Neustále nemocné děti - co s tím?

hanka158
25. bře 2019

Mam 2 deti - 3,5 r. a 1 rok a jsou neustale nemocne. Dcera uz je prakticky rok doma, dvakrat do mesice nejaka viroza, porad neco, vcetne leta. Od zacatku ledna nebyla ve skolce. Ted naposled pred mesicem a pul dostala chripku - nechapu odkud, protoze byla maximalne pred domem na prochazce, pak to od ni dostal mladsi. Pak ja a manzel. Dcera skoncila na par dni v nemocnici, protoze mela tezky prubeh. Pak jsme byli 2 tydny doma, aby se dala dohromady, sli jsme na 1krouzek a opet teplota, ryma... pak to chytil mladsi, manzel a ja. Ted uz to jsou zase dva tydny co jsme doma... tentokrat ani zadny krouzek, byli jsme zase jen na prochazce kolem domu, a zase mladsi ma teplotu. Uz mi z toho hrabe. Jsem na deti sama, zadna babicka, manzel chodi domu v 18, a ja kolikrat uz pocitam minuty az dorazi, abych mohla aspon na 15 minut jit ven sama se projit. Nejak me to uz vubec nebavi, nemam silu nic delat. Vzdycky kdyz je nova nemoc jsem uz strasne protivna a nemam silu se o ne starat. Obzvlast kdyz uz ty nemoci chytam taky. Jak z to ho ven? Mel jste nekdo neco podobneho? Vyrostou z toho ty deti driv nez me odezou do blazince? Jinak dcera byla do dvou let naprosto zdrave dite, tak to vubec nechapu.

treasurka
25. bře 2019

@hanka158 Ahoj, my jsme si tim prosli pred rokem, jen se trema malyma detma, nejstarsi byl tou dobou prvni rok ve skolce, a bylo to strasny. Moc pomohlo odstraneni nosni mandle + imunologie, nech si tam napsat zadanku od PLDD, dostali jsme tam Imunor a letos byl nemocny zatim jen jednou. Drzim palce.

hanka158
autor
25. bře 2019

@treasurka dekuji za odpoved, se trema detma to muselo byt hrozne... ten Imunor jsme ted na alergologii take dostali, dcera mela prvni davku minuly tyden... za jak dlouho vam to zabralo? A berete to dlouhodobe nebo stacila jen ta dvoumesicni davka? na ORL nas take poslali, to nas jeste ceka.

treasurka
25. bře 2019

@hanka158 No, byla to neskutečná mizérie, s nejmladší jsem byla 2x hospitalizovaná, s nejstarším jednou, vždycky onemocněl jeden, zbytek zdravý, všichni jsme museli být doma, pak zase onemocněl někdo jiný, a tak pořád dokola. Taky jsem bez babiček... Ještě teď, když začne někdo kašlat, tak se mi úplně navalí. Jinak jsme měli 3 dávky po týdnu a pak 3 po 14 dnech, takže celkem 6 a bral to syn celkem 9 týdnů. Bral to na podzim hned od září a teď je poprvé doma s kašlem, ani chřipku neměl...

leneee
25. bře 2019

@hanka158 hezky den,delala vam pediatra krevni testy a stery? Muzete mit nekdo v rodine nejakeho koka nebo bakterii,ktera vam oslabuje imunitu a neustale si to predavate... jinak zkuste zapracovat na imunite-zakladem jsou zdrava streva-zkuste probiotika s upravu stravy (bez mleka,cukru,...), nam to dost pomohlo. Zkuste i skupinu na fb-alterna,kde je hodne tipu na posileni imunity.

treasurka
25. bře 2019

@leneee V tu skupinu rozhodně nemám důvěru. Viděla jsem tam rady jako pití a potírání bazénovou chemií, nesmysly o očkování, ATB, "léčba" močí a další.

leneee
25. bře 2019

@treasurka aha, tak to je asi jina skupina nez mam na mysli ja.

treasurka
25. bře 2019

@leneee Obávám se, že Alterny jsou jen dvě...

leneee
25. bře 2019

@treasurka tak to nevim, ale vy asi chcete tip na nejaky zazracny preparat z lekarny? Zkuste ty probiotika a lehci zdravou stravu treba po dobu mesice,uvidite, ze bude lip.

treasurka
25. bře 2019

@leneee Nechci, já jsam tip dávala. Když nás postihly morové rány, tak probiotika byla k ničemu. Ale třeba to někomu pomůže...

