Maminky prosím o radu případně zkušenosti. Dcerka už více jak rok trápí bolesti v krku. Přes léto ti bylo dobrý, ale jak začal podzim zas furt, že ji bolí v krku, celé dny pokašlává, posmrkava. Chodí do školky třetím rokem a praktický v té školce není. Řešila jsem s se. Ta říkala že to je normální. Mě to ale normální nepřijde když je to prakticky více jak rok v kuse. Byla jsem s ní na ORL, tam mi řekli že má měkké rexluf, také jsme s. K byla na gastru, kde reflux nepotvrdil. Na imunologii jí dělali testy na různé alergie, vscehno negativní. Vůbec nevím z čeho to pořád má a co a tím dělat. Není ve školce 3 týdny, pak jde do školky na dvě dopoledne a zase ji mám doma s bolesti v krku. Na začátku roku měla streptokoka, před měsícem anginu. Začínám si myslet že to ne ne o chronického a nebo psychosomatickeho. Nevím na jakého lékaře bych se ještě mela obratit. Při větší fyzické zátěži se víc rozkasle a Dr ještě říkala že b nás poslala na olicnj. Ale fakt už jinak nevím. Kde i takhle nemůže furt trpět ...
Zjednodušená definice psychosomatiky zní, že když hlava nezvládne nějaký problém vyřešit, tak se to projeví nemocí, takže každou nemoc si můžeš rozebrat z psychosomatického hlediska, ať už na plicním něco najdou nebo ne.
a na kazdou bolest v krku dostane antb? je potreba vystoupit z toho zacarovaneho kruhu, zkusit prirodni cesty - inhalace, kaloba, propolis... nazor jineho ORL lekare. hodne stesti!
@bauskka ještě dodatek, dceři je 5 let