Holky,ani si nejdu pro radu, nejraději spíš pro utěšení, že nejsem jediná,ale to vím, že jsem🙁 mám tři děti...no jde o to... náš 7 měsíční má na ruce puchýř, něco jak když se treba spalite,vubec nevím kde k němu přišel,podezrivam mladší dceru,je trochu divočejší (ale ne víc než běžné děti,bych řekla), myslím, jestli ho nějakou hračkou neskripla nebo nevím... ja si toho vsimla v sobotu ráno, včera měl dlouhé body a asi jak se mu o to otiral rukavek,tak mu to prasklo a nalepili se tam chloupky,a z puchýřku o velikosti nehtu malicku,je červený flek o velikostí dvacetikoruny.... zítra s tím zajdu asi za Mudr,ale budu si připadat jak nezodpovědná matka, že mu určitě ubližujeme atd.😥holky uklidnete mě, že nejsem jedina,komu se něco takového přihodilo...jsem z toho tady špatná
Kdybys byla nezodpovědná matka, tak to necháš tak a nejdeš s tím dr., tím, že s tím jdeš k dr. tak se chováš zodpovědně. 😉
Myslím, že se úplně všechno uhlídat nedá a občas se něco přihodí.
Uhlidat se neda vse, zvlast kdyz je deti vic, deti si pod mym dohledem uspesne rozsekly prst, zub, obe v rozestupu 4 let od sebe na stejne noze si rozrizly misto mezi palcem a ukazovackem…manzelovy spadl syn do bazenu atd. nastesti se zvladl sam zorientoval a vynorit ale vydesena jsem byla pekelne…pokud je to na lekare, navstivit lekare, dle doporuceni oserovat a jede se dal…
nebo to taky může být něco jako impetigo
... A nebo mu ublizila a hleda tipy jak to zamaskovat pred doktorkou...ptz uprimne me u puchyrku nenapadlo pomyslet nad tim ze jsem nezodpovedna matka, nebo ze si bude myslet ze mu ublizuju ...
@veronicka89 Napadlo me presne totez. Jak te autorko napadlo, ze mu to udelala dcera hrackou? Kdybych videla puchyr, predpokladala bych, ze se jedna o nejakou pocinajici kozni chorobu, nebo bodnuti od hmyzu. Jak se da udelat puchyr hrackou, aniz bych slysela smrtelny rev z pokoje, si teda neumim predstavit. A ze se z puchyre stane 5x vetsi flek jen proto, ze ma tricko, to ani nebudu komentovat😀 Takze podle me jen tady hleda uklidneni, ze je ta historka uveritelna😀
@irmamala za chvili to tu smaze 🤐
@veronicka89
@irmamala tak jste se ženy pobavily, že?jo ublizuju dětem,abych měla radost a pak pred doktorkou budu svádět na to, že mu to udělal starší sourozenec...ach jo, divila jsem se, že některé ženy tady psaly, že už se tu člověk nemůže na noc zeptat, že ho ostatní hned sjedou...Ale teď už vím, že fakt mají pravdu.. každopádně děkuji za váš názor,obrazek o vás už jsem si udělala v jinych diskuzích...a nebojte mazat diskuzi nebudu,takovou radost vám neudělám, já mám totiž svědomí čisté (asi narozdíl od vás)
@verciiik děkuji,o tom jsem nikdy neslyšela,tak jsem si vyhledala a možná by to i být mohlo... navštívíme doktorku a uvidíme, zatím desinfikuji a mám doma i framykoin,tak bych mohla zkusit i ten.
Nač mu na puchýř dávat dezinfekci? vždyť ho to bude strašně pálit. Dej mu na to Panthenol.
Dcera se jednou na hřišti praštila do tváře a měla pěkně modrý monokl. Někteří známí si dělali srandu, že ji bijeme. Tak jsem řekla, že máme svědky z hřiště :D Holt někdy děti jsou hodně živé a stane se nějaký ten úraz. Jako děcko jsem měla hodně rozbitých kolen a modřin.
@1pomnenka protože to prasklo a jakoby se mu loupe ta kůžička nebo jak to mam popsat... dávám nepalivy octenisept...
