Mému synovi je rok a od narození mu teče jedno ocicko, žlutozelený hlen, často má oko úplně slepené. Zezacatku měl dvoje antibiotika, prošel dvěma průplachy a od půl roku dáváme již třetí homeopatika,ale pořád nic nezabírá,vždycky jen třeba na dva dny a zas se mu to vrátí 😢 Masáže jsem taky dělala,teď mi přijde,že masáží už nic nevytlacim... Vlastně ani nevím,jestli je to spíš zánět, nebo zda jde o vrozenou vadu,což žádnými medikamenty nevyřeším,že jo. Bojoval jste tu s tím někdo takhle dlouho a jak jste se toho nakonec zbavili?? Teď jsem objevila kliniku,kde by mu právě na vrozené neprůchodné kanálky zavedly na pár měsíců trubičku,ale pod narkózou,což je pro mě hrozná představa 😖
Nas malej mel problem do 1 roka na jednom oku. Nemel to tedy tak hrozne, ze by se oko lepilo. Mel nekolikrat atb kapky i masticku, denne jsem ve vane masirovala a v roce z toho proste vyrostl. Jak se jim zvetsi oblicej, tak to prejde. Dnes v poradku, je mu 26 mesicu a od te doby ani naznak hnisu.
Také jsme měli takové problemy, do roka měl x krát atb, kortikoidy, vždy 14 dnů klid a zase se to vrátilo, ráno prez hnis ani oko neotevrel, cely den mu z nej teklo, masáže jsem taky dělala. Na roce šel pod narkozu, procistili mu to, zjistil ze ma vrozene zuzeni kanalku a ze s tim zatím nejde nic dělat, at cekame a opravdu teď mu budou dva a skoro uz to nemá, jen když ma hustou rýmu tak se mu zacpe i ten kanalek, řekli nam ze s věkem poroste hlava a kanalek také.
Kamaratka mela se synem podobne problemy. Ocar ji rekl, ze az povyroste, prejde to. A bylo to tak, kolem roku problemy prestaly.
@psya na tom průplachu byl dvakrát, doktorka říkala, že to tam má hodně ucpané... tak kdyby to měl vrozené, asi by průplach nešel?? jo a až podruhé mu dělali výtěr a zjistili, že má v oku streptokoka, tak bral atb, ty ale bacila nezničily, no a dětská nám říkala, že by mu mohla dát silnější atb, ale že toho měl v tu dobu v sobě už hodně, že by počkala, tak jsme rozjeli homeopatii a jedeme jenom v ní, jenže ani to zatím žádné výsledky nemá :(
Malému teklo jedno oko asi 3 měsíce. Kapali jsme Occuflash, ale nezlepšovalo se to. ATB kapky nezabraly. Už jsme měli žádanku na oční a jedna paní mi poradila po masáži zevně otírat světlíkovým čajem několikrát denně, nejlépe před každým přebalováním a po týdnu bylo vidět viditelné zlepšení. Používali jsme jej ještě další týden a problém zmizel. Vyzkoušejte.
@novynka jestli ma porad streptokoka tak bych hlavne nasadila vhodny antibiotika a az potom resila pripadny zakroky pod narkozou. Mozna, ze kdyz se streptokoka konecne zbavite, tak bude mit klid.
Vždy zabral Ocuflash a vytlačovat masáží hnis směrem k nosu
@novynka Já mám zkušenost s mladší dcerou, ale ne takovou. Když jí byly 4 měsíce, šly jsme na oční a tam jí čistili kanálky (bez narkózy) - řev hrozný, pobrečela si, ale přežily jsem obě. Oko nebylo v pořádku další cca2 měsíce a pak se ten "hnis" přestal zničeho nic tvořit. Narkóza zní hrozně, ale pokud má přímo vrozené neprůchodné kanálky a nelze to léčit jinak - asi bych svolala rodinnou radu. Také bych měla strach, ale pokud není jiná možnost... I tak jste statečná a přeji Vám hodně štěstí v rozhodování.