Noční, pravděpodobně epileptické, záchvaty

dorota369
22. dub 2017

Dobrý den, 4letý syn mívá ve spánku tiky, záškuby rukou a někdy sliní... snažím se to sledovat, ale není v mých silách být vzhůru každou celou noc....někdy to probíhá v noci, někdy k ránu, někdy vůbec... asi 2x u toho měl otevřené oči, ale byl úplně mimo... nereagoval.... trvalo to chvilku a pak oči zavřel a upadl do hlubokého spánku. Když jsem to viděla poprvé, tak jsem se ho z tohoto stavu snažila probudit a vůbec to nešlo a potom, když se probral, tak byl totálně zmatený. Byli jsme v nemocnici EEG a MR a naměřili mu nějakou epileptickou aktivitu, ale zatím neléčí... v podstatě se čeká, na další nějaký záchvat. Hrozné na tom je to, že nebýt toho, že za mnou občas v noci přijde do postele, tak bych to pravděpodobně vůbec nezaznamenala....spává přikrytý až po uši ve svém pokoji směrem ke stěně a není tedy na něm nic vidět... ráno je vždy v pohodě.... vyčetla jsem, že se takto projevuje rolandická epilepsie a že se v lehčích případech ani neléčí.... nemáte některá zkušenost s tímto typem epilepsie?

puresin
24. dub 2017

@dorota369 S tim konkretnim typem zkusenost nemam, ale jsem zaleceny epileptik, i kdyz s jedinym grand malem (takovym tim "filmovym" zachvatem se vsim vsudy 🙂) a takhle rozhodne nevypadal. Taky jsem ho mela v noci ze spani, ale byl to pry takovy mazec, ze manzel volal rychlou, a ja o sobe nevedela nekolik hodin. Kazdopadne se na to zeptej doktora, pokud mas vazne podezreni, ale deti spi nekdy fakt divne - nedavno mi syn usnul v aute a ja uz chtela pomalu resuscitovat - absolutne se nedal vzbudit, vypadal jako mrtvy a to ma normalne tenounke spani, ze startuje na cvaknuti dvermi. 🙂
Takze zatim bud v klidu a zeptej se na to profika. 🙂