zuzajulie
25. bře 2019

@hanka158 mam dceru temer 3,5 a cekam druhe a byvam nemocna s ni, jesteze jsem mela nestovice, protoze je mela ted a muz he mel, kdyz jsem cekala ji :D davala jsem ji ted sirup na imunitu a tri tydny, rekord, byla ve skolce 🙂 byla tyden doma a zas skolka. Je to lepsi, ale ct jdeme na alergo imuno, tak mozna taky neco necham napsat.

jannym
25. bře 2019

Dobrý den, se starší jsem bojovala první dva školkové roky, teď už je to lepší, od tří let je v péči imunologa, už jsme prošly několika cykly léčby nejprve imunor, po tom to bylo lepší, nemoci byly kratší, lépe se z nich uzdravovala, pak následoval luivac, po prodělané borelióze opět nazasen imunor a od podzimu do teď obden pocucává imunostim, sice má pořád tak trochu rýmu, protože jsme se rozhodli zatím mandle neodstraňovat, ale opravdu nemocná byla od září jenom dvakrát, dle rad imunologa chodíme jako prevenci do solné jeskyně, pravidelné vycházky, zbytečně nepřetápět, ale chápu, že je to na hlavu, mám doma 9 měsíčního prcka a i když starší neodpadně, jen je trochu křáplá tak malej má hned rýmu, jelikož mu to jde do očí, tak furt vypadá jak krátlík s mixomatozou, školku plácáme jak se dá, ale spíš chodí než nechodí, u nás jsou to obvykle jen virózi bez druhotných komplikací

hanka158
autor
25. bře 2019

@leneee ano, meli jsme stery, krevni odbery, nic, tedy krom snizene imunity a nasli ji i nejake autoprotilatky... My jime hodne zdrave, zadny cukr, zadne polotovary atd. Bohuzel ma streva slabe od miminka, takze i s dietami jsme si uzili sveho...

hanka158
autor
25. bře 2019

@treasurka uplne chapu a jsem rada, ze vam to zabralo, tak drzim palce at to vydrzi 🙂 snad nam to take zabere... Meli jste nejaky nalez na imunologii? A jak stare jsou ted deti?

treasurka
25. bře 2019

@hanka158 Jenom alergii na nějaký druh venkovní plísně, ale říkala, že to s tím nesouvisí. Teď je nejstaršímu necelých pět, prostřední tři a kousek a nejmladší rok a osm měsíců.

hanka158
autor
25. bře 2019

@leneee to bylo asi na me... Probiotika bereme stale, stravu ma hooodne lehkou.. Kdyz jsme uz rok doma, tak je to takove zacyklene, otuzovat nemocneho jde take tezko... V lete byla take nemocna, nemohla na slunicko, tudiz ma i malo vitaminu D, ktery podporuje imunitu... Takze ano ted uz jen doufam v zazrak, protoze vse ostatni uz jsme zkouseli.

linbrno
25. bře 2019

Znám to a defakto byl to jeden z důvodů toho, že jsem začla chodit na psychoterapii, bo už jsem to nedávala. Dvě děcka, 4 a 2 roky, ten starší, co se mladší narodila, tak defakto pořád na hromadě. Blbý bylo to, že už mi to přišlo i psychosomatický, jakmile jsme měli domluvené, že na víkend někam pojedeme (s děckama, sami ani omylem), tak už to začlo den dva předtím. A když ne předtím, tak zaručeně po návratu v pondělí lehl. V podstatě od srpna 2017 pořád něco. Doktorka na houby, ta nám akorát předepisovala nové sirupy na kašel a pak usoudila, že je astmatik. Takže na alergo, tam jsme se třikrát přehlašovali, protože byl nemocnej. Testy - nic. Astma ani náhodou. Akorát nás sprdnuli, proč dýchá Ventolin, že ten je jen pro těžké případy. Nám ho doktorka nasadila při každém větším kašli. Mívá i náběh na laryngitidy. Průda na tom je to, že nikdy nemá teploty, takže je nemožný ho udržet v klidu, aby se léčil. Jediný, kdy se doléčil a byl opravdu asi 3 týdny v klidu, bylo, když si při návratu od doktorky vymkl kotník.
Teď jsme konečně byli na ORL, kde mu dali Mommox, Sinupret, inhalátor na Vincentku s Mucosolvanem a předběžně žádanku an trhání nosní mandle. Doufám, že to pomůže, půl roku chodil do školky tak, že tam byl týden a 14 dní doma. Teď je doma, bo mám ještě rodičák a přestalo mě to bavit.

