Nosní mandle - odstranění, 2 varianty. Jak jste to udělali vy?

sona_kratochvilova
18. dub 2022

Dobrý den,
prosím o Vaše názory. Syn (5 let ) má naplánované odstranění nosní mandle. Mám dvě varianty -
1) Ráno nastoupit na zákrok,dopoledne odstranění,pokud nebudou komplikace odpoledne domů.
2) Jeden den nástup,další den zákrok,třetí den domů.
Pobyt v nemocnici syn zvládá dobře takže to by nebyl problém a protože se obávám komplikací tak se spíše přikláním ke druhé variantě. Na druhou stranu si říkám jestli zbytečně neplaším.
Jak jste to dělaly s dětmi vy?
Jenom podotýkám že zákrok je fakt nutný,mandle ho trápí delší dobu.
Všem předem děkuji za názory

malinkata
18. dub 2022

Já bych šla domů. Tehdy dceři, už je to 10 let dělali to samé a pustili by nás také domu, jenže ji odstraňovali mandli 60km od domova, raději si nás tam nechali přes noc. Vše zvládla skvělé a byly jí 2 roky

nazka
18. dub 2022

@sona_kratochvilova teď dělali 4lete sousedce. Ráno v 7 nástup, v 8 výkon a ve 4 šli domů. Druhý den byla úplně v pohodě. Pak nesměla 4 dny ještě ven a 2 týdny do školky.

adepickova
18. dub 2022

@sona_kratochvilova ja se synem byla předloni necelé 4 roky,ráno nástup na 8 hodiny,a domu jsme jeslí cca 4 hodina,zákrok proběhl kolem 9-10hodiny,musel se akorát hlídat aby se mu nespustila krev,aby moc neblb😊

martt
18. dub 2022

@sona_kratochvilova Byla jsem se synem 5 let ráno na 7 nástup a v 16:hodin nás pustili domu. Před tím než nás pustili ho ještě vysetrila doktorka aby viděla jak to vypadá a jestli můžeme domu. Byla tam s námi 4 leta holčička a tu si tam nechávali pro jistotu na pozorování , že se jim něco nelíbilo.

zelenaesmolda
18. dub 2022

Nas to ceka taky,doufam,ze budeme moct jit domu ten stejny den.

kexina
18. dub 2022

Náš to čeká taky. A doufám, že nás hned obratem nepoženou domů. Ona je to hezká představa, že ještě ten den budeme doma, ale když přijdou nějaké komplikace, tak co pak já s děckem udělám?
Takže za mě rozhodně druhá varianta.

camelinka
18. dub 2022

@sona_kratochvilova souhlasim s
@kexina , my byly s holkou dve noci ve spitale, domu sme nesly, ikdyz sme mohly...

sona_kratochvilova
autor
18. dub 2022

@kexina Já z těch komplikací mám taky obavy,že se bude něco dít v noci a já nepoznám problém ☹

sona_kratochvilova
autor
18. dub 2022

Všem děkuji za odpovědi a mám ještě jeden dotaz,jednodenní variantu máme v Kladně,třídenní v Praze na Motole,máte s nimi zkušenosti?

grelen
18. dub 2022

@sona_kratochvilova Nas to ceka ted postupne s obema dcerama a jdeme taky do Motola na tu variantu pres noc. Taky mi to prijde vhodnejsi nez pak dite (obzvlast ty nase hyperaktivy) krotit aby neblbly a nezacalo jim to krvacet. Mimochodem jeden doktor mi rikal ze vyjimecne pousti domu i stejny den, pokud maji pocit ze neni opravdu zadne riziko, ale nespolehala bych na to.

margaret88
18. dub 2022

Byla jsem odstraňovat nosní mandli s dcerou (5,5) v lednu. Měly jsme třídenní variantu. Všechno v pořádku ale byla jsem ráda že je pod kontrolou.

te_reza
18. dub 2022

Taky jsme měli ráno nástup a v 17 hodin domů. 45 min jízdy autem. Do rána bych tam bejvala taky vydržela, už pro ten pocit

petrasipkova1
18. dub 2022

Úplně mě vždycky překvapí to množství lidi co na to chodí, jaký je důvod ? 🙈 jinak já byla s dcerou na uzdicce ve FortMedica a bylo tam dost lidi i na odstranění mandli plasmou.

