Za anonym se omlouvám, ale je to citlivé téma.
Prosím maminky které mají zkušenost s nočním pomočováním předškoláků nebo i školáků, co vám pomohlo ? Nějaké rady krom toho co už jsme udělali ?…
Syn od 5let ( už téměř rok) chodí na urologii, zkoušeli jsme 2x Minirin Melt v různé síle, a pak ještě jiný lék ( název už nevím). Samozřejmě dodržujeme režim, syn byl vyšetřen a vše je fyziologicky ok. Nic nefunguje, stále se pocurava. 1x za 14dni je sucha noc, zbytek mokro. Zkoušeli jsme nedávat pleny ale 2x v noci převlékat postel jsem vydržela měsíc a pak vratila pleny. Přes den problém není.
V noci ho budíme na wc ale často je scéna a odmítá.
Klidně napište jen že máte zkušenost a já vám tady napíši SZ.
Musi dozrat.A budit v noci je blbost,mozek si zvykne na interval a pak se ti pocura i kdyz ho nevzbudis.Navic pak musi byt strasne utahany,prerusovany spanek neni nic zdraveho.Me nekdo v noci vzbudit kvuli curani tak jsem taky protivna.
Ja jsem se pocuravala pomerne dlouho jako dite,odeznelo to samo.
@zelenaesmolda zkoušeli jsme oboje. Nebudit, budit. A kolik vám bylo když to odeznělo ?
@khpeta máme teď kontrolu po 3mesicích a nevím jestli doktor bude zas zkoušet nějaký jiný lék. Mictonette nezname
Nejak s nastupem do skoly
Říkal nám, že tohle je spíš takový podpůrný lék. Má prý dráždivější močový měchýř. Nutí ho to na čůrání, i když není plný. On ale celkově pomaleji dozrává. Opožděný vývoj řeči, vývojová dysfázie.
U nás to časem přešlo samo. Tak do těch 6 let byl počuraný každou noc. Ležel v tom, vůbec se neprobudil. Pak se to začalo pomalu zlepšovat. Počural se trochu, což ho probudilo a šel to dokončit na záchod. Asi tak od 7,5 let je to úplně dobré. Pořád se budí na čurání každou noc ve stejnou dobu, ale nehody už nejsou.
U nás lékařka řekla že musí syn dozrát dala nám pár prášku na zkoušku ale četla jsem si o tom prášku a nedala jsem ho synovy veškeré vyšetření má v pořádku ,moc taky atd ..ani kontrola nebyla nutná pouze kdyby se to do 6 měsíců nějak nezlepšilo má dny kdy se nepocurá 2-3 dny a pak zas 2-4 dny počura v noci budit nám řekli že je blbost
@zelenaesmolda Mě máma budila snad ještě v pubertě a poměrně dobře to fungovalo. Sama bych se nevzbudila. Vlastně až v dospělosti jsem zjistila, že jsem si vybudovala zvyk, že když se mi v noci chce na záchod, tak se začnu ze spaní kousat do prstu a teprve to mě vzbudí. A fakt blbý je, když se mi začnou zdát sny o tom, že jsem na ten záchod došla.
Osobní zkušenost, syn se také pocuraval každou noc, pokud jsme ho nevzbudili, měl strašně tvrdé spaní. Mezi 5-6 rokem kontrola na nefrologii, vše v pořádku, takže žádné léky ani jiná léčba. Prostě musí dozrát nervová soustava. Nebojte, opravdu to přejde samo, u nás jako mávnutím kouzelného proutku, ale až okolo 7,5 roku. Teď je synovi 10 a tedy více než 2 roky žádná nehoda. Chce to jen vydržet, žádné výčitky, opravdu za to nemůžete vy ani syn. A jinak ostatní vývoj nemusí být nijak opožděný, syn má
naopak potvrzené nadprůměrné IQ., držím palce😉🍀
@pavlajichova moc děkuji za uklidnění a naději.
Syn se taky nevzbudil tak do 6,5-7r. Ja teda odmitala jakekoliv ovlivnovani typu buzeni v noci, omezovani piti na večer. Kolem 5r byl na vyšetření, vše ok. Tak jsem věděla, že prostě musím čekat až mu to docvakne samo, až mozek bude dostatečně zralý na to, aby vyhodnotil signaly močového měchýře a vzbudil se na wc. Kolem 6,5r začal mít neklidné noci, kdy křičel ze spani a ja ho teda vzbudila úplně a donutila si dojít. To bylo takove meziobdobí cca půl roku a pak najednou skoro během týdne se prostě začal na wc budit. Na konci první třídy, kdy jel na ŠvP, jsem už jistě věděla, že to da bez nehody, a to mu bylo 7,5r. Když není mozek zralý, tak to prostě neobejdete. Buzení řeší nasledek, ale ne příčinu/ princip pomočování.
Mám známou, které se syn taky pocurava v noci, když byl menší tak to neřešila. Nebo spíš to neřeší do teď, prostě se na to vykaslala, taky si říkala že to časem přejde, že se přece nebude pocuravat do puberty. Kluk má 13 a stále se pocurava.🤷♀️
Všem, kterým se dítko počůrává doporučuji použít alarm pro pomočování- enuretický alarm.. To jediné nám pomohlo...žádné prášky, režim, buzení..Zkusil se alarm a za 3 týdny vyřešeno.
Synovi je 6,5, nastoupil do 1.třídy. Cca od jara bere Mictonetten (z nefrologie) a teď se mu daří mít větší polovinu z měsíce sucho. Taky to bude ještě asi trvat, ale zlepšuje se to.