@1pomnenka hlavně jsem si říkala, že desinfekcí nic neskazim, než se tedy poradim s doktorkou
Js ti jen rikam , ze kdyz si dite neco udelalo , v zivote by me nenapadlo premyslet co si o tom bude myslet doktorka... ptz mi je to uplne jedno. Jeste kdyz ani nevim co se mu stalo ...
@veronicka89 možná, že přemýšlím, protože jsem u žádného dítěte nemusela nic takového řešit, že jsem si vždy dávala pozor,aby se jim nic nestalo(kor u takhle malých)u větších to neřeším, protože jsou to prostě děti,co rozhodně nebudou někde sedět v koutě,ale takhle malé mimco...
@veronicka89 a že mě právě štve, že nevím kdy a jak se mu to stalo...
Tyrane dite se pozna i podle jinych znaku ne podle zahadneho puchytre velikosti dvacetikoruny. Je tam mnoho souvislosti, ktere se daji dohromady. Klid. Me teda vubec nenapadlo z tveho prispevku usuzovat, ze bys tomu diteti mohla ublizit 😅
Ale ten pocit, ze si to doktorka bude myslet o mem tretim diteti, moc dobre znam. Behem dvou dnu: rano spadl na chodniku a prastil se hlavou o ten beton, takze mel sedrene celo. Vecer zuchl na trampoline - projela mu ruka mezi pruziny a opet hlavou do nich narazil - modrina na druhe pulce cela. A aby toho nebylo malo, tak druhy den - nechapu jak - nejak zavravoral u konferencniho stolku a prastil se do brady - krev jak z vola, nastesti drobna ranka. Za par dni jsme sli na ockovani a on sedrene celo na jedne strane, zlutava modrina na druhe strane a zarustajici rana na brade.
Prvni veta, kdyz jsme vesli do ordinace byla: "Prisaham, ze ho fakt nebijem!" 🙏🏻😅
Doktorka se smala, protoze ten muj chlapecek je vazne akcni cislo. Ani nenaznacila, ze by mi to neverila.
Jinak ten puchyr, kdyz je praskly, bych namazala betadinou a prelepila.
@exbordelar 🙏🙏🙏 děkuji 😊jinak asi to opravdu vypadá na impetigo,jak psala paní výše, příznaky tomu odpovídají... Jinal fakt nevim kde by k tomu přišel, proto jsem podezrivala mladší jestli mu něčím ten puchýř nemohla udělat, když jsem třeba vařila nebo tal, mívám ho na podložce na zemi a ona k němu běhá, pláč je taky každou chvíli, takže prostě jen ,,zkontroluju životní funkce,, a jedem dál 😁no a přijde mi, že čím jsem starší tím víc si každou bolistku u dětí víc beru,ale hlavně u těch starších jsem fakt víceméně nemusela (🙏) zatím nic řešit a tohle mě (vím, že je to ,,blbost,,)ale tak nějak rozhodilo...hlavně, že pro některé tady tyram děti🤦
Hele, buď v klidu. Můj manžel je "expert" na úrazy s malým. Prvně v 10 měsících, 2/3 dny před Vánocemi před večeří ho měl v náručí a malý v nestřeženou chvíli strčil ruku do převařené vody. Jeli jsme na pohotovost, puchýř jak kráva přes celý vrcholek dlaně. Manžel úplně v háji. Sami doktoři řekli, že děti jsou prostě děti. A můžeme být sebevíc opatrní a něco se stane. Nezůstalo mu tam nic. Jen si od té doby pamatuje "pálí" a jakmile mu řekneme, řekne "pálí" a jde dál. Když jsem byla v dubnu na operaci, tak večer před výkonem mi poslal fotku s tím, že malý má "skoro díru" v pusince. Spadl ze židle (v únoru měl 2roky) a asi zubem si prokousl spodek pod rtem. Jel na pohotovost, zalepili mu to lepidlem. No a má tam jizvu. Mně zase utíkal asi v únoru po bytě a zakopl a hlavou narazil do kolečkové židle a rozrazil si obočí. Taky mu zůstala jizvička. Ale s tím jsme nešli nikam. Těch úrazů bude. Určitě bych mu nedávala dlouhé body, ale krátké (i kvůli tomu, že je opravdu teplo).A pokud dostane něco dlouhého, tak mu dát lepík. Ale nejlépe, aby to dýchalo. A cht4lo by to vyčistit, jestli tam má nějaký "bordel".