Ahojte dámy, chci se zeptat jestli máte některa zkušenost s nočním kroucením a tlačením u miminka. Mám 2 mesicni miminko a kolem 4 ráno se vzbouzi a začne tlacit, kroutit se a vydávat ruzne zvuky. Dám ji napapat (je kojená ) a kroucení pokračuje a tim jak kope nožičkama tak si tlačí ba brisko a blinka a pořád přežvykuje. Uz skoro od porodnice trpí na bříško. Zkoušíme všechno. Mela jste to nebo máte nektera doms take? A kdy vam to preslo. Dnes to trvalo od 4 az do ted nez jsem ji dala znovu trochu napapat a trochu se uklidnila a snad spinka☺ a najednou se i brisko uklidnilo ale porad to v ni zbluňka. Děkuji za rady a vase zkušenosti.
Našemu malýmu pomáhalo nošení v šátku (je v něm v takové "prdící" poloze) a dávání laktobacilů každý večer před spaním. Prý by to mělo být OK jakmile začne lézt a sám se hýbat, to už nám dělá v 7. měsíci, ale mám nějak respekt to vysadit. Jinak když bylo nejhůř a měl fakt hysterák, tak vždycky pomohlo dát ho do teplý vody - do kyblíku (ale s vaničkou to bude asi podobný)
taky jsme ted meli asi tyden.Krouceni,tlaceni.Davam do mlicka Espumisan a je to lepsi.Holt ty strevicka jeste nepracuji jak maji. Nozky k brisku, davat na brisko,nosit v satku,teple zabaly na.brisko.. Zkusit...kazde miminko je jine
Zkousime vse..davam probio, espumisan, cvičime. V noci ji chci nechat vic vklidu. Nebreci jen je napnuta, kouka, přežvykuje a jde vidět ze by spala ale za chvili procitne a krouti se, zkousim ji zacvičit nozkama. Ale ona jak se probudi podruhe v noci tak uz se krouti.. a kope nožičkama.. dam ji papat, je to asi po 3h od předchozího papani a pak napůl usne ale za chvíli to zacne. No a pak z toho i blinka jak kope nozkama.
Ještě mně napadá, jestli se třeba víc nenadýmá z toho, co ty jíš, jestli třeba na něco z toho nereaguje. Náš malej např. nesnesl, když jsem si dala něco s cibulí (dost mi trvalo, než jsem zjistila, že je nadýmavá) nebo pivo (který údajně by naopak mělo mít spíš pozotivní, proháněcí efekt, mi někdo tvrdil...). I teď na některý potraviny v příkrmech reaguje bolením bříška (např na miminkovský instatní nemléčný kaše) a ne vyrážkama, jak jsem si dřív myslela. Zkusila bych z jídelníčku vyřadit vše nadýmavé, pokud kojíš.
Ano kojim a jim hodne maloco. Většinou chleba starý..obcas rajce jablko banan. Polévky, z obědů masa, brambory, ryži s dušenou zeleninou (mrkev petržel), těstoviny.. a taky si davam obcas skadke. Piju fenykl a jinak obyc.vodu.
Ten chleba bych vymenila za starsi pecivo
Ahoj, měli jsme úplně to stejný. Přes den probiotika, různý kapičky, pokládání na bříško, cvičení s nožičkama, nahřívání bříška, hlídala jsem se v jídle, pila jsem fenyklový a heřmánkový čaj, natírala malý bříško Pupíkem... Ale prostě kolem čtvrté hodiny ranní hlasitě tlačila, i když přes den to šlo, asi díky opatřením viz výše 🙂 Taky jsem ji nechtěla budit, dávala jsem proto jen nahřátý polštářek na bříško - občas to pomohlo, ale většinou ne. Nepomohlo nic, až časem to samo vymizelo.
Jine pecivo a ne chleba?
Mně ohledně jídelníčku docela pomohly tyhle stránky
http://www.kojicimaminky.cz/
@martullinka
@alisha118 Ahojky, objevila jsem tuhle diskuzi a nas trapi uplne to same. Jsem docela nevyspala a hlavne nestastna, protoze si nas malej vytlacil triselnou kylu. Uz ubehla nejaka doba od zalizeni, tak jsem se chtela zeptat kdy vam to preslo?
Ahoj, a neužívá náhodou Vigantol? Naše starší děti ho brali a oba na bolení bříška trpěli :( Teď dáváme denně kapičky Baby D a máme nejzlatější miminko 🙂😉
Mne snad všechny děti v tuhle dobu vitaji. První jsem dávala čurat i v noci, další jak který, ale když nedám, tak se u prsa desne kroutí, nebo jecej, něco i zadržováním potrebou si ulevit. Můžete zkusit dat vycurat nad nějakou nebo nad umyvadlo a pustit trochu vodu třeba, a uvidíte. Ono to muze byt o dost rychlejší a klidnější nez se pulhodiny nebo hodinu trápit. Mrknete n
...na
...na bezplenkovku. I kdybyste využila jen ráno.
Slyšela jsem hodne maminek vyprávět,jak prvni ditenebo dve chovaly, chlácholily, nic nepomáhalo, a ze kdyby tenkrát vedely, co vi dnes.... Daly by ho čurat, no. Krom toho se velmi rychle nauci uvónovat sverace, takže si v tom klubíčku taky krasne záprdi a odprdi se.
Jen jako tip, nemusíte prvozovat nijak striktne, ale můžete vyzkoušet, když nic jinyho nezabírá a používat třeba jen ráno,večer nebo včas prostě.
My taky davali Baby D
Trapi ji prdiky zkuzte si s bim zacvicit my to mame skoro porad nozicky do krize a a pritlacit na brisko dokud ssi neulevi nasemu lotrovi je dva a pul mesice tohle jsem ho ucila od miminka a ted uz si prdiky umi vytlacit sam