Novorozenec a sirup Mucosolvan. Co myslíte?

nisavkuzhikkatil
13. črc 2023

Ahoj holky . Jsem úplně nešťastná.
Mám doma čtrnáctidenní miminko a je nemocná. Má kašel, rymu.
Naše doktorka má dovolenou, tak jsme museli na zaskok a ta mi řekla, ať ji dám mucosolvan. No teď jsem dala první dávku a potom jsem se na skupině dočetla od jedné zdravotní sestry, že absolutně mucosolvan ne. Že si akorát tak užene zápal plic, jelikoz nemůže vykašlávat😔
Dala jsem ji ho asi před půl hodinou. Myslite že to bude v pořádku?

sinicka
13. črc 2023

Naše malá taky onemocněla ještě v 6nedělí, nedávala jsem nic. Jen kojit, kojit, kojit. Nestresuj se, nečti facebooky a klid! Určitě po jedné dávce nedostane zápal plic 🙂. Pro tvůj klid bych další nedávala a v případě zhoršení stavu jela na pohotovost. Musi hlavne papat, mít počurane plinky. Jediny co bych delala já - koupit odsavacku na vysavac do nosiku a odsavat sopel. Pak by nemela ani tolik kaslat.
V zadnych skupinach bych urcite neverila nikomu víc, nez doktorce…

sanoela
13. črc 2023

@nisavkuzhikkatil ahoj, z jedné dávky si určitě zápal plic neuzene. Zkusila bych třeba mořskou vodu no nosu, odsávat, zvlhčovat vzduch, cibuli nakrájet a pověsit do ponožky k postýlce apod a spíše řešit tu rýmu, kašel je jen obrana. Zkušenost od mých dětí až když se vše zhoršuje, tak pak dávám na kašel. A to začínám tak třeba sirupem z cibule. Ono takhle malý mimuska toho stejně moc nemůžou
A přesně viz komentář výše. Kojit pokud to jde a hlavně klid😊

zmrzlinka
13. črc 2023

@nisavkuzhikkatil jestli kašle tak by měl miminko někdo poslechnout.Na rýmu určitě mořskou vodu a Nasivin kapky.Na kašel by byli vhodné inhalace Vincentky.

prejeta_zaba
13. črc 2023

Jejda hlavně do ní nelej žádné Nasiviny a Mucosolvany. Neléčená rýma trvá 7 dní a léčená týden. Prostě koj, nechoďte na slunce a příroda si poradí. To jí dá rozhodně víc než blbosti na kašel. 🙄Nechápu tady tu honbu za léky, na první zakašlání hned nasadit kopec sirupů - úplně zbytečně zatěžuješ ledviny tak malého mimča.

laxesis
13. črc 2023

Neboj se, nic se jí jednou dávkou nestane. Nos - odsávat nudle, stříkat mořskou vodu. Kašel by měl poslechnout doktor (podle mě ji možná dráždí ty nudle, takže řešte nos) a léky bych dávala jen na teplotu, pokud bude. Já ještě kapala do nosu mateřské mléko na doporučení lp.

erchia
13. črc 2023

Se sirupem nemám zkušenost, nicméně chci stejně jako víc lidí přede mnou, zdůraznit to, že je důležité, jestli dceru poslechl lékař, což snad ano, když jste byli u záskoku.
A i tak, pokud se ti nebude něco zdát, tak bych se nerozpakovala jet na pohotovost, což věřím, že zdůraznila i doktorka ;)

Náš syn takhle byl s RS viry na pár dní v nemocnici v jeho dvou měsících. S tím, že nám říkali, že takhle malé děti se berou do nemocnice hlavně pro jistotu. Ale rozhodně tě nechci děsit, u našeho mladýho ho tam poslala doktorka hned po poslechu a navíc už předtím několik dní kašlal a měl rýmu.

cuuza
14. črc 2023

Pokud má rýmu, tak kašel bude s největší pravděpodobností jen z toho, jak jí rýma stéká. Pokud se jí blbě kojí, tak odsávat před kojením. A na rýmu je dobrá mořská voda.