Neustále zarudlé genitálie u 3letého. Co s tím?

hanydve
23. zář 2023

Holky, já už nevím co dělat. Malému budou tři. Je skoro rok bez plen, ale už asi druhý měsíc má neustále zsrudlou špičku pindíka a červené varlatka. Mazala jsem vším možným, bez výsledku. Přisuzovala jsem teplu, hodně se potí, ale teď už tepla nejsou a stejně se to děje. Byla jsem s ním i u dětského lékaře. Dostali jsme fucidin H, mazala jsem zhruba 5 dní, krásně to vše vymizelo. Nicméně po pár dnech nastal ten samý problém. Opět jsem byla u Dr, tak jen řekla, ať mažu případně dál, když se vyrážka objeví. Mě se to ale nelíbí, vždyť jsou to kortikoidy a on je malý. Nevypadá, že by ho něco bolelo nebo tak.. co s tím? Ani řepík nepomohl..nerada bych mu na něco zadelala...díky za každou radu.

gdpr
23. zář 2023

Ja by som skusila ísť na detskú urológiu alebo kožné ci by nevedeli lepšie poradiť

hanydve
autor
23. zář 2023

@gdpr to mě taky napadlo. Ještě mě napadlo, že bych Dr požádala jestli by mu nevzala rozbor moči, mám na to nárok?

nagojka
23. zář 2023

Můj syn má 2 roky a špičku pindíka má taky pořád zarudlou..má docela velkou předkožku a ta zatím nejde vůbec přetáhnout špička vždy jen lehce vykoukne a vidím že je zarudlá...taky ale nevypadá že by ho něco trápilo jednou měl zanet předkožky,mazali jsme framykoinem...spíš si myslím že předkožka je červená z toho jak si za něj pořád tahá...taky zvažuju zda to nějak řešit ale čůrá naprosto normálně, nepláče nezdá se mi že by ho to pálilo či svědilo...tak se tady k tobě s dovolením pripichnu..

hanydve
autor
23. zář 2023

@nagojka přesně jak píšeš, nepřijde mi, že by ho něco bolelo, jen s tím rozdílem, že ten náš to má už i na varlátkách. Nevím co dál,nechci ho pořád něčím patlat abych mu nezadelala na nějaké problémy. Je fakt že to není tak dávno, co si na něj pořád sahal a pak se mu dostal ven ten mazek. Přetáhnout nám nejde, ani nechci zkoušet. V pondělí chci volat k Dr, ale nevím co jí jako říct, když mi řekla ať to sem tam namazu fucidinem. bojím

nagojka
23. zář 2023

@hanydve ty jo tak to já u nás žádnej mazek teda nezaznamenala...s varlatkama nastejsi problém není ty jsou v pohodě...a má to jen červené nebo tam má nějakou vyrážku?já vlastně ani úplně pořádně nevím jak mu to důkladně umýt když mu nejde přetáhnout takže já se bojím toho že to má červené třeba že špatně hygieny i když se snažím aspoň trošku tu předkožku prehrnout a vypláchnout ale je to boj nenechá si na to zahnout...zkus to namazat tím framykoinem třeba..to nejsou kortikoidy ale antibiotika což mi teď došlo že je taky na předpis..🤦ale chápu že ho nechceš mazat vším možným to já bych taky nechtěla..ale framykoin mám vždy po ruce když se mi to fakt hodně jako nelíbí třeba 2-3 mazu s je to dobrý...

hanydve
autor
23. zář 2023

@nagojka a jak to máte dlouho? Mě napadlo, jestli nemůžou mít agresivnější moč, ale to je asi blbost. Má to jakoby červený flek, ne vyloženě vyrážku. Prvně jsem myslela opruzeniny, ale na to by něco za dalo, tohle je prostě bez výsledku. Framykoin taky mám, neviděla jsem nějaké extra zlepšení, až ten fucidin H pomohl na pár dní. Snad tam nemá nějakého stafylokoka..už mě napadá i nemožný. Nejhorší je, že si před Dr přijdu jako pako, když ji pořád volám kvůli jednomu a tomu samému..myjes ho vodou nebo nějakým mýdlem? Nemůže to mít podrážděné od mýdla? Zkus případně jen oplachování vodou