kexina
18. dub 2022

@petrasipkova1 To je jednoduché. Ono ti totiž často nic jiného nezbude. Syn má od loňského května rýmu. V kuse. Oběhali jsme všechny čerty, dělali mu asi tisíc testů a hádej co? Máme dokonale zdravé dítě. Jen se jaksi už rok nemůže pořádně nadechnout. Rok má ucpaný nos, rýmu jak šraky, v sobě hromadu nejrůznějších "zaručených" léků od doktorů i šarlatánů, které neměly ani ten nejmenší účinek.
Takže i já, která je ostře proti operaci mandlí, nakonec stála před volbou "jít na odstranění mandle" nebo "zkusit imunologickou léčbu". Obě varianty s výsledkem "hoďte si korunou, jestli to pomůže". Takže když máš na výběr operaci, nebo dalšího půl roku cpát dítě bůhví čím a čekat a doufat, že se konečně něco změní... Pak nemáš moc na výběr. Prostě s těžkým srdcem odkývneš tu operaci a jen se tiše modlíš, aby to konečně byl krok, který pomůže a který mu nezpůsobí ještě další potíže.
A to má "jen" rýmu. Jsou děti, které z té rýmy mají opakovaně záněty uší a další problémy.

fouskovi
18. dub 2022

@sona_kratochvilova po komplikacích u staršího tak jsem ani neuvažovala že ten den domů radši si tam polezet a být hlídaný než domů a strachovat se

sona_kratochvilova
autor
18. dub 2022

@petrasipkova1 Syn má během šesti týdnů podruhé zánět středního ucha,od podzimu neustále záněty nosohrlanu,streptokok v nose,chrápe a blbě spí takže za nás jasná volba.

petrasipkova1
18. dub 2022

@sona_kratochvilova Díky moc za odpověd, ráda se poučím, až na to střední ucho, na ty naštěstí zatím nikdo netrpí, máme od nového roku za sebou to stejné. I já jako dospělák to o d nich chytám, neustále Pamycon, před měsícem taky všichni Streptokoka 😀 Proto mě to zaujalo, co těm dětem je, že všichni musí na operaci. Ať to pomůže ! Ty záněty ucha musí být echt nepříjemné.

petrasipkova1
18. dub 2022

@kexina Díky díky, syn má právě taky neustále rýmu, chytá to od segry a sestřenek co chodí do školky, jen chvilku po antibiotikách na streptokoka byl klid a ted už zase, přesně chrápe z toho, huhňá, ale má spíš zadní rýmu, z nosu mu neteče, bere Aerius na alergii. No, doufám, že z toho vyroste 😀

potaplice
18. dub 2022

@sona_kratochvilova byla jsem s dítětem v Kladně a s dalším bych už nešla. Ráno nástup, zákrok byl v 10- 11 hod. Do 12 na pooperačním, pak dospat na pokoj. Ve 14. už děti budili. Napít a pryč. Žádné chvíli počkat, jestli nezačne po pití zvracet... Dítě chudák nemohlo dojít k východu, raději by spalo, než cestovat domů. Druhý den hrozný zápach z úst - museli jsme jet NA ORL- zánět a ATB.

fouskovi
18. dub 2022

@petrasipkova1 kvůli časté nemocnosti špatně slyší, chrápe atd. Někdy rodičům nic jiného nezbývá

adepickova
18. dub 2022

@petrasipkova1 u nás byl hlavní důvod, chrápání (kvůli němu časté večerní budeni),neustále ucpaný nos,rýma,jelikož je malý alergik a astmatik, hned mu vše jde na průdušky takže od mala byl jen na antibiotikach, každý měsíc nemocny,odstranění mandlí nám doporučila paní doktorka na alergologii,sice jsme operci ,nechteli ale nakonec mu to pomohlo

me_druhe_ja
18. dub 2022

@petrasipkova1 taky čekáme na termín operace. Nonstop ucpaný nos, věčná rýma, šíleně ucpané dutiny, nejde to nijak prostrikat ani odsát, dýchá jen pusou a co je nejhorši: záněty středního ducha. Teď měl dva ani ne za měsíc...

arzakon
25. dub 2023

Dcera 5 let, operace na podzim. Dvě noci jsme strávily v nemocnici, vše v klidu, řádně opakovaně vyšetřena před i po zákroku. Jako rodič jsem byla v klidu, že je pod dohledem kdyby cokoliv. FN Olomouc