Ahoj maminky, syn 3 roky měl v zimě spálovou angýnu, kdy mu píchali ATB a nakonec dostal Pendepon a od té doby víceméně, pořád nějaká rýma, vždy chvilku hustá zelená, pak normální, nebo jen vodovka, vždy byl tak dobrý max 4 dny a zase nanovo, žádný kašel a horečky. Teď měl zase zelenou, tak na to dostal Pamykon a sic se mu to trochu zlepšilo, ale i tak když jí tak se kolikrát uplně dáví, hrozně chrápe, tak jsme dostali doporučení na ORL, včera jsem tam s nim byla a mudra mi říkala, že má strašně velikánskou nosní mandli, že je vidět až z krku, jak je zdruřelá. Tak že nás čeká operace... teď nemá po tom Pamykonu zánět jen čiré bílé nudle. Normálně se dělá vyšetření, že umrtví nosní dírky a pak se tam dá kamerka do nosu, ale tady ta pani doktorka, se nejdříve koukla pusou (staré ošetření se dělalo tak, že se hmátlo dozadu do krku, jestli není zvětšená), a je tak obrovská, že mu kouká až do krku, říkala, že proto když mluví tak huhňá a je pravda, že on tak huhlá a že by se mu mohlo začít deformovat patro, chrápe strašně, a hlavně tůhle mu jen tak manžel zacpal pusu (řekl mu ať dýchá jenom nosem) a on se začal dusit, protože nebyl vůbec schopný dýchat nosem a to neměl rýmu . Nejraději bych se chtěla operaci vyhnout, teď jsem četla něco o homeopatikách, jestli mu to nevyzkoušet. Manžel a manželovi rodiče na mě tlačí, že musíme jít hned, protože ničemu ostatnímu nevěří. Četla jsem na stránkách krči, že mají nějakou metodu, kde ten přístroj rovnou odsává a že se nestane aby znovu dorostla. Pak jsem zase četla, nějaké názory, že to tak dobré není. Pak mě napadá co Motol, Příbram, Kladno??? Co myslíte a jaké máte zkušenosti?
@kimby moc děkuji za reakci. No tu rýmu máme také neustále a když ne rýmu tak plný nos v zadu, kdy nic nevysmrká, pořád stříkám mořskou vodu, prostě není vůbec schopný dýchat nosem. Zkoušeli jste nějakou jinou metodu? Jak moc měla tu mandli velkou? A jak dlouho jste čekali na objednání?
můžeš tu trochu pohledat..do rámečku napiš "nosni mandle", bez čárky...., je tu už plno zkušeností.
https://www.modrykonik.cz/diskuse/alternativni-...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/detske-nemoci...
plus dalších xxx témat, mrkni
@berenika39 děkuji moc, mě zajímalo hlavně když už ano tak kterou nemocnici, kdo má jaké zkušenosti
@blanches Petr jsme vzali do Modřan Všechno ok. Ale strach jsem měla. po zákroku hned domů. Ale žádné komplikace, nic, a moc to pomohlo.
@berenika39 a byl na tom laseru? A můžu se zeptat kolik zákrok stál, psali, že je to nadstandartní výkon. Je super, že mu to pomohlo...
@blanches jj, oni to tam tím dělají, nevím, jak je relevantní informace, jestli to díky tomu nedorůstá, řekli nám to,ale fakt nevím. petrovi zatím nedorostla. měl v uších volnou tekutinu, jak byla ta mandel velká, tak se to tam hromadilo, takže mu píchli obě ouška, vyčistili, má bohužel od té doby vpáčené bubínky a nelepší se to. ale nedělá mu to už problémy, souvisí to i s alergií, takže když bere léky, tak je to ok.
stojí to 5 000,-.
@berenika39 jejda, chudák, ještě uši do toho, tak snad se mu to s přibývajícím věkěm vylepší, abyste nemuseli brát žádné léky. No mě na ORL říkala, že mu musí vadit i při polikání, že je moc vylezlá ven, ale žádný stupeň nepopilosala, právě že ani nedělala to vyšetření, nejdříve se podívala do krku a pak řekla, že ho nebude trápit, že je vidět až z krku, tak jsem chtěla vědět, jak je to vážné a jestli měl někdo takový stupěn a zkusil homeopatika a jestli pomohly...
@blanches nevím, doporučuji konzultaci u jiného orl. oni se v tom strašně liší, jak v ezpůsobeh vyšetření, tak v přítupu, tak v hodnocení té závažnosti...někdo má jako indikaci k vytržení , jen dítě párktát smrken a někde se čeká....chce to najít jiné orl a porovnat to.
