v mléce až další den. Pokud ho to projímalo, tak z toho kakal pak ještě ten den, pokud zas tolik ne, tak až ten další. Pupínky asi taky ty dva dny po snědení, ekzém je myslím pomalejší. Nejrychlejší reakce je zvracení, to vyhodil hned po vypití.

slunea
10. srp 2024

@sima_k teda je mozne, ze to ze zacatku trva dele, treba 2-3 tydny, nez se strevo zaleci, ale nemelo by se to zhorsovat. Ty 2 dny jsou spis reakce prave po snezeni neceho.