Zdravíčko holky,
Určitě se tu objeví někdo,s podobnými zkušenostmi. Dcera(6,5let) od narození neustále kýchá, nemocná není jen silný alergik ,takže prostě z rána si 15x kýchne i párkrát přes den. Máme lékařsky podložené, že je to opravdu z alergie a nebo jen tak bez příčiny.
Jenže naše paní učitelka v mš je asi zaujatá a nechce mi dítě ve školce vzít. Dnes ji například sama od sebe odhlásila, že je nemocná, jen prostě že kýcha ale lék.zprávu k nahlédnutí má, že je alergik. Příznaky nachlazení nebo nemoci opravdu nemá.
Zítra jdu k doktorovi na konzultaci a nechat si potvrdit, že nemocná není.
Píši zde , abych měla i více pohledu na naší situaci.
Jak by jste situaci řešili vy?
@moveto tak bych šla o lékaři. Pokud by to pořád nerespektovala, šla bych za ředitelkou s papíry. Hele upřímně, učitelka se bojí, když jí tam kýchne jedno, že nakazí celou třídu a pak ostatní řeknou, že tamta holčička s kýcháním taky mohla chodit. Když natrefíš na takovou důru, chce to trochu obalit nervy. Na druhou stranu jsou rodiče, kteří tvrdí cokoliv, jen aby dítě bylo ve školce, protože s ním nechtějí/nemohou být doma.
@aselluska Tak já jsem doma na rizikovém, doma jsem pořád. Nejsem typ matky co ji za každou cenu musí dát do školky, když soplí a kašle zůstává doma automaticky až do uzdravení. Nechci ať se ní ve školce trápí. Chci jen ať do skolky chodí kvůli tomu že je předškolák a má školku povinnou. Už jen nevím,jak ji to vysvětlit, je to po několikáté co řešíme , že je alergik, de facto už od září kdy tam nastoupila. A dneska ji na drzovku odhlásila. Kdyby tam byla řeším to hned.
@aselluska jjj pochopila jsem 😏 nebrala jsem to na sebe🙂 znám takových maminek pár. Nervy obrnit budou potřeba, zítra se i tak za p. učitelkou chystám s papírem od Dr. Jsem zvědavá na její reakci, s touto p. učitelkou má problém více rodičů a řekla bych z postřehů i její kolegyně
@moveto nas pripad až nato ze dcerka nieje alergik.Tiez dookola pridte si pre nu smrka,kycha a ked som ju nechala doma tak bola v poriadku. Boli sme 2x na alergo nic nezjistil takže dal papier že mává záchvat kychani ale nieje infekcna.Snad stačí a bude klud.Inak sme vypozorovali že kycha ked jej ostane zima a v skolke je zima stále lebo neustále vetraju
Jak muze dite odhlasit kdokoliv jiny nez jeho zakonny zastupce?!
jak bych to řešila já -
domluvila bych si schůzku s ředitelkou, ředitelem, vzala bych všechny papíry, jakože lékařské zprávy a obeznámila školku s tím, co a jak. Vzala bych na tu schůzku i muže, pro moji jistotu, ale kdyby to nešlo jinak, šla bych pochopitelně i sama.
Jinak se teda domnívám, že učitelka nemá kompetenci odhlásit dítě.
@xxx3d ještě dodám, ze bych nahrávala ;)
Doktor ti nemusí zprávu do školky napsat, respektive omluvenku.
Jak se píše výše, vzala bych vyjádření alergo a šla si se zapnutým nahráváním promluvit s ředitelkou.
@moveto nechala bych si od lékaře potvrdit, že neni nemocná