@berenika39 díky moc, jasné, asi vyzkouším i jiného ORL a uvidíme 😉 chci vyzjistit co nejvíce info.... protože stejně jako každá máma, mám obavy a chci to nej nej pro svého broučka 😉
@handm ahoj, byli jsme ještě na vyšetření v Praze na na Karláku, u jiného super ORL a ten operaci bez vyšetření přístrojem (jen se podíval do krku) doporučil také... zjištovala jsem všechny možné info o nemocnicích nakonec to vyhrálo Kladno, jelikož jsme nic nedopláceli, neměla jsem dalších 5 tis. abych ho mohla dát na laiser v Krči. Příbram jsem vyloučila, protože bychom tam museli být přes noc, pustili nás v 15 hod dom a už tak ho to tam nebavilo a chtěl jet domů. Od té doby opravdu super když rýma tak jen na chvilku a to dokonce nastoupil v září do školky. Měl třetí stupeň a takovou hodně rozpraskanou. Od té doby začal lépe mluvit a i lépe jí... 😉 Kdyby si chtěla nějaké bližší info, tak dej vědět, ráda pomůžu 😉
@blanches Díky moc! No, ta Příbram je blbá v tom, že jeden den ráno nastoupíš a pak celý den nic, ale po zákroku tě večer pustí, ten je druhý den ráno. Jestli se sichrují, že bude den předtím v klidu, netuším ... no ale nějak to přežijeme. Máme to i blízko, tak to bude snad ok.
Jinak náš junior taky děsně chrápe, dýchá jen pusou, huhňá neustále a od října má v podstatě nonstop rýmu a je nemocný. Ve školce byl asi 2 týdny. víc ne. . A to zadní zadní rýmu. Nejde vysmrkat, odsát, nic.. jen sotva dýchá a chodí, mami vysmrkat a ono nic nejde. Navíc mu zalézá do uší, přes tu mandli to prostě nosem neprojde, je extrémně zvětšená (nevím, kolikátý stupen😲) takže ho velmi často bolí ouška, zatím tedy neměl zánět, vždy jsme to rozehnali ledem včas, ale pláč strašný...
Jen se trošku bojím té narkozy a taky, že mu zas doroste. Jinak odstranit mandli už doporučili tři dr nezávisle na sobě, tak jsme se s mužem rozhodli, že ano. Horší to nebude a když je naděje na zlepšení, zkusím to.
Kdybych měla dotazy, určitě se ještě ozvu, díky moc!!
Já jen prispeju ne z vlastni zkušenosti ale od sestry s 6synem. Neustále žlutozelené rýmy, pak vodovate. Na ORL mandle musí ven. Sestry pediatr ještě navrhnul at zkusí wobenzyn a fakt to pomohlo, mandle se stáhla a rýmu už rok neměl, takovo tu hnusnou hnisavou. Malim dětem se to i da drtit tak nevím. Doporučil to primo pediatr a ti to většinou zatracuji.
Dobry den,s 3letou dcerou jsme meli totez,po domluve s dr,ze vazne je nejlepsi odstraneni mandle(5.cervna),jsem resila metodu a nemocnici.Vyhrala nemocnice Kladno(na doporuceni, mame ji 80km,ale nelituji),zcela nove oddeleni,vyborny pristup,operace provedena klasickou metodou,pan doktor nam vysvetloval,ze odstraneni nosni mandle laserem nema zadny vyznam,ze u krcnich mandli je to opodstatnene,u nosni akorat tahani penez (lepsi pocit rodicu,nemaji problem udelat).Zda doroste ci ne zalezi na tom,aby dite spravne pouzivalo nos a cvicilo po operaci (nedychat pusou, foukani brckem do vody apod).Nastup jsme meli v 7h rano,nasledne potrebne papirovani,deti si hraly na pokoji (krasne vybaven),pak oblbovacka,deti slo ten den na zakrok 5,dcerka jako prvni,mohla jsem ji doprovodit k operacnimu salu,nasledne zakrok 15-20min v narkoze,pak pooperacni JIP neco pres 2 hod(ihned jsem mohla byt zase s ni,probuzeni trosku narocnejsi jako u vsech lidi),pote premisteni na klasicky pokoj,kde deticky polehavaly, pote kontrola lekarem,pokud vse bylo v poradku,dite vnimave,zadna bolest,krvaceni,smeli jsme odjet domu a dodrzovat jista pravidla.Dceri se evidentne ulevilo okamzite,mluvi krasne,vubec zadne chrapani,od toho okamziku zadna nudle(ani vodicka),do te doby mela 5mes v kuse!Kontrola po 2 tydnech ukazala,ze vse je krasne zahojene,spokojenost na vsech stranach.Mohu napsat vice,co vas bude presne zajimat.Nebojte se(take jsem hledala info,bala se),zakrok je urcite lepsi,neb necinnost muze prinest velke problemy.