zmrzlinka
25. bře 2019

Určitě bych absolvovala ORL ,ale u nějakého ověřeného doktora.Ze synem jsem si taky užila své.Pomohlo nám odstranění mandle,léky od imunoložky.Taky dostával železo-Maltofer,Vit.D od Swiss a Laktobacilky.A když byl nemocný ,tak špatně jedl ,tak jsem mu dávala Multisanostol sirup.
Držím palce ať je brzo líp 💙

jarulilinka
25. bře 2019

Dobrý večer,
se synem jsem takhle bojovala od 2 do 8 roku , neustále nějaké virózy a 2x ročně zápal plic. Léky na imunitu jsme brali 3 roky - má nízké IgA, ale bez efektu. Z volně prodejných přípravků na podporu imunity mu nejvíce zabrala hlíva s rakytníkem od Terezia Company. Nyní od podzimu téměř nemarodí a je dost odolný.
Přeji Vám hodně trpělivosti a brzké zlepšení.

lolam10
25. bře 2019

Nam pomahaji probiotika.a pak jsem taky s detmi hodne venku.i s rymou(par dnu doma ale treba od 4.dne uz vychazky,samozdrejme kdyz je dite bez teplot apod.) a klidne i hodinku.verim ze cerstvy vzduch je na nemoci nejlepsi a mne aspon nehrabne doma furt😀

englerova14
28. bře 2019

@hanka158 ahoj, my jsme na tom byli před 2 lety stejně.
Syn nastoupil do MŠ a už to frcelo ( do 3 let měl 1 jedinou rýmu, jinak vůbec nemarodil).
Tehdejší dětský lékař nad tím mávl rukou, že je to po nástupu do kolektivu normální, mě to normální nepřišlo.
2 dny v MŠ, 2-3 týdny doma... mladší je předčasně narozený, s imunitou je v nevýhodě, takže to nakrásně chytal od bráchy (2,5 roku od sebe). Já to většinou chytla taky (dětské bacily jsou extra třída) takže jsem toho měla po pár měsících plné zuby a hledala, kam se dovolat pomocí, když mně dětský lékař nevyslyšel. Stáhli jsme ho že školky, ale i tak, za izolovaný doma měl dál kašle, zánět průdušek hrozné zelené rýmy- z nich obvykle zánět ucha...angínu,... Bála jsem se s nim jít ven, na vzduch chodil na procházku kolem domu, věřila jsem, že k nám lezou bavili stupačkami, opravdu už mi z toho hrabali a pomoc nebyla-ani od doktorů, ani od rodiny- pomoz si sama.
Skončili jsme na imunologii, syn byl během 8 měsíců 16x nemocný (virózy, chřipky, angína, záněty ucha, měl 6x atb).
Zjistili mu sníženou hladinu imunoglobulinů, 4,12, měl by mít kolem 5. Lékař vyčkával s terapií, zda se nejedná o přechodný stav, ale hodnota se nezvýšila a syn narodil dál, takže ho léčebně podpořil.
Zjistili také, že skrytě prodělal infekční mononukleózu (dá se chytit kdekoli a průběh může vypadat i jako běžná chřipka). Ta byla zřejmě startérem rozbourané imunity a následných častých infektů.
Léčba trvala půl roku. Po ukončení se hladina Igg srovnala k normálu a syn normálně navštěvuje MŠ s tím, že je nemocný jako normální zdravé dítě -loni 4 virózy, jedná angína. I nadále ale chodíme na kontrolu do imunologické poradny.
Držím palce, ať brzy najdete příčinu a nedejte se😉

pavlinajur
8. čer 2019

@hanka158 dobrý den už se vám děti zlepšily? Ma známá řeší podobný problém a do toho má dítě ještě astma a našla vitamínové doplňky které začínají zabírat a dítko se drží. Šla do nich na doporučení a já jsem je taky užívám a začala jsem je dávat i dceři, které se už několikrát vrátil stafylokok a ty projevy vyrážky jsou čím dál lepší a už se to dokonce zahojilo i bez pomoci podání atb. Dr. říkala že to útočí vždy při snížené imunitě a tak jsem hledala něco co by malou nezatížilo a zároveň konečně pomohlo posílit imunitu a nemusela ji cpát atb. Strašně jsem do ní nechtěla cpát chemii a tady jsem našla vitamíny které jsou opravdu vyrobeny přírodně.