optimistic
24. zář 2023

Dobrý den, naprosto chápu Vaše obavy, také jsme si užili u malého, nejvíce pomohla změna plen a vysazení mýdla v této oblasti. Ale Váš syn je už starší, takže pleny neřešíte. Zkusila bych vysadit mýdlo, jen 100% bavlněné prádlo. Dále nám na zarudlá místa pomáhá zinková mast od Weledy - pozor, musí to být ta fialová weisse malve (proskurník). Fucidin H obsahuje i ATB, takže s framykoinem bych nekombinovala. Kortikoidy řeší zánět, ne příčinu. U ATB je důležité mazat 1 týden bez přerušení, aby se zlikvidovala případná infekce. Jestli toto už máte za sebou, tak zkuste tu zinkovku, snad pomůže i Vám 🙂 Pomáhá i atopikům apod. a působí taky antimikrobiálně i na kvasinky a je přírodní. Jinak můžete požádat dr o stěry, ale nevím, jak bude nakloněna, ne každý je ochotný dělat stěry.

guliii
24. zář 2023

A zkoušeli jste máčet v odvaru z řepíku? Ale musí to být fakt odvar, ne jen vylouhovany pytlík na čaj. Jestli ne, tak zkuste. Několikrát denně, klidne když nebude čas na máčení tak tím odvarem alespoň potřít. Za mě je řepík naprosto skvělý. Pokud by nepomohl, tak určitě neublíží. A pokud by to byla nějaká kvasinka, opravdu vynechte z jídelníčku sladké, bílé pečivo a mléko. A zaradte hodně zelené zeleniny a vývary. A jak tady někdo doporučoval zinkovku, tak ta je taky super. Dobrá je od Medarka.

guliii
24. zář 2023

Jinak mazek problém není. To je naprosto v pořádku. Občas se uvolní a zase vytvoří znovu. Odvar z řepíku jde i třeba injekční stříkačkou bez jehly opatrně proplachovat pod předkožkou ( nepretahovat) a nepoužívat mýdla na tyto partie a hodně větrat.

hanydve
autor
24. zář 2023

@optimistic Dobrý den, moc vám děkuji za doporučení. Fucidin jsem mazala tak čtyři dny, pak už ne, protože jsem se bála, aby to malému spíš neublížilo. Dělala jsem to takto dvakrát a vždy se to vrátilo cca po třech, čtyřech dnech. Nosí boxerky, o vel větší, jsou volnější, opravdu bavlněné.. začala jsem mu přát opět v dětském pracím gelu a dvakrát machat. Mýdlo už vůbec nepoužívám, napadlo mě jen teď už zkusit mýdlo herbalon s dubovou urou, ale nevím. Tu zinkovku zkusím, máme doma od purity vision. Tak tu asi ne? Co když to bude stále zarudlé a suché? Mléko bude trochu problém vyřadit. Má na noc stále UM. Já vím, je veliký, ale nemůžu ho to odnaučit. Je to vždy strašný řev. Navíc máme ještě teď půlroční holčičku, tak je to pak masakr. Zkusím lékařce navrhnout ty stery, ale nevím, už takhle mi řekla ať to neřeším, když ho to nebolí. 🤷🏼‍♀️🙄

hanydve
autor
24. zář 2023

@guliii Máme doma sušený řepík, zkoušela jsem již mnohokrát. Pomohl na různé vyrážky atd. Znám ho. Jen na toto mi nepřijde moc účiny, akorát to dle mě hrozně presusi a zarudnutí stejně nezmizí. Zkusím koupit tedy ještě stříkačku a udělat to jak píšete. Ach jo, je mi ho tak líto. Ještě, že je tak trpělivý.

optimistic
24. zář 2023

@hanydve S řepíkem máme stejnou zkušenost, také nezabíral a tuto oblast jen přesušil. S tou stříkačkou opatrně, když přeženete tlak, tak můžete ublížit, já už bych to znovu nedělala, bylo to u nás k ničemu. Co ještě zabralo na velmi akutní infekci byl šetrný výplach pamyconem. Ptž mast dovnitř dostat je nadlidský úkon, ale zas tak akutně to u Vás nevypadá, tak bych zkusila zinkovku jen zvenčí a ovesné koupele. Krásně